BibTex RIS Kaynak Göster

Çumra Şeker Fabrikası Enerji Verimliliğinin Ekserji Analiziyle Değerlendirilmesi

Yıl 2010, Cilt: 30 Sayı: 2 - Cilt: 30 Sayı: 2, 77 - 83, 01.06.2010

Öz

Bu çalışmada, Çumra Şeker Fabrikası şeker üretim süreci sürekli akışlı açık sistem olarak kabul edilerek ve 2006/2007 yılının işletme verileri kullanılarak termodinamiğin ikinci kanununa göre analiz edilmiştir. Sürece ait enerji ve ekserji sonuçları kullanılarak termodinamiğin I. Kanun ve II. Kanun verimleri hesaplanmıştır. Giren ve çıkan ürünlerin ekserji değerleri kullanılarak Grassman diyagramı çizilmiştir. Çalışmanın neticesinde sistemdeki önemli kayıplar sayısal olarak ortaya konmuş ve enerji tasarrufu yapılabilecek yerler tespit edilmiştir

The Energy Efficiency Utilization of the Cumra Sugar Factory with Exergy Analysis

Yıl 2010, Cilt: 30 Sayı: 2 - Cilt: 30 Sayı: 2, 77 - 83, 01.06.2010

Öz

In this study the production process Cumra Sugar Factory has been accepted as a continuous flow open system, and production process of the system, and production process of the system has been analysed aaccording to the second law of thermodynsmics by using the values of 2006/2007 years. The efficiency of firsth and second laws of thermodynamics has been calculated by using the results of energy nad exergy belonging to teh process. The grassman diagram has been drawn by considering the values of exergy input and output. As a result of the study, the important losses in the system have been pointed out as numerical, and the zones, where energy saving will be ensured, have been designated

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA89FT63NM
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Burak Türközü Bu kişi benim

Dilek Nur Özen Bu kişi benim

Kemal Altınışık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 30 Sayı: 2 - Cilt: 30 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Türközü, B., Özen, D. N., & Altınışık, K. (2010). Çumra Şeker Fabrikası Enerji Verimliliğinin Ekserji Analiziyle Değerlendirilmesi. Isı Bilimi Ve Tekniği Dergisi, 30(2), 77-83.