Dergi Kurulları

Sorumlu Yazı işleri Müdürü

Dr. Öğr. Üyesi Fatih KALECİ Necmettin Erbakan Üniversitesi, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Türkiye
Matematik Eğitimi

Editör

Doç. Dr. Ali DADAN NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, AHMET KELEŞOĞLU İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
Nümizmatik, İslam Tarihi ve Medeniyeti, Selçuklu Tarihi, Türk İslam Devletleri Tarihi, Türk İslam Düşünce Tarihi, İslam Tarihi, İslam Düşünce Tarihi, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları

Yardımcı Editörler

Doç. Dr. Fatma Şeyma BOYDAK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesidir. 

Ciltleme Sanatı, İslam Sanatları, Sanat Tarihi, Türk İslam Sanatları (Diğer), Türk-İslam Sanatları Tarihi
Dr. Öğr. Üyesi Ayşe PARLAKKILIÇ MUCAN Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Türkiye Web
Türk İslam Edebiyatı

Alan Editörleri

Doç. Dr. Mustafa YILDIRIM NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
Dini Musiki, Klasik Batı Müziğinde Kompozisyon, Türk Sanat Müziğinde Yorumculuk
Dr. Arş. Gör. Maşide KAMİT NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, AHMET KELEŞOĞLU İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
İslam Tarihi ve Medeniyeti, İslam Tarihi
Dr. Öğretim Görevlisi Erol UĞRAŞKAN Necmettin Erbakan Üniversitesi Türkiye Web
Hat, İslam Sanatları, Sanat Tarihi, Mimari, Türk İslam Sanatında Hat, Türk-İslam Sanatları Tarihi
Tarih Felsefesi, İslam Tarihi, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Arş. Gör. Mehmet Emin DEMİR SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
İslam Tarihi ve Medeniyeti
Arş. Gör. Mehmet Ali YAVUZ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
İslam Tarihi ve Medeniyeti, Ortaçağ Avrupa Tarihi, İslam Tarihi, Tarihsel Çalışmalar (Diğer)

Yayın Kurulu

Prof. Dr. Ahmet ÇAYCI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ Türkiye Web

Konya doğumlu olup Arkeoloji-Sanat Tarihi alanında lisans eğitimi almıştır. Genel bağlamıyla İslam Sanatları  özel  olarak Anadolu Selçuklu Sanatı üzerine araştırmalar ve neşriyat gerçekleştirmektedir. Ortaçağ Arkeolojisi konusunda aktif olarak kazı çalışmalarına devam etmektedir. Lisans ve Lisansüstü düzeyde öğrenci yetiştirmeye gayret sarf etmektedir.  

İslam Sanatları, Mimarlık Tarihi, Sanat Tarihi, Arkeoloji
Prof. Dr. Gülçin YAHYA KAÇAR ANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ Türkiye
Klasik Batı Müziğinde Kompozisyon, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Türk Halk Müziğinde Yorumculuk, Türk Sanat Müziğinde Yorumculuk
Prof. Dr. Hikmet ATİK NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
Türk İslam Edebiyatı, Klasik Türk Edebiyatı
Prof. Dr. Levent ÖZTÜRK SAKARYA ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
İslam Tarihi ve Medeniyeti, İslam Tarihi
Prof. Dr. Mehmet Salih ARI İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Siyasi Düşünce Tarihi, Afrika Siyasi Tarihi, İslam Tarihi
Prof. Dr. Mehmet GÖNÜL NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, TÜRK MÜZİĞİ DEVLET KONSERVATUVARI Türkiye
Müzik Terapisi, Müzik, Dini Musiki, Müzik Teknolojisi ve Kayıt, Müzik Teorileri, Müzikoloji ve Etnomüzikoloji, Türk Halk Müziğinde Kompozisyon, Türk Halk Müziğinde Yorumculuk, Türk Sanat Müziğinde Kompozisyon, Türk Sanat Müziğinde Yorumculuk
Prof. Dr. Murat AK NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Türk İslam Edebiyatı, Klasik Türk Edebiyatı

Danışma Kurulu

Prof. Dr. Mithat ESER SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ, İLAHİYAT PR. Türkiye

Mithat Eser, 1975 yılında Konya’da doğdu. Konya İmam Hatip Lisesi’nden sonra gittiği Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1998 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede İslam tarihi alanında “Hz. Peygamber Döneminde Beşerî Yönleriyle Ashâbın Konumu” başlıklı teziyle yüksek lisansını, “Abbâsîlerin İlk Döneminde Seyyid ve Şeriflerin Dinî, Sosyal ve Kültürel Konumları” adlı teziyle doktorasını tamamladı. 10 yıl Diyanet İşleri Başkanlığı Aksaray İl Müftülüğünde vaiz olarak çalıştı. 2010-2013 yıllarında Muş Alparslan Üniversitesi, 2013-2018 yıllarında Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Engelli Sahâbîler, Abbâsîlerin İlk Döneminde Seyyidler ve Şerifler, Hz. Talha b. Ubeydullah, Gazvelere Katılan Hanım Sahabiler, İbn İshak ve Mesudi isimli altı kitabı bulunan Eser, halen Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde İslam Tarihi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

İslam Tarihi ve Medeniyeti, İslam Tarihi, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Prof. Dr. Fatih ÖZKAFA Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türkiye

1974 Konya doğumlu. 1996 yılında Selçuk Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden ve 2021 yılında İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden (yüksek onur derecesiyle) mezun oldu. İlk üniversite eğitimi esnasında, 1994 yılından itibaren Hattat Dr. Hüseyin Öksüz’den hüsn-i hat dersleri almaya başladı. Rık’a, sülüs, nesih, divanî, celî divanî ve ta’lik hatlarını meşk etti. 2002 yılında sülüs-nesih icâzetnâmesi, 2022 yılında ise ta’lik icâzetnâmesi aldı. İşletme Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladıktan sonra farklı branş hazırlık eğitimi alarak Sanat Tarihi Anabilim Dalı’nda doktora eğitimine başladı. 2005 yılında Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü’ne araştırma görevlisi olarak atandı. “İstanbul Selâtin Camilerinin Kuşak Yazıları” başlıklı tezi ile 2008 yılında doktorasını tamamladı.

2009 yılında yardımcı doçent, 2013 yılında doçent, bölüm başkanı ve fakülte yönetim kurulu üyesi oldu. Hat sanatı üzerine muhtelif kitapları, kitap bölümleri ve makaleleri yayımlandı. Yurt dışındaki ve yurt içindeki birçok uluslararası ve ulusal sergiye, sempozyuma, kongreye iştirak etti. Bazı sanat projelerinin küratörlüğünü ve bazı kitapların editörlüğünü yaptı. Ircica ve Albaraka tarafından düzenlenen uluslararası yarışmalarda sülüs, celî ta’lik ve muhakkak gibi muhtelif hat nevilerinde 5 kez uluslararası ödüle lâyık görüldü. “Yâ Hazret-i Pîr: Türk Hat Sanatında Tasavvuf Önderleri” adlı kitabı, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2021 Yılı Klasik Sanatlar-Hat dalında ödüle lâyık görüldü. Muhtelif uluslararası yarışmalarda jüri üyeliği yaptı. 2013-2016 yılları arasında Konya Büyükşehir Belediyesi sanat danışmanlığı görevini üstlendi.

2011-2018 yılları arasında iştirak ettiği ve Ramazan aylarında B.A.E. Kültür Bakanlığı organizasyonuyla Dubai’de düzenlenen Uluslararası Mushaf Buluşmaları’nda nesih, sülüs-nesih, muhakkak-sülüs-nesih, muhakkak-reyhanî ve sülüs-ince sülüs gibi muhtelif yazı nevileriyle toplam 6 Kur’an-ı Kerîm cüz’ü yazdı.

2016 yılından itibaren akademik hayatına Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü’nde devam etmeye başladı. Aynı yıl Albaraka Sanat Akademisi’nde hüsn-i hat hocalığına başladı. 2017 yılında, TCCB Millî Saraylar Danışmanlar Komitesi üyeliğine atandı ve Yıldız Şale Köşkü Klasik Türk Sanatları Merkezi’nde hüsn-i hat hocası oldu. Temmuz 2020’de, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk İslam Sanatları Tarihi Anabilim Dalı’nda profesör oldu. 2021’de İslam Sanatları Tarihi Derneği Başkanı oldu. Yurt içindeki ve yurt dışındaki çok sayıda resmî ve özel koleksiyonda hat eserleri bulunmaktadır. Klasik ve modern hat kategorilerinde eserler vermekle birlikte akademik çalışmalarını sürdürmektedir. Felsefe ve İslam sanatlarından başka, edebiyat, fotoğraf, grafik tasarım ve sinema, ilgi alanları arasındadır.

Hat, Tezhip, İslam Sanatları, Türk İslam Sanatları
Doç. Dr. Mesut CAN Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Türkiye
İslam Tarihi ve Medeniyeti, Ortaçağ Kentleri, İslam Tarihi
Doç. Murat GÖK Karamanoğlu Mehmet bey üniversitesi Türkiye
Sanat Tarihi, İslam Tarihi ve Medeniyeti, İslam Tarihi, Din, Toplum ve Kültür Araştırmaları
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin GÖKALP SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye Web
1981 Konya doğumlu. 2004 Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi Bilim Dalında "Sosyokültürel ve Dini Açılardan Moriskoların Tarihi" isimli tez ile yüksek lisans diploması aldı. 2019 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Tarihi Bilim Dalında "Irak'ın Fethi ve İslamlaşma Süreci" isimli doktora tezini tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, İslam Tarihi anabilim dalında Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır.
İslam Tarihi ve Medeniyeti, Ortaçağ Avrupa Tarihi, İslam Tarihi, Yakınçağ Osmanlı Tarihi
Dr. Öğr. Üyesi Olcay KOCATÜRK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları (Diğer), Fars Dili, Edebiyatı ve Kültürü, Türk İslam Edebiyatı, Osmanlı Sahası Klasik Türk Edebiyatı, Yeni Türk Dili (Eski Anadolu, Osmanlı, Türkiye Türkçesi)
Dr. Öğr. Üyesi Ali KUŞCALI Aksaray Üniversitesi Türkiye
İslam Tarihi ve Medeniyeti, Türk İslam Devletleri Tarihi, İslam Tarihi, İletişim Tarihi

Yabancı Dil Editörleri

Dr. Huzeyfe ALKAN DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ, İLAHİYAT FAKÜLTESİ Türkiye
İslam Tarihi
Son Güncelleme Zamanı: 21.01.2025 16:22:11