Although there are many novelties in medical sciences, the paradigm of nutrition
in health, disease or seasons is obscure. The industrialization of food, both in
terms of production or processing, have questionable effects on its nutritive value.
Medicine has also paradigmatic limitations about the development and regulation
of tissues. In discordance with the current acceptance, health depends on true
nutrition. This article reevaluates the negative effects of industrial food. However,
sugar refineries could also be a central part of true food production
Beslenmenin nasıl olması gerektiği; sağlık, hastalık, mevsim gibi durumlardaki
olası değişiklikler yeterince iyi bilinmemektedir. Gıdanın endüstrileşmesiyle birlikte
ortaya çıkan değişiklikler, gıda üretimi ve işlenmesinin de sorgulanmasına
neden olmuştur. Benzer bilgi eksikliği dokuların yapımı ve düzenlenmesi açısından
da geçerlidir. Tıptaki genel kabullenmenin aksine, sağlığın korunması ancak
gerçek gıdaların tüketilmesiyle mümkündür. Bu değerlendirmede gıdanın endüstrileşme
sürecinin sağlık açısından yarattığı sakıncaları irdelenmektedir. Türkiye
geneline dağılmış ve örgütlü işgücüne sahip şeker fabrikaları; gerçek gıda üretiminin
bütün alanlarda ayrılmaz bir parçası olmalıdır
Diğer ID | JA28BE72VU |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Ağustos 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 2 |