Araştırma Makalesi

Küresel Liderlik Bağlamında Kültürel Farklılıkları Yönetmek

Cilt: 8 Sayı: 2 30 Haziran 2019
PDF İndir
TR EN

Küresel Liderlik Bağlamında Kültürel Farklılıkları Yönetmek

Öz

Küresel etkileşimin yoğun olduğu günümüzde birbirinden çok farklı olan ülkelerde faaliyette bulunan şirketler açısından en önemli yönetim konularının başında kültürel farklılıkların yönetilmesi gelmektedir. Küresel anlamda örgütlerin, sürdürülebilir ve rekabet edebilir durumda olmaları kültürel unsurları göz önünde bulundurmalarına ve farlı kültürden gelen çalışanlarının, müşterilerinin, tedarikçilerinin ve işbirlikçilerinin inançlarını, norm ve değerlerini anlamalarına ve bunlara saygı duymalarına, duyarlı yaklaşmalarına bağlıdır. Küresel ortamda liderin izleyeceği tutarlı politikalar farklı kültürlere saygı duyan bir örgüt kültürünün yerleşmesinde büyük öneme sahiptir. Kültürel farklılıkların yönetimi konusunu inceleyen bu çalışmanın amacı, kültürel farklılıkları yaratan değişkenlerin çeşitli modeller ve GLOBE Araştırması ekseninde literatür taraması yoluyla incelenmesi, günümüz iş dünyası mensuplarına küresel liderler bağlamında bir takım öneriler sunulmasıdır.             

Anahtar Kelimeler

Liderlik,Küresel Liderlik,Kültürel Farklılıklar,Kültürlerarası İletişim,GLOBE Araştırması

Kaynakça

  1. Brownell, J. (2006). Meeting the Competence Needs of Global Leaders: A Partnership Approach, Human Resource Management, 45 (3), 309-333.
  2. Dickson, M., Hartog, D. N ve Mitchelson, J. K. (2003). Research on Leadership in a Cross-cultural Context: Making Progress, and Raising New Questions , The Leadership Quarterly, 14 (6), 729-768.
  3. Grove, N. G. (2005). Leadership Style Variations Across Cultures: Overview of GLOBE Research Findings, www.grovewell.com/wp-content/uploads/pub-GLOBE-leadership-style.pdf adresinden edinilmiştir.
  4. Güney S. (2011). Örgütsel Davranış. Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.
  5. Hall, E. T. (1959). The Silent Language, Doubleday, New York.
  6. Handin, K. ve Steinwedel, J. (2006). Developing Global Leaders: Executive Coaching Targets Cross Cultural Competencies, Global Business and Organizational Excellence, 26(1), 18-28.
  7. Harvey, G.M. ve Griffith, D. A. (2002). Developing Effective Intercultural Relationships: The Importance of Communication Strategies, Thunderbird International Business Review, 44 (4), 455-476.
  8. Hofstede, G. (1984). Culture’s Consequences: International Differences in Work- Related Values, Beverly Hills, CA: Sage.
  9. House, R. J. Narda, R. Luque, M. S. (2010). Insights from Project GLOBE Extending Global Advertising Research Through A Contemporary Framework, International Journal of Advertising, 29(1), 111–139.Javidan, M. Dorfman, P. W. Luque, M. S. ve House, R. J. (2006). In the Eye of the Beholder: Cross Cultural Lessons in Leadership from Project GLOBE, Academy of Management Perspectives, 20 (1), 67-90.
  10. Leung, K., Bhagat, R. S., Buchan, Nancy, N. R. B. Erez, M, ve Gibson Cristina, B. (2005). Culture and International Business: Recent Advances and Their Implications for Future Research, Journal of International Business Studies, 36 (4), 357-378.

Kaynak Göster

APA
Tekin, Z. (2019). Küresel Liderlik Bağlamında Kültürel Farklılıkları Yönetmek. İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi, 8(2), 1226-1238. https://doi.org/10.15869/itobiad.516129