TR
EN
VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI
Öz
Bu çalışmada; Video Sanatında Film Tekniklerinin Kullanımı ve Örnek Fotoğraf Kareleri Üzerinden Yorumlanması konusu ele alınmıştır. Bölünmüş Ekran Kullanılan Filmler, Geri Dönüşlü Filmler, Geriye Doğru Giden Filmler ve Tek Seferde Çekilen Filmler başlıkları içerisinde incelenen bu çalışmada toplamda 6 film ve 2 Video Art çalışması içinden seçilen fotoğraf kareleri temel alınarak Kurgu ve Çekim Teknikleri açısından inceleme ve çözümleme yapılmıştır. Araştırma sonunda video sanatı açısından kurgu tekniklerinin kullanımının sinema da seyirciyi etkilediği ve filmlerde verilen mesajın anlaşılmasını sağladığı söylenebilir.
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Akbulut, Hasan, Nuri Bilge Ceylan Sinemasını Okumak, Bağlam Yayınları, 1. baskı, İstanbul, 2005.
- Arslantepe, Dr. Mehmet, Bir Film Çekmek ve Masaüstü Filmciliğe Giriş, Beta Yayınları, 1. basım, İstanbul, 2007.
- Anonim, Dijital Fotoğrafçılığa Merhaba, İstanbul, 2013.
- Akıl Defteri (Memento), Yönetmen: Christopher Nolan, 2000.
- Çiçek, Erkan, Fotoğraf Arşivi, Hulk Filmi 1. Saat 16. Dakika . 00 Saniye.
- Çiçek, Erkan, Fotoğraf Arşivi, Hulk Filmi 1. Saat 51. Dakika . 02 Saniye.
- Çiçek, Erkan, Fotoğraf Arşivi, Hulk Filmi 1. Saat 48. Dakika . 03 Saniye.
- Çiçek, Erkan, Fotoğraf Arşivi, Hulk Filmi 25. Dakika . 06 Saniye.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yayımlanma Tarihi
30 Aralık 2017
Gönderilme Tarihi
12 Aralık 2017
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2017 Sayı: 7
APA
Özkeçeci, İ., & Çiçek, E. (2017). VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI. Art-Sanat, 7, 321-335. https://izlik.org/JA85EU89UU
AMA
1.Özkeçeci İ, Çiçek E. VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI. Art-Sanat. 2017;(7):321-335. https://izlik.org/JA85EU89UU
Chicago
Özkeçeci, İlhan, ve Erkan Çiçek. 2017. “VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI”. Art-Sanat, sy 7: 321-35. https://izlik.org/JA85EU89UU.
EndNote
Özkeçeci İ, Çiçek E (01 Aralık 2017) VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI. Art-Sanat 7 321–335.
IEEE
[1]İ. Özkeçeci ve E. Çiçek, “VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI”, Art-Sanat, sy 7, ss. 321–335, Ara. 2017, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85EU89UU
ISNAD
Özkeçeci, İlhan - Çiçek, Erkan. “VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI”. Art-Sanat. 7 (01 Aralık 2017): 321-335. https://izlik.org/JA85EU89UU.
JAMA
1.Özkeçeci İ, Çiçek E. VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI. Art-Sanat. 2017;:321–335.
MLA
Özkeçeci, İlhan, ve Erkan Çiçek. “VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI”. Art-Sanat, sy 7, Aralık 2017, ss. 321-35, https://izlik.org/JA85EU89UU.
Vancouver
1.İlhan Özkeçeci, Erkan Çiçek. VİDEO SANATINDA FİLM TEKNİKLERİNİN KULLANIMI VE ÖRNEK FOTOĞRAF KARELERİ ÜZERİNDEN YORUMLANMASI. Art-Sanat [Internet]. 01 Aralık 2017;(7):321-35. Erişim adresi: https://izlik.org/JA85EU89UU