Çeviri
BibTex RIS Kaynak Göster

KENNETH MACGOWAN1, NOTES ON THE TURKISH THEATRE2/TÜRK TİYATROSU ÜZERİNE NOTLAR (İngilizce‘den Türkçe‘ye Çeviri/ Translation From English To Turkish)

Yıl 2017, Sayı: 8, 589 - 609, 30.07.2017

Öz

Devlet Tiyatrosu, Batı’nın en genç ulusunun sekiz tiyatro binası ve seksen sekiz tecrübeli oyuncusu olduğunu göstererek ziyaretçileri hayrete düşürüyor. Repertuvarında hem yerli hem yabancı oyunlar var. O'Neill’e de İonesco’ya da, Sofokles’e de Shakespeare’e de ev sahipliği yapıyor. On beş yıllık geçmişinin en başarılı yapımını duyunca şaşıracaksınız: Anne Frank’ın Hatıra Defteri. Devlet Tiyatrosu’nun, Türk kültürünün merkezi İstanbul’da değil de Küçük Asya’da Anadolu’nun kuru bir platosu üzerine kurulmuş yeni başkent Ankara’da yer alması da ayrı bir ilginç yönü. Bunun da şöyle bir açıklaması var; tıpkı ülkenin yeni başkenti gibi Devlet Tiyatrosu’nun kurulması da Türkiye’nin büyük Kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk’ün fikri ile hayata geçmiştir.   

Kaynakça

  • KENNETH MACGOWAN1, NOTES ON THE TURKISH THEATRE2/TÜRK TİYATROSU ÜZERİNE NOTLAR
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm ÇEVİRİLER/TRANSLATIONS
Çevirmenler

NAZLI Ümit Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Temmuz 2017
Gönderilme Tarihi 7 Temmuz 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Sayı: 8

Kaynak Göster

Chicago Ümit, NAZLI, çev. “KENNETH MACGOWAN1, NOTES ON THE TURKISH THEATRE2/TÜRK TİYATROSU ÜZERİNE NOTLAR (İngilizce‘den Türkçe‘ye Çeviri/ Translation From English To Turkish)”. Art-Sanat Dergisi, sy. 8 (Temmuz 2017): 589-609.