BibTex RIS Kaynak Göster

Dünya ve Türkiye'de Kestanenin Önemi ve Üretimi

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 22 - İstanbul Üniversitesi Coğrafya Dergisi, 1 - 13, 11.06.2013

Öz

Ekonomik coğrafyanın en önemli dallarından biri olan tarım coğrafyası ile ilgili ülkemizde çok sayıda bilimsel yayın olmasına rağmen kestane tarımı ile ilgili ülkemiz coğrafyacıları tarafından kaleme alınmış çok az sayıda yayın yer almaktadır. Bu çalışmada tarım coğrafyası penceresinden dünyadakestaneciliği tartışılmıştır. Çalışmanın öncelikli amacı kestane ağacının ekolojik özellikleri, coğrafi yayılışı, yetişme ve üretim koşulları, dünyadaki üretim, ihracat ve ithalat değişimleri okuyuculara tanıtmaktır. Ayrıca çalışmada kestane ağacının botanik özellikleri, kestane meyvesinin kimyasal bileşimi ve faydaları, kestane türleri ve kestanecilik sorunları ile ilgili aydınlatıcı bilgiler sunulmuştur.

Anahtar Sözcükler:

Kestane ağacı, kestane tarımı, kestane üretimi, Türkiye.

Yıl 2011, Cilt: 1 Sayı: 22 - İstanbul Üniversitesi Coğrafya Dergisi, 1 - 13, 11.06.2013

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emin Atasoy

Yasemin Altıngöz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 11 Haziran 2013
Gönderilme Tarihi 15 Mart 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 1 Sayı: 22 - İstanbul Üniversitesi Coğrafya Dergisi

Kaynak Göster

APA Atasoy, E., & Altıngöz, Y. (2013). Dünya ve Türkiye’de Kestanenin Önemi ve Üretimi. Coğrafya Dergisi, 1(22), 1-13.
AMA Atasoy E, Altıngöz Y. Dünya ve Türkiye’de Kestanenin Önemi ve Üretimi. Coğrafya Dergisi. Haziran 2013;1(22):1-13.
Chicago Atasoy, Emin, ve Yasemin Altıngöz. “Dünya Ve Türkiye’de Kestanenin Önemi Ve Üretimi”. Coğrafya Dergisi 1, sy. 22 (Haziran 2013): 1-13.
EndNote Atasoy E, Altıngöz Y (01 Haziran 2013) Dünya ve Türkiye’de Kestanenin Önemi ve Üretimi. Coğrafya Dergisi 1 22 1–13.
IEEE E. Atasoy ve Y. Altıngöz, “Dünya ve Türkiye’de Kestanenin Önemi ve Üretimi”, Coğrafya Dergisi, c. 1, sy. 22, ss. 1–13, 2013.
ISNAD Atasoy, Emin - Altıngöz, Yasemin. “Dünya Ve Türkiye’de Kestanenin Önemi Ve Üretimi”. Coğrafya Dergisi 1/22 (Haziran 2013), 1-13.
JAMA Atasoy E, Altıngöz Y. Dünya ve Türkiye’de Kestanenin Önemi ve Üretimi. Coğrafya Dergisi. 2013;1:1–13.
MLA Atasoy, Emin ve Yasemin Altıngöz. “Dünya Ve Türkiye’de Kestanenin Önemi Ve Üretimi”. Coğrafya Dergisi, c. 1, sy. 22, 2013, ss. 1-13.
Vancouver Atasoy E, Altıngöz Y. Dünya ve Türkiye’de Kestanenin Önemi ve Üretimi. Coğrafya Dergisi. 2013;1(22):1-13.