Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA

Yıl 2007, Sayı: 53, 37 - 38, 27.01.2011
https://izlik.org/JA34YS96YU

Öz

Öyle insanlar vard×r ki, ömürlerini dolu dolu yaüam×ülar, baüar×dan baüar×ya koüarak ülkesine, ailesine ve çevresine güzel yararl× hizmetler yaparak bu dünyadan ayr×lm×ülard×r. úüte Prof. Dr. Haümet Baüar bu insanlardan biriydi. K×sa ömrü içersine çok güzel üeyler s×ùG×rm×üW×. Bunlar× baüarabilmek, her insan×n yapabileceùi üeyler deùildi. Ama o kendine özgü güven ve çabas× ile, gece gündüz demeden yorucu bir çal×üma temposu içersinde güçlükleri yeneceùine ve baüar×O× olmak için hedefe ancak böyle ulaüabileceùine inan×yordu. Böylesine yoùun çal×üma temposunu olaùan bir yaüam tarz× olarak görüyor, ülkeye ve çevresine yararl× iüler yapman×n kendisini mutlu ettiùini söylüyordu. Eüinin ona verdiùi desteùin yan×nda, güzel ve mutlu aile hayat× onun yorgunluùunu bir nebze olsun alabiliyordu. Dost meclislerinde yapm×ü olduùu sohbetlerde, onun engin bilgi birikimi ve üstün dünya görüüü herkesi hayran b×rak×yor, dürüst, samimi, saù duyulu, ileriyi gören fikirleri dinleyenlere geniü ufuklar açabiliyordu. 

DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA

Yıl 2007, Sayı: 53, 37 - 38, 27.01.2011
https://izlik.org/JA34YS96YU

Öz

Öyle insanlar vard×r ki, ömürlerini dolu dolu yaüam×ülar, baüar×dan baüar×ya koüarak ülkesine, ailesine ve çevresine güzel yararl× hizmetler yaparak bu dünyadan ayr×lm×ülard×r. úüte Prof. Dr. Haümet Baüar bu insanlardan biriydi. K×sa ömrü içersine çok güzel üeyler s×ùG×rm×üW×. Bunlar× baüarabilmek, her insan×n yapabileceùi üeyler deùildi. Ama o kendine özgü güven ve çabas× ile, gece gündüz demeden yorucu bir çal×üma temposu içersinde güçlükleriyeneceùine ve baüar×O× olmak için hedefe ancak böyle ulaüabileceùine inan×yordu. Böylesine yoùun çal×üma temposunu olaùan bir yaüam tarz× olarak görüyor, ülkeye ve çevresine yararl× iüler yapman×n kendisini mutlu ettiùini söylüyordu. Eüinin ona verdiùi desteùin yan×nda, güzel ve mutlu aile hayat× onun yorgunluùunu bir nebze olsun alabiliyordu. Dost meclislerinde yapm×ü olduùu sohbetlerde, onun engin bilgi birikimi ve üstün dünya görüüü herkesi hayran b×rak×yor, dürüst, samimi, saù duyulu, ileriyi gören fikirleri dinleyenlere geniü ufuklar açabiliyordu. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Nezih Özkan Bu kişi benim

Gönderilme Tarihi 27 Ocak 2011
Yayımlanma Tarihi 27 Ocak 2011
IZ https://izlik.org/JA34YS96YU
Yayımlandığı Sayı Yıl 2007 Sayı: 53

Kaynak Göster

APA Özkan, N. (2011). DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, 53, 37-38. https://izlik.org/JA34YS96YU
AMA 1.Özkan N. DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi. 2011;(53):37-38. https://izlik.org/JA34YS96YU
Chicago Özkan, Nezih. 2011. “DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA”. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, sy 53: 37-38. https://izlik.org/JA34YS96YU.
EndNote Özkan N (01 Ocak 2011) DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi 53 37–38.
IEEE [1]N. Özkan, “DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA”, Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, sy 53, ss. 37–38, Oca. 2011, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA34YS96YU
ISNAD Özkan, Nezih. “DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA”. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi. 53 (01 Ocak 2011): 37-38. https://izlik.org/JA34YS96YU.
JAMA 1.Özkan N. DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi. 2011;:37–38.
MLA Özkan, Nezih. “DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA”. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, sy 53, Ocak 2011, ss. 37-38, https://izlik.org/JA34YS96YU.
Vancouver 1.Nezih Özkan. DOSTUM, BACANAĞIM, GÜZEL İNSAN PROF. DR. HAŞMET BAŞAR HAKKINDA. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi [Internet]. 01 Ocak 2011;(53):37-8. Erişim adresi: https://izlik.org/JA34YS96YU