Kitap İncelemesi

Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi

Sayı: 70 28 Aralık 2017
  • Okan Güray Bülbül
PDF İndir

Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi

Öz

Çalışmada Karl Polanyi’nin Büyük Dönüşüm kitabının incelemesi yapılmış ve bu kapsamda Polanyi’nin hayatının görüşlerine olan etkisi, eserleri, tezleri ve tezlerine ilişkin getirilen eleştirilere yer verilmiştir. Kitap incelemesi yönteminin kullanıldığı çalışmada kitabın genel çerçevesi ve tezleri ortaya konularak bu tezlerin hangi argümanlarla desteklendiği açıklanmıştır. Kitapta yer alan tezlere yönelik eleştirilerin ortaya konulması ile sonuçlanan çalışma, Polanyi’nin sosyal politika alanına da büyük katkısı olan kitabının genel çerçevesini inceleme amacındadır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Bienefeld, M. (1991). Karl Polanyi and The Contradictions of the 1980s, Springer. Block, F. (2003). Karl Polanyi and The Writing of “The Great Transformation”, Theory and Society, 32 – 3. www.jstor.org/stable/3108537. Block, F. (2008). Polanyi’s Double Movement and the Reconstruction of Critical Theory, Revue Interventions Economiques, interventionseconomiques.revues.org/274. Block, F., Somers, M. (1984). The Holistic Social Science of Karl Polanyi, Cambridge University Press. Buğra, A., Ağartan, K. (2009). 21. Yüzyılda Karl Polanyi’yi Okumak, İstanbul: İletişim Yayıncılık. Eren, Ahmet Arif., Sert, M. (2008). Hayek ve Polanyi’nin İktisadi Düşüncelerinin Oluşumunda Viyana ve Budapeşte Etkisi, Ekonomik Yaklaşım Dergisi, 19 – 67. Gallino, L. (2007). Küreselleşme ve Eşitsizlik, Ankara: Dost Kitabevi Yayınları. Halperin, S. (2004). Dynamics of Conflict and System Change: The Great Transformation Revisited, European Journal of International Relations, 10 – 2. Holzman, A. (2012). Karl Polanyi and the Rise of Modernity: A Critique, Intersections Online, 1. Munck, R. (2006). Globalization and Contestation: A Polanyian problematic, Globalizations, 3 – 2. Öztürk, B. (2009). Tarihsel Anlayışı Çerçevesinde Karl Polanyi’nin Siyasal ve Toplumsal Düşünceleri, Akademik Dizayn Dergisi, 1 – 2. Polanyi, K. (2009). Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri), İstanbul: İletişim Yayıncılık. Stiglitz, J.E. (2002). Küreselleşme Büyük Hayal Kırıklığı, İstanbul:Plan B. Vancura, M. (2011). Polanyi’s Great Transformation and the Concept of Embedded Economy, IES Occasional Paper 2, Charles University. http://news.bbc.co.uk/2/hi/8347409.stm, erişim tarihi: 31.05.2017. About Karl Polanyi, http://artsandscience.concordia.ca/polanyi/about/, Erişim Tarihi: 31.05.2017. Karl Polanyi’s Biography, www.concordia.ca/research/polanyi/about/karlı-polanyi.html, Erişim Tarihi: 30.05.2017.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Kitap İncelemesi

Yazarlar

Okan Güray Bülbül Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

28 Aralık 2017

Gönderilme Tarihi

1 Haziran 2017

Kabul Tarihi

4 Aralık 2017

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2016 Sayı: 70

Kaynak Göster

APA
Bülbül, O. G. (2017). Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, 70, 105-124. https://izlik.org/JA74MS92LC
AMA
1.Bülbül OG. Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi. 2017;(70):105-124. https://izlik.org/JA74MS92LC
Chicago
Bülbül, Okan Güray. 2017. “Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi”. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, sy 70: 105-24. https://izlik.org/JA74MS92LC.
EndNote
Bülbül OG (01 Aralık 2017) Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi 70 105–124.
IEEE
[1]O. G. Bülbül, “Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi”, Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, sy 70, ss. 105–124, Ara. 2017, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA74MS92LC
ISNAD
Bülbül, Okan Güray. “Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi”. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi. 70 (01 Aralık 2017): 105-124. https://izlik.org/JA74MS92LC.
JAMA
1.Bülbül OG. Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi. 2017;:105–124.
MLA
Bülbül, Okan Güray. “Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi”. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi, sy 70, Aralık 2017, ss. 105-24, https://izlik.org/JA74MS92LC.
Vancouver
1.Okan Güray Bülbül. Büyük Dönüşüm (Çağımızın Siyasal ve Ekonomik Kökenleri) Kitabının ve Polanyi’nin Tezlerinin Değerlendirilmesi. Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2017;(70):105-24. Erişim adresi: https://izlik.org/JA74MS92LC