BibTex RIS Kaynak Göster

ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ

Yıl 2006, Cilt: 32 Sayı: 3, 91 - 96, 21.12.2012

Öz

ÖZET

Tarım ve hayvancılıkta kullanılan pestisitlerin çevrede ve gıdalarda oluşturacağı kalıntılar halk sağlığı açısından risk teşkil edebilir Özellikle gıdalarda günlük kabul edilebilir limitler üzerinde bulunan pestisit kalıntıları insanlarda akut, kronik zehirlenmeler, teratojenik, mutajenik ve karsinojenik etkiler gibi sağlık problemleri oluşturabilir. Bu problemlerin önüne geçebilmek amacıyla öncelikli olarak alınabilecek önlemler pestisitlerin kontrollü kullanılması ve denetimlerin arttırılmasıdır.

Anahtar Kelimeler: Pestisitler, kalıntı, gıda, çevre, halk sağlığı

 

EFFECT OF PESTICIDE RESIDUES IN FOOD AND ENVIRONMENT UPON PUBLIC HEALTH

ABSTRACT

Residues in environment and in the food sourced from pesticides, which are used in agriculture and animal health, could bring a potential risk for public health. Especially pesticide residues over acceptable daily intake (ADI) level could raise health problems like acute, chronic toxicities, teratogenic, mutagenic and carcinogenic effects. Controlled use of pesticides and increased level of inspections and controls are the primary precautions in order to prevent those health problems.

Key Words: Pesticides, residue, food, environment, public health

Yıl 2006, Cilt: 32 Sayı: 3, 91 - 96, 21.12.2012

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Derleme
Yazarlar

Gürhan Çiftçioğlu

Ghassan İssa Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 21 Aralık 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 32 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çiftçioğlu, G., & İssa, G. (2012). ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 32(3), 91-96. https://doi.org/10.16988/iuvfd.77614
AMA Çiftçioğlu G, İssa G. ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ. iuvfd. Aralık 2012;32(3):91-96. doi:10.16988/iuvfd.77614
Chicago Çiftçioğlu, Gürhan, ve Ghassan İssa. “ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ”. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32, sy. 3 (Aralık 2012): 91-96. https://doi.org/10.16988/iuvfd.77614.
EndNote Çiftçioğlu G, İssa G (01 Aralık 2012) ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32 3 91–96.
IEEE G. Çiftçioğlu ve G. İssa, “ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ”, iuvfd, c. 32, sy. 3, ss. 91–96, 2012, doi: 10.16988/iuvfd.77614.
ISNAD Çiftçioğlu, Gürhan - İssa, Ghassan. “ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ”. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 32/3 (Aralık 2012), 91-96. https://doi.org/10.16988/iuvfd.77614.
JAMA Çiftçioğlu G, İssa G. ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ. iuvfd. 2012;32:91–96.
MLA Çiftçioğlu, Gürhan ve Ghassan İssa. “ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ”. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 32, sy. 3, 2012, ss. 91-96, doi:10.16988/iuvfd.77614.
Vancouver Çiftçioğlu G, İssa G. ÇEVRE VE GIDALARDAKİ PESTİSİT KALINTILARININ HALK SAĞLLĞLNA ETKİSİ. iuvfd. 2012;32(3):91-6.