BibTex RIS Kaynak Göster

YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ

Yıl 2005, Cilt: 31 Sayı: 1, 177 - 183, 08.03.2013

Kaynakça

  • A l A n k a r i , A . , Najib,H., A l Hozab, A . : Y o l k and serum choiesterol and production traits. as affected by incorporating a supraoptimai amount o f copper İn t h e d i e t o f the leghorn hens. Br.Poult. Sci., 1998; 39 (3): 393-397.
  • Canton, C . J . G . , Moguel, O . Y . , Rojas, R . O . , S a u r i , D . E . , M i r a n d a , S . J . , Castellanos, R . A . F . : Estimation o f damage induced by copper in poultry litter usedin feedeing sheep. Tec.Pec.Mexico, 1994: 32: 82-89.
  • Chiou, P. W . , C h e n , K . L . , Y u , B . : T o x i c i t y , tissue accumulation and residue in egg and excreta o f copper in laying hens. A n i m . Feed Sci. T e c h n o L 1997: 67: 49ı 60.
  • E l l e n , G . , Tolsma, K . , V a n Loon, J.VV.: Copper. chromium, manganese. nickel and zinc in kidneys o f cattle. pigs and sheep and in chicken livers in Netherlands. Zeit. Lebens. Unter. Fors.. 1989; 189: 534-537.
  • Fialkovvski, W . and Nevvman, W . A . : A pilot study o f heavy metal accumulations in a Barnacle from the Salton Sea, Southern California. Mar. Poll. B u l . . 1998: 36: 138-143.
  • H a « k , P . B : Havvk's Phisiological Chemistry. I 4l h ed. M c Gravv-Hill Book Comp., Nevv York, Toronto, Sydney, London, 1986;*XVI + 1472.
  • National Research Council: Mineral tolerance o f domestic animals. National Academy Press, Washington D C , 1994.
  • O r t h , M . W . , Cook, M . E . : Avian tibial dyschondroplasia: a morphological and biochemical review o f the growth plate lesion and its causes. Vet.Path., 1994; 3 1 : 403-414.
  • Pesti, G . M . , Bakalli, R . I . : Studİes ö n the feeding o f cupric sulfate pentahydrate and cupric citrate to broiler chickens. Poult.Sci.,1996; 75: 1086-1091.
  • Pesti, G . M . , Bakalli, R . I . : Studies on the effect o f feeding cupric sulfate pentahydrate to laying hens on egg choiesterol content. Poult. Sci.. 1998; 77: 1540ı 1545.
  • Snedecor, G . W . , C o c h r a n , W . G . : Statistical methods. 7th ed. The Iowa State U n i v . Press, Ames.. Iovva, 1980.
  • S P S S : SPSS for windows advanced statistics release 11.5. 2004
  • Y u m u r t a c ı Tavukların Y e m i n e Y ü k s e k Dozda İ l a v e E d i l e n B a k ı r ı n Yumurta Ü r e t i m i 383
  • Şanlı, Y . , K a y a , S., Pirinççi, İ., Y a v u z , H . , Baydan, E . , Demet, Ö., Bilgili, A . : Veteriner klinik toksikoloji. Medisan Y a y ı n e v i - A n k a r a . 1995; 67-69.
  • Tortuero, F . and Fernandez, E.: Effects o f inelusion of mierobial cultures in barlev-based diets fed to laying hens. A n i m . Feed Sci. Technol., 1995; 53: 255ı 265.
  • T ü r k m e n , G . , M e n g İ , A . : Zorlamalı tüy değiştirmenin yumurta tavuklarında serum L D H , A L P , Ca. Pi ve glukoz düzeylerine etkileri. Türk Vet. Hay. Derg.. 1994; 18: 321-329.
  • YVard, T . L . , VVatkins, K . L . , Southern, L . L . : Interactive effects of dietary copper. vvater copper, and Eimeria spp. infection on g r o u t h . \vater intake, and plasma and liver copper c o n c e n t n ı t i o n s o f poults. Poult. Sci., 1995; 74: 502-509.
Toplam 17 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Süleyman Tekeli Bu kişi benim

Kemal Öztabak

Feraye Esen Gürsel

Yayımlanma Tarihi 8 Mart 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2005 Cilt: 31 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tekeli, S., Öztabak, K., & Esen Gürsel, F. (2013). YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 31(1), 177-183. https://doi.org/10.16988/iuvfd.11769
AMA Tekeli S, Öztabak K, Esen Gürsel F. YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ. iuvfd. Mart 2013;31(1):177-183. doi:10.16988/iuvfd.11769
Chicago Tekeli, Süleyman, Kemal Öztabak, ve Feraye Esen Gürsel. “YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ”. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31, sy. 1 (Mart 2013): 177-83. https://doi.org/10.16988/iuvfd.11769.
EndNote Tekeli S, Öztabak K, Esen Gürsel F (01 Mart 2013) YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31 1 177–183.
IEEE S. Tekeli, K. Öztabak, ve F. Esen Gürsel, “YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ”, iuvfd, c. 31, sy. 1, ss. 177–183, 2013, doi: 10.16988/iuvfd.11769.
ISNAD Tekeli, Süleyman vd. “YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ”. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31/1 (Mart 2013), 177-183. https://doi.org/10.16988/iuvfd.11769.
JAMA Tekeli S, Öztabak K, Esen Gürsel F. YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ. iuvfd. 2013;31:177–183.
MLA Tekeli, Süleyman vd. “YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ”. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 31, sy. 1, 2013, ss. 177-83, doi:10.16988/iuvfd.11769.
Vancouver Tekeli S, Öztabak K, Esen Gürsel F. YUMURTACI TAVUKLARIN YEMİNE YÜKSEK DOZDA İLAVE EDİLEN BAKIRIN YUMURTA ÜRETİMİ, YUMURTA KABUK AĞIRLIĞI VE YUMURTA KABUK KALINLIĞINA ETKİSİ. iuvfd. 2013;31(1):177-83.