In this
study, it was aimed to determine the cysteine production capacity of
microorganisms isolated from various sources (soil and various types of
cheese). For this purpose, 262 bacteria were isolated from 9 different sources.
Cysteine was present in varied concentrations (0.452-1.855 g/L) in all of the
liquid media. The cysteine concentration was determined by spectrophotometric
method after fermentation process using Nurtient Broth at 37 °C for 72 hours. FTIR
characterization of the cysteine, serine and methionine amino acids was
performed, and also the FTIR spectra of aqueous solutions containing cysteine
at varying concentrations were examined to evaluate the differences in
spectrums. According to the spectrums obtained, it was concluded that the peak
intensities were changed based on the concentration of cysteine.
Amino acid producing bacteria microbial production of sistein commercial production of sistein
Bu
çalışmada, çeşitli kaynaklardan (toprak ve çeşitli peynirler) izole edilen
mikroorganizmaların sistein üretme kapasitelerinin belirlenmesi hedeflenmiştir.
Bu amaçla toplamda 9 farklı kaynaktan 262 bakteri izole edildi; bunların
ürediği besiyeri ortamlarının hepsinde değişen oranlarda sistein varlığı tespit
edildi. Bakterilerin sistein üretme kapasitesi (0.452-1.855 g/L aralığında),
Nurtient Broth kullanılarak 37 °C’de 72 saat fermantasyon işlemi sonucunda
spektrofotometrik yöntemle belirlendi. Sistein, serin ve metionin amino
asitlerinin FTIR karakterizasyonu yapıldı ve ayrıca değişen konsantrasyonlarda
sistein içeren sulu çözeltilerinin FTIR spektrumları incelendi. Elde edilen
spektrumlara göre, sistein konsantrasyonuna bağlı olarak band yoğunlukların farklılaştığı
sonucuna varıldı.
Amino asit üreten bakteriler mikrobiyal sistein üretimi ticari sistein üretimi
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 13 Mart 2019 |
Gönderilme Tarihi | 31 Ekim 2018 |
Kabul Tarihi | 6 Mart 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 1 Sayı: 1 |
Bu eser Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.