Geleneksel olmayan yemler anti-besinsel faktörler ve toksinler içerir. Yine de mikrobiyal fermantasyon bu sorunları etkili bir şekilde azaltabilir ve yemdeki besin bileşiminin artmasını sağlayabilir. Bu süreç hayvanların iştahını açabilir ve sonuçta bağırsak sağlığı ve büyüme performansında önemli iyileşmeler sağlayabilir. Araştırmacılar, fermente yemin gastrointestinal sistem üzerindeki oksidatif stres etkilerini etkili bir şekilde azalttığını bulmuşlardır. Gözlemler, gastrointestinal anormalliklerin ortadan kaldırılmasını hızlandırdığını, bağırsak stres direncini artırdığını ve ideal hayvan verimini desteklediğini göstermektedir. Geleneksel olmayan fermente yemler, hayvan yetiştiriciliğinde büyüyen bir uygulamadır ve oksidatif stres semptomları gösteren hayvanlarda geleneksel olmayan fermente yemlerin etkinliğini değerlendirmek için çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Bu makale, oksidatif stresin azaltılmasında geleneksel olmayan fermente yemlerin ilerlemesi ve uygulanması için teorik bir çerçeve sunmayı amaçlamaktadır.
Geleneksel olmayan yem Fermente probiyotik Oksidatif stres Antioksidan
Unconventional feed contains anti-nutritional factors and toxins. Still, microbial fermentation can effectively mitigate these issues, leading to enhanced nutrient composition in the feed. This process can stimulate animal appetites and ultimately result in substantial improvements in intestinal health and growth performance. Researchers have found that fermented feed effectively mitigates oxidative stress effects on the gastrointestinal system. Observations show it expedites the elimination of gastrointestinal abnormalities, enhances intestinal stress resistance, and promotes ideal animal output. Non-traditional fermented feeds are a growing practice in animal farming, and a variety of studies have been conducted to evaluate the efficacy of non-traditional fermented feeds in animals exhibiting oxidative stress symptoms. To offer a theoretical framework for non-traditional fermented feed's advancement and implementation in mitigating oxidative stress, this paper aims to provide a framework for the advancement and implementation of these feeds.
unconvencial feed fermented probiotics oxidative stress antioxidant
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Hayvansal Üretim (Diğer) |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Temmuz 2024 |
Gönderilme Tarihi | 30 Nisan 2024 |
Kabul Tarihi | 3 Haziran 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 3 Sayı: 2 |
Content of this journal is licensed under a Creative Commons Attribution NonCommercial 4.0 International License