Cilt: 3 Sayı: 1, 31.07.2022

Yıl: 2022
Yavuz SUN KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
Malzeme Bilimi ve Teknolojileri, Kompozit ve Hibrit Malzemeler
Dr. Öğr. Üyesi Engin ÇEVİK KARABUK UNIVERSITY, INSTITUTE OF IRON AND STEEL
Fiziksel Metalurji, Kompozit ve Hibrit Malzemeler, Metaller ve Alaşım Malzemeleri
Kompozit ve Hibrit Malzemeler
Kompozit ve Hibrit Malzemeler

Temel mühendislik alanlarındaki hem deneysel hem de kuramsal çalışmaların yer aldığı dergimiz, mühendisliğin hızla gelişen alanlarına ilişkin makalelerin yayınına öncelik tanır ve disiplinler arası yöntem ve teknolojiler üzerine yoğunlaşmayı, mühendislik bilimlerindeki en güncel bilimsel ve teknolojik gelişmeleri araştırmacılara, mühendislere ve ilgili kitlelere ulaştırmayı hedefler. Dergiye gönderilen bilimsel çalışmaların yayımlanmış veya poster sunum olarak başka yerde yayın için değerlendirme aşamasında bulunmaması gereklidir.

Journal of Steel Research and Development Dergisi” temel mühendislik konularını kapsayan bir dergidir. Dergi ulusal ve uluslararası düzeyde bilim, teknoloji ve mühendislik alanlarında orijinal bir araştırmayı bulgu ve sonuçlarıyla yansıtan ve bilime katkısı olan araştırma makalelerini veya yeterli sayıda bilimsel makaleyi tarayıp, konuyu bugünkü bilgi ve teknoloji düzeyinde özetleyen, değerlendirme yapan ve bulguları karşılaştırarak yorumlayan tarama makalelerini kabul etmektedir.

Dergimizin yayınlanması arzu edilen çalışmaların aşağıda belirtilen yazım kurallarına ve diğer koşullara uygun bir şekilde editörlüğümüze ulaştırılması gerekmektedir.


Makaleler İngilizce veya Türkçe yazılmalıdır. Türkçe yazılmış makalelerde İngilizce başlık, özet ve anahtar kelimeler bölümleri zorunludur.
Gönderilen metin daha önceden yayımlanmamış ve herhangi bir dergiye değerlendirilmek üzere sunulmamış olmalıdır (veya Editöre Notlar kısmında bir açıklama yapılmalıdır).
Her yazarın ORCID numarası (https://orcid.org/) mutlaka sunulmalıdır.
Gönderi dosyası Microsoft Word dokümanı dosyası biçiminde olmalıdır.
Mevcut olduğu durumlarda referansların URL'leri verilmelidir.
Metin; tek satır aralıklı, 10 punto ile yazılarak, altını çizme yerine italik kullanılmış (URL adresleri hariç) ve tüm şekil, resim ve tablolar metin içinde uygun kısımlara yerleştirilerek teslim edilmelidir. Baskı için, resimlerin kaliteli kopyaları (JPG veya TIFF formatında ) ek dosya olarak gönderilmelidir.
Makalenin başlığı, makalenin içeriğine uygun ve anlaşılır olmalıdır. Tüm başlıklar kalın yazı tipinde yazılmalıdır.
Araştırma için sağlanan bireysel veya kurumsal mali desteklerle ilgili teşekkür yazıları makalenin sonunda ayrı bir bölümde yer almalıdır.
Özet, teşekkür ve referans bölümleri dışında kalan tüm makale bölümlerinde numaralandırma yapılmalıdır. Makale düzenlemesi sırası ile Özet, Makale Ana Metin, Teşekkür (gerekli olması durumunda) ve Referanslar şeklinde yapılmalıdır.
Matematiksel ifadeler “Denklem Düzenleyicisi” kullanılarak yazılmalıdır. Matematiksel ifadeler parantez içinde numaralandırılmalıdır.
Makale başlık akışı ve diğer detaylar için şablon Word dosyası incelenebilir.
Lütfen atıf yönetimi için Mendeley, Zotero atıf yönetimi uygulamalarını veya Microsoft Word başvurular sekmesindeki atıf yönetimi bölümünü kullanınız.


Yazım kılavuzuna erişmek için tıklayınız.

Telif Hakkı Formuna ulaşmak için tıklayınız

Yayın Politikası;
- Dergimiz Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez elektronik ortamda yayımlanan hakemli bir dergidir.
- Makaleler en az iki hakem tarafından değerlendirildikten sonra yayına alınmaktadır.
- Dergimizde kör hakemlik (blind peer review) sistemine göre hakemlik değerlendirmesi uygulanmaktadır.
- Dergimiz açık erişim sistemi ile çalışmaktadır. Dergi sayılarında yayınlanan makalelere ücretsiz olarak erişilir. Dergimize makale gönderim aşamasında veya basım aşamasında herhangi bir ücret alınmamaktadır.

Dergimizde Uygulanan Etik İlkeler;
-Etik kurul izni gerektiren çalışmalar için etik kurul raporunun eklenmesi gerekmektedir.
-Yazarların hakemleri, hakemlerin yazarları görmediği çift kör hakemlik yöntemi uygulanmaktadır.
-Dergiye gönderilen makaleler başka bir yerde yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş olmalıdır.
-Yazarlar makalelerinde kullandıkları tüm alıntılarına referans vermiş olmalıdır.
-Yazarların tümünün yayın ile ilgili sorumluklarını onayladıkları telif hakkı devir formu tüm yazarlar tarafından ıslak imza ile imzalanmış olarak sisteme yüklenmelidir.
-Makalelerde yer alan araştırmaların sonuçları, uydurma, yanlış ve uygun olmayan veri manipülasyonu olmadan, açıkça ve dürüstçe sunulmalıdır.

-Yazarların tümü etik ilkeler ile ilgili eşit sorumluluğa sahiptir.
-Tüm yayınlar için ön kontrol aşamasında benzerlik oranı kontrolü yapılmaktadır, belirtilen benzerlik oranı sınırı altında kalan yayınlar değerlendirme için hakemlere gönderilme aşamasına alınmamaktadır.

Dergimiz açık erişim sistemi ile çalışmaktadır. Dergi sayılarında yayınlanan makalelere ücretsiz olarak erişilir. Dergimize makale gönderim aşamasında veya basım aşamasında herhangi bir ücret alınmaz. (There is no article submission or processing charges in our journal).