Bu çalışmada piyasada satılmakta olan kurutulmuş ıspanak ile bamyanın ve bunların taze asıllarının C vitamini miktarları araştırılmıştır. Sonuçta, kurutulmuş sebzelerin C vitamini miktarlarının taze asıllarına göre istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde düşük olduğu bulunmuştur
In this study, vitamin C contents of dried spinach, okra and fresh forms of these vegetables were investigated. As a conclusion, it was observed that dried vegetables contain considerably less vitamin C than fresh vegetables statistically
Diğer ID | JA26GJ52MT |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 1988 |
Gönderilme Tarihi | 1 Haziran 1988 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 1988 Cilt: 18 Sayı: 1 |
Kapsam ve Amaç
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi, açık erişim, hakemli bir dergi olup Türkçe veya İngilizce olarak farmasötik bilimler alanındaki önemli gelişmeleri içeren orijinal araştırmalar, derlemeler ve kısa bildiriler için uluslararası bir yayım ortamıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan bildiriler supleman özel sayısı olarak dergide yayımlanabilir. Ayrıca, tüm farmasötik alandaki gelecek ve önceki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ile sosyal aktiviteleri içerir.