BibTex RIS Kaynak Göster

Bazı Sebzelerin Kurutulmuş Hallerinde ve Taze Asıllarında C Vitamini Miktarları : Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables

Yıl 1988, Cilt: 18 Sayı: 1, 87 - 91, 01.06.1988
https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000430

Öz

Bu çalışmada piyasada satılmakta olan kurutulmuş ıspanak ile bamyanın ve bunların taze asıllarının C vitamini miktarları araştırılmıştır. Sonuçta, kurutulmuş sebzelerin C vitamini miktarlarının taze asıllarına göre istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde düşük olduğu bulunmuştur

Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables

Yıl 1988, Cilt: 18 Sayı: 1, 87 - 91, 01.06.1988
https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000430

Öz

In this study, vitamin C contents of dried spinach, okra and fresh forms of these vegetables were investigated. As a conclusion, it was observed that dried vegetables contain considerably less vitamin C than fresh vegetables statistically

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA26GJ52MT
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

İşık Şimşek Bu kişi benim

Sevim Yumuturuğ Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1988
Gönderilme Tarihi 1 Haziran 1988
Yayımlandığı Sayı Yıl 1988 Cilt: 18 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şimşek, İ., & Yumuturuğ, S. (1988). Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University, 18(1), 87-91. https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000430
AMA Şimşek İ, Yumuturuğ S. Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables. Ankara Ecz. Fak. Derg. Haziran 1988;18(1):87-91. doi:10.1501/Eczfak_0000000430
Chicago Şimşek, İşık, ve Sevim Yumuturuğ. “Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 18, sy. 1 (Haziran 1988): 87-91. https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000430.
EndNote Şimşek İ, Yumuturuğ S (01 Haziran 1988) Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 18 1 87–91.
IEEE İ. Şimşek ve S. Yumuturuğ, “Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables”, Ankara Ecz. Fak. Derg., c. 18, sy. 1, ss. 87–91, 1988, doi: 10.1501/Eczfak_0000000430.
ISNAD Şimşek, İşık - Yumuturuğ, Sevim. “Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 18/1 (Haziran 1988), 87-91. https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000430.
JAMA Şimşek İ, Yumuturuğ S. Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables. Ankara Ecz. Fak. Derg. 1988;18:87–91.
MLA Şimşek, İşık ve Sevim Yumuturuğ. “Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University, c. 18, sy. 1, 1988, ss. 87-91, doi:10.1501/Eczfak_0000000430.
Vancouver Şimşek İ, Yumuturuğ S. Vitamin C Contents of Dried and Fresh Forms of Some Vegetables. Ankara Ecz. Fak. Derg. 1988;18(1):87-91.

Kapsam ve Amaç

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi, açık erişim, hakemli bir dergi olup Türkçe veya İngilizce olarak farmasötik bilimler alanındaki önemli gelişmeleri içeren orijinal araştırmalar, derlemeler ve kısa bildiriler için uluslararası bir yayım ortamıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan bildiriler supleman özel sayısı olarak dergide yayımlanabilir. Ayrıca, tüm farmasötik alandaki gelecek ve önceki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ile sosyal aktiviteleri içerir.