BibTex RIS Kaynak Göster

Rasyonel ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :

Yıl 1973, Cilt: 3 Sayı: 1, 71 - 77, 01.06.1973
https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000189

Öz

Bu çalışmada besin değeri çok yüksek olan yerli sucuklarımızın bileşimlerinin bu günkü durumu incelenmiş ve bu analizler ve dengeli bir beslenme biliminin verilerine göre sucuklarımızın uygun beslenmedeki yeri tayin edilmeğe çalışılmıştır. Terkip analizi sonucu bulunan de ğerler ve buna göre muhtelif işlerde çalışanlar n Rasyonel ve Dengeli bir Beslenmede tüketmeleri gereken günlük sucuk miktarı tablolar halinde verilmiştir.

Yıl 1973, Cilt: 3 Sayı: 1, 71 - 77, 01.06.1973
https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000189

Öz

In this study, various types of domestic sucuks (native Turkish
meat product) which have high content of nutrient value were
analysed. Depending on the results of this analysis, and the limits
giyen in food science, the nutrient value of our sucuks has been
determined.
The results found in this analysis, and the r ı ecessary amount
of sucuks, which must be eaten per day, by the people, who work
in different situations have been giyen in tables.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA57TB64NH
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

A.Cemal Omurtag Bu kişi benim

M.Tevfik Orbey Bu kişi benim

Sulhiye Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 1973
Gönderilme Tarihi 1 Haziran 1973
Yayımlandığı Sayı Yıl 1973 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Omurtag, A., Orbey, M., & Yıldız, S. (1973). Rasyonel ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University, 3(1), 71-77. https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000189
AMA Omurtag A, Orbey M, Yıldız S. Rasyonel ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :. Ankara Ecz. Fak. Derg. Haziran 1973;3(1):71-77. doi:10.1501/Eczfak_0000000189
Chicago Omurtag, A.Cemal, M.Tevfik Orbey, ve Sulhiye Yıldız. “Rasyonel Ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 3, sy. 1 (Haziran 1973): 71-77. https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000189.
EndNote Omurtag A, Orbey M, Yıldız S (01 Haziran 1973) Rasyonel ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 3 1 71–77.
IEEE A. Omurtag, M. Orbey, ve S. Yıldız, “Rasyonel ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :”, Ankara Ecz. Fak. Derg., c. 3, sy. 1, ss. 71–77, 1973, doi: 10.1501/Eczfak_0000000189.
ISNAD Omurtag, A.Cemal vd. “Rasyonel Ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University 3/1 (Haziran 1973), 71-77. https://doi.org/10.1501/Eczfak_0000000189.
JAMA Omurtag A, Orbey M, Yıldız S. Rasyonel ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :. Ankara Ecz. Fak. Derg. 1973;3:71–77.
MLA Omurtag, A.Cemal vd. “Rasyonel Ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :”. Journal of Faculty of Pharmacy of Ankara University, c. 3, sy. 1, 1973, ss. 71-77, doi:10.1501/Eczfak_0000000189.
Vancouver Omurtag A, Orbey M, Yıldız S. Rasyonel ve Dengeli Bir Beslenmede Yerli Sucuklarımızın Besin Değerleri Üzerinde Araştırma :. Ankara Ecz. Fak. Derg. 1973;3(1):71-7.

Kapsam ve Amaç

Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi, açık erişim, hakemli bir dergi olup Türkçe veya İngilizce olarak farmasötik bilimler alanındaki önemli gelişmeleri içeren orijinal araştırmalar, derlemeler ve kısa bildiriler için uluslararası bir yayım ortamıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan bildiriler supleman özel sayısı olarak dergide yayımlanabilir. Ayrıca, tüm farmasötik alandaki gelecek ve önceki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ile sosyal aktiviteleri içerir.