Objective: The analysis of mycotoxins affecting DNA methylation is of great importance in toxicology for food safety. Control and understanding of mycotoxin exposure, combined with improved food processing techniques and appropriate storage practices, allows for increased food safety.
Result and Discussion: This review summarizes the changes in DNA methylation caused by several common mycotoxins (aflatoxin B1, ochratoxin A, etc.) and the electroanalytical methods used for their detection.
Amaç: DNA metilasyonunu etkileyen mikotoksinlerin analizi toksikolojide gıda güvenliği açısından oldukça önemlidir. Mikotoksin maruziyetinin kontrolü ile anlaşılması, gelişmiş gıda işleme teknikleri ve uygun depolama uygulamalarıyla birleştirildiğinde, gıda güvenliğinin artırılmasına olanak verir.
Sonuç ve Tartışma: Bu derleme, çeşitli yaygın mikotoksinlerin (aflatoksin B1, okratoksin A, vb.) neden olduğu DNA metilasyonundaki değişiklikleri ve bunların tespiti için kullanılan elektroanalitik yöntemleri özetlemektedir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Farmasotik Toksikoloji |
Bölüm | Derleme |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 12 Ağustos 2024 |
Yayımlanma Tarihi | |
Gönderilme Tarihi | 3 Ağustos 2024 |
Kabul Tarihi | 12 Ağustos 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 48 Sayı: 3 |
Kapsam ve Amaç
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi, açık erişim, hakemli bir dergi olup Türkçe veya İngilizce olarak farmasötik bilimler alanındaki önemli gelişmeleri içeren orijinal araştırmalar, derlemeler ve kısa bildiriler için uluslararası bir yayım ortamıdır. Bilimsel toplantılarda sunulan bildiriler supleman özel sayısı olarak dergide yayımlanabilir. Ayrıca, tüm farmasötik alandaki gelecek ve önceki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ile sosyal aktiviteleri içerir.