Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A Study on Tourism Product Diversification: The Case of Hindiba Nature House

Yıl 2025, Cilt: 6 Sayı: 1, 28 - 43, 28.03.2025
https://doi.org/10.54493/jgttr.1608317

Öz

With the increase in eco-friendly approaches, changes have been observed in both consumer preferences and businesses. The tourism sector has also started to witness the widespread implementation of eco-friendly policies. This study aims to examine the sustainability practices at Hindiba Nature House, a business that holds a sustainable tourism certificate and hosts the TaTuTa volunteer project. The research, which can be described as a case study, is intended to serve as a guide for sustainable tourism practices. Additionally, it seeks to identify the attitudes and perceptions of the management and staff regarding sustainable tourism and the volunteer project. Data were collected through observation and interviews. The study found that sustainability practices are embraced by the staff and have received positive feedback from guests. It is anticipated that there will be an increased interest in volunteer projects. Recommendations have been provided within this framework.

Kaynakça

  • Ahmadova, S., & Akova, O. (2016). Türkiye’de Organik Eko-Turizm Çiftlikleri Üzerine Bir Araştırma. Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6(1), 14-29. https://dergipark.org.tr/tr/pub/joiss/issue/30778/323585
  • Akın, A., Adnan, A., Baş, M., & Karakan, H. İ. (2021). Pandemi Döneminde Tatuta Çiftliklerinin Uyguladığı Stratejiler. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(3), 1896-1911. DOI: 10.26677/Tr1010.2021.825
  • Akram, U., Lavuri, R., Bilal, M., Hameed, I., & Byun, J. (2024). Exploring The Roles Of Green Marketing Tools And Green Motives On Green Purchase Intention In Sustainable Tourism Destinations: A Cross-Cultural Study. Journal of Travel & Tourism Marketing, 44(1), 453-471. DOI:10.1080/10548408.2023.2293022
  • Ardıç Yetiş, Ş. (2018). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamaları. Gümüshane University Electronic Journal of the Institute of Social Science/Gümüshane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi, 9(23).
  • Artuğer, S., Özkoç, A. G., & Kendir, H. (2013). Ta-Tu-Ta (Tarım-Turizm-Takas) Çiftliklerinin Pazarlanması ve Tanıtılması İçin Öneriler. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 3(1), 01-05.
  • Ateş, H. Ç. (2024). Effects of Ecological Farms on Neighbouring Farmers: The Example of Lisinia Nature Ecological Farm. International Journal of Sustainable Agricultural Management and Informatics , 10(4), 443-458. DOI: 10.1504/IJSAMI.2024.141849
  • Baloch , Q. B., Shah , S. N., Iqbal , N., Sheeraz , M., Asadullah , M., Mahar, S., & Khan , A. U. (2023). Impact Of Tourism Development Upon Environmental Sustainability: A Suggested Framework For Sustainable 40 Ecotourism. Environ Sci Pollut Res Int., 30(3), 5917–5930. DOI:10.1007/s11356-022-22496-w

Turistik Ürün Çeşitlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma: Hindiba Doğa Evi Örneği

Yıl 2025, Cilt: 6 Sayı: 1, 28 - 43, 28.03.2025
https://doi.org/10.54493/jgttr.1608317

Öz

Çevreci yaklaşımların artışıyla tüketici tercihlerinde ve işletmelerde değişimler yaşanmaktadır. Turizm sektöründe de çevreci politika uygulamaları yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu araştırma, sürdürülebilir turizm belgesine sahip olan ve TaTuTa gönüllülük projesine ev sahipliği yapan Hindiba Doğa Evi işletmesindeki sürdürülebilirlik uygulamalarını incelemeyi amaçlamaktadır. Örnek olay incelemesi olarak nitelendirilebilecek olan araştırmanın, sürdürülebilir turizm uygulamalarına yol gösterici olması hedeflenmektedir. Ayrıca yönetici ve personelin sürdürülebilir turizm ve gönüllülük projesiyle ilgili tutum ve düşüncelerinin tespiti amaçlanmaktadır. Veriler gözlem ve görüşme yoluyla elde edilmiştir. Araştırma sonucunda, sürdürülebilirlik uygulamalarının personeller tarafından benimsendiği ve misafirlerden olumlu dönüşler alındığı belirlenmiştir. Gönüllülük projelerine yönelimde artış olacağı düşünülmektedir. Bu kapsamda önerilerde bulunulmuştur.

Kaynakça

  • Ahmadova, S., & Akova, O. (2016). Türkiye’de Organik Eko-Turizm Çiftlikleri Üzerine Bir Araştırma. Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 6(1), 14-29. https://dergipark.org.tr/tr/pub/joiss/issue/30778/323585
  • Akın, A., Adnan, A., Baş, M., & Karakan, H. İ. (2021). Pandemi Döneminde Tatuta Çiftliklerinin Uyguladığı Stratejiler. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(3), 1896-1911. DOI: 10.26677/Tr1010.2021.825
  • Akram, U., Lavuri, R., Bilal, M., Hameed, I., & Byun, J. (2024). Exploring The Roles Of Green Marketing Tools And Green Motives On Green Purchase Intention In Sustainable Tourism Destinations: A Cross-Cultural Study. Journal of Travel & Tourism Marketing, 44(1), 453-471. DOI:10.1080/10548408.2023.2293022
  • Ardıç Yetiş, Ş. (2018). Sürdürülebilir Turizm Kapsamında Küçük Ölçekli Konaklama İşletmelerinde Yeşil Pazarlama Uygulamaları. Gümüshane University Electronic Journal of the Institute of Social Science/Gümüshane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi, 9(23).
  • Artuğer, S., Özkoç, A. G., & Kendir, H. (2013). Ta-Tu-Ta (Tarım-Turizm-Takas) Çiftliklerinin Pazarlanması ve Tanıtılması İçin Öneriler. Uluslararası Sosyal ve Ekonomik Bilimler Dergisi, 3(1), 01-05.
  • Ateş, H. Ç. (2024). Effects of Ecological Farms on Neighbouring Farmers: The Example of Lisinia Nature Ecological Farm. International Journal of Sustainable Agricultural Management and Informatics , 10(4), 443-458. DOI: 10.1504/IJSAMI.2024.141849
  • Baloch , Q. B., Shah , S. N., Iqbal , N., Sheeraz , M., Asadullah , M., Mahar, S., & Khan , A. U. (2023). Impact Of Tourism Development Upon Environmental Sustainability: A Suggested Framework For Sustainable 40 Ecotourism. Environ Sci Pollut Res Int., 30(3), 5917–5930. DOI:10.1007/s11356-022-22496-w
Toplam 7 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Turizm (Diğer)
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Refika Atalay 0000-0002-3013-1314

Bengü Su Karagöz 0000-0003-3259-8070

Elmas Toklu Ölmez 0000-0002-1170-093X

Beyza Akın 0000-0002-1681-3140

Erkan Akgöz 0000-0001-6723-0271

Erken Görünüm Tarihi 24 Mart 2025
Yayımlanma Tarihi 28 Mart 2025
Gönderilme Tarihi 27 Aralık 2024
Kabul Tarihi 13 Şubat 2025
Yayımlandığı Sayı Yıl 2025 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Atalay, R., Karagöz, B. S., Toklu Ölmez, E., Akın, B., vd. (2025). Turistik Ürün Çeşitlendirilmesine Yönelik Bir Araştırma: Hindiba Doğa Evi Örneği. Journal of Global Tourism and Technology Research, 6(1), 28-43. https://doi.org/10.54493/jgttr.1608317

2158721588215892159021591215922159321802 2180322750 23046download