BibTex RIS Kaynak Göster

Türkiye’deki Fındık Üretimi ve Pazarlama Sorunlarına Global Bakış

Yıl 2011, Cilt: 2 Sayı: 2, 183 - 192, 01.12.2011

Öz

Fındık, kaliteli gıda ürünleri arasında yer alır. Türkiye’nin Dünya fındık ihracatı içerisindeki payı %75 civarındadır. Buna rağmen fındık üretimi ve pazarlama stratejileri uzmanlaşmadan yoksundur. Üreticilerin çabası ve coğrafi konum ayrıcalığı ile gerçekleşen bu ihracat avantajı daha iyi kullanılabilir. Global anlamda bu avantajı kullanabileceğimiz yerler ve pazarlama sorunlarının nasıl çözülebileceği bu çalışma ile gözden geçirilmiştir.

Kaynakça

  • Almond Board of Australia (2010). The Almond Annual Industry Report.
  • Deniz, E. (2009). “Fındık Sektör Raporu”, Enterprise Europe Network. www.blacksea-een.org. Erişim Tarihi: 05.05.2011.
  • Duman, M. (2008). Fındık Kitabı, Kitabevi Yayınları, İstanbul.
  • Gautam, D.R. (1994). “Present Situation and Future Perspectives of Hazelnut Culture in India”, Acta Hort, (ISHS) 351: 67-70. www.actahort.org/books/351/351_6.htm.
  • Nettle, S. (2010). 2011 Australian Export Marketing Program, http://australianalmonds.com.au/documents/Industry/Conference/2010/ Presentations/Nettle,%20Shaya.pdf. Erişim Tarihi: 05.06.2011.
  • Hazelnut Council (2004). “Hazelnut Nutrition Catches Consumer Attention”, Nut Trends, Sayı: 1, s.1.
  • Hazelnut Growers' Association of New Zealand (2009). February 2009 Report.
  • TMO (2010). 2010 Yılı Fındık Sektör Raporu.
  • USDA (2006). National Nutrient Database for Standard Reference.

Global View to Hazelnut Production and Marketing Problems in Turkey

Yıl 2011, Cilt: 2 Sayı: 2, 183 - 192, 01.12.2011

Öz

Hazelnut is one of the qualified food products. The hazelnut export share of Turkey in the world is about 75%. However, production and marketing strategies of hazelnut lack expertise. The advantage which is arised with the endeavour of the manufacturers and the privilege of the geographical position, can be used better. In this study this advantage can be used and the marketing issues are revised.

Kaynakça

  • Almond Board of Australia (2010). The Almond Annual Industry Report.
  • Deniz, E. (2009). “Fındık Sektör Raporu”, Enterprise Europe Network. www.blacksea-een.org. Erişim Tarihi: 05.05.2011.
  • Duman, M. (2008). Fındık Kitabı, Kitabevi Yayınları, İstanbul.
  • Gautam, D.R. (1994). “Present Situation and Future Perspectives of Hazelnut Culture in India”, Acta Hort, (ISHS) 351: 67-70. www.actahort.org/books/351/351_6.htm.
  • Nettle, S. (2010). 2011 Australian Export Marketing Program, http://australianalmonds.com.au/documents/Industry/Conference/2010/ Presentations/Nettle,%20Shaya.pdf. Erişim Tarihi: 05.06.2011.
  • Hazelnut Council (2004). “Hazelnut Nutrition Catches Consumer Attention”, Nut Trends, Sayı: 1, s.1.
  • Hazelnut Growers' Association of New Zealand (2009). February 2009 Report.
  • TMO (2010). 2010 Yılı Fındık Sektör Raporu.
  • USDA (2006). National Nutrient Database for Standard Reference.
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA34YU67NU
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Hakan Özkan

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2011
Gönderilme Tarihi 1 Aralık 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özkan, A. H. (2011). Türkiye’deki Fındık Üretimi ve Pazarlama Sorunlarına Global Bakış. Çankırı Karatekin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 2(2), 183-192.