Yazım Kuralları

JoBIG Yayın Başvurusu Öncesi Dikkate Alınması Gereken Hususlar
1. Yazar(lar) yayınlarını JoBIG’e göndermeden önce, derginin amaç ve kapsamını dikkatle incelemelidir.
2. JoBIG'e başvuruda bulunan yayınların mutlaka dergi yazım stilinde belirtilen düzene uygun şekilde hazırlanması ve sunulması gerekmektedir. Aksi durumda, yayın için değerlendirme süreci başlatılmaz.
3. JoBIG yazım stilinde belirtilen kurallar haricinde, JoBIG DergiPark sisteminde talep edilen tüm bölümlerin (yayının başlığı, Türkçe-İngilizce özet, Türkçe-İngilizce anahtar kelimeler, unvan, isim, çalışılan kurum, ORCID ID vb.) eksiksiz doldurulması başvuru için gereklidir.
4. JoBIG’e başvuruda bulunan yayınlarda, İngilizce dilinde en az 1500 kelimelik Genişletilmiş Özet bulunmalıdır.
5. JoBIG, JEL (Journal of Economic Literature) sınıflandırma kodu uygulamasını benimsenmiş olup, gönderilecek yayınlarda en az 2, en fazla 4 adet JEL sınıflandırma kodunun belirtilmesi gerekmektedir.
6. Yayınlar, yazar(lar)ın kimlik ya da kurum bilgilerine ilişkin herhangi bir bilgi içermemelidir.
7. Yayınlar, iThenticate yazılımı kullanılarak intihal kontrolünden geçirilmektedir. Benzerlik oranı (referanslar ve alıntılar dahil) %25’i geçen yayınlar değerlendirmeye alınmamaktadır.
8. Yazar(lar) JoBIG “Etik İlkeler ve Yayın Politikası” kapsamında belirtilen akademik dürüstlük ve yayın etiği ilkelerinden sorumludur.
9. JoBIG başvuruda bulunan yayınlar (anket vb. uygulamalar içeren yayınlar) için Etik Kurul Onay Belgesi talep etmektedir. Yazar(lar) bu belgeyi başvuru esnasında DergiPark sisteminde yer alan “Ek Belgeler” kısmında belirtmelidir.


JoBIG Yayın Başvuru Belgeleri
- Yayın Tam Metni (yazar(lar)a ilişkin herhangi bir bilgi içermemelidir)
- Telif Hakkı Devir Formu (gönderim sırasında sistemde mevcuttur)
- Etik Kurul Onay Belgesi / Yazar(lar) Onam Formu (gönderim sırasında ek belgeler kısmına yüklenmelidir)


JoBIG Yazım Stili
1. Sayfa Formatı:
a. Boyut: A4
b. Üst, Alt, Sağ Marjinler: 2,5 cm
c. Sol Marjin: 4 cm
d. Paragraflar: İki Yana Yaslı
e. Paragraflar Arasında Boşluk: 6 nk
f. Paragraf Girintisi: 1 cm
g. Sayfa Sınırı: Yayınlar, 20 Sayfayı Geçmemelidir (Editör Kurulu Sayfa Sınırı 20’yi Aşan Yayınlarda, Başvuruyu Değerlendirmeye Kabul Etme Hakkını Saklı Tutar).
2. Yazı Formatı:
a. Yazı Tipi: Times New Roman
b. Yazı Tipi Boyutu: Ana Metin: 11 Punto; Başlıklar: 12 Punto
c. Satır ve Paragraf Aralığı: Tek
d. Hizalama: İki Yana Yaslı
e. Başlıklar: Kalın; Düzey Numaraları Formatı: İlk Düzey Başlıklar: Büyük Harf, Diğer Düzey Başlıklar: İlk Harf Büyük; Paragraf Aralığı: Öncesi ve Sonrası, 12 nk
3. Anahtar Kelimeler:
a. Anahtar Kelime Sınırı: 3-5 Anahtar Kelime
b. Yazı Formatı: 8 Punto; İtalik; Kalın
4. Özet:
a. İçerik: Amaç, Araştırma Yönetimi ve Bulgular Yer Almalıdır.
b. Kelime Sınırı: En çok 200 kelime
c. Yazı Formatı: 9 Punto; İtalik
d. Başlık: Kalın, Büyük Harf
5. Şekil, Tablo Formatı:
a. Renk: Siyah, Beyaz ve Gri Tonlamalarının Kullanılması Önerilir.
b. Yazı Tipi: En çok 10 Punto; Times New Roman
6. Denklemler: Sayfanın Ortasında Yer Almalı ve Her Denkleme Sıra Numarası Verilmelidir (Denklemlerin Sır Numaraları Sayfanın Sağına Yaslı ve Parantez İçinde Olmalıdır).
7. Kaynak Gösterimi ve Kaynakça:
a. Kaynakça:
i. Yazı Tipi: 10 Punto
ii. Kaynakça Stili: JoBIG APA (American Psychological Association) Kaynakça Stilini Uygulamaktadır. Yayınlar, APA Yayın El Kitabı (6. Baskı)’nda Belirtilen Yazım İlkelerine Uygun Biçimde Hazırlanmalıdır. Bazı Kaynakça Örnekleri Aşağıda Yer Almaktadır:
Tek yazarlı kitap: Sayılgan, G. (2017). İşletme Finansmanı, Siyasal Kitabevi, Ankara.
Çok yazarlı kitap: Akkuş, Ö. ve Özkan, H. (2016). Stata Uygulamaları ile Nitel Veri Analizi, Seçkin Kitabevi, Ankara.
Tek yazarlı makale: Zeren, F. (2017) Kar Payı Bilmecesinin Araştırılması: BİST Temettü-25 Endeksi Üzerine Bir Uygulama, Kırklareli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 1-15.
Çok yazarlı makale: Saraç, M. ve Zeren, F. (2015) The Dependency of Islamic Bank Rates to Conventional Bank Interest Rates: Further Evidence from Turkey, Applied Economics, Şubat, 212-235.
Tez: Kökdemir, C. (2004) Örgütsel Kültür ve İşçi-İşveren İlişkisi. Yayınlanmamış Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Ankara.
İnternet kaynakları: Müderrisoğlu, O. (2006, 21 Ağustos). Anadolu yaklaşımı 70 bin KOBİ’ye hayat verecek. Sabah Gazetesi. http://arsiv.sabah.com.tr/2006/08/21/eko110.html (Erişim Tarihi, 20 Ekim 2007).
b. Kaynak Gösterme: JoBIG, Metin İçi Kaynak Gösterme Yöntemini Benimsemektedir. Yayınlar, Metin İçi Kaynak Gösterme Yöntemine Uygun Hazırlanmalıdır. Metin İçinde Sunulan Kaynaklara Kaynakçada Yer Verilmelidir. Bazı Kaynak Gösterme Örnekleri Aşağıda Yer Almaktadır:
Tek yazarlı yayınlarda atıf: (Zeren, 2013: 102).
İki yazarlı yayınlarda atıf: (Demirci ve Zeren, 2016: 34).
Üç ve daha çok yazarlı yayınlarda atıf: (Zeren vd., 2007: 77).


JoBIG Yayın Değerlendirme Sürecine İlişkin Not
JoBIG Editör Kurulu, başvuruda bulunulan yayınları kapsam, orijinallik ve alan yazına katkı bağlamında inceler. Editör Kurulu, orijinal olmayan ve JoBIG amaç ve kapsamı dışında yer alan ya da yazım kurallarına uygun hazırlanmayan ve sunulmayan yayınlar için reddetme hakkını saklı tutar. Değerlendirmeye uygun bulunan başvurular, en az iki hakeme, kör hakemlik sistemi temel alınarak gönderilir. Editör Kurulu, gerekli durumlarda yayınları revizyon talebi ile yazar(lar)a iletebilir ya da yazım kurallarında düzenlemeye gidebilir.

Creative Commons Lisansı
Journal of Business, Innovation and Governance Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.