Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Kapsamında Eğirdir’in Ev Pansiyonculuğu Potansiyelinin Araştırılması

Yıl 2024, Cilt: 6 Sayı: 2, 165 - 178
https://doi.org/10.51525/johti.1563995

Öz

Kırsal turizmin bir parçası olarak ev pansiyonculuğu, yerel halkın ekonomik faaliyetlerini çeşitlendirmede ve bölgesel kalkınmayı hızlandırmada önemli bir etken olarak değerlendirilmektedir. Bu turizm modeli, kırsal alanlarda yerel halkın sahip olduğu evleri turistlere açarak, doğrudan gelir elde etmeleri ve yerel ürünleri/üretimleri desteklemeyi amaçlamaktadır. Yürütülen araştırmada, Eğirdir yöresinin ev pansiyonculuğuna uygunluğunun araştırılması amaçlanmıştır. Gerçekleştirilen çalışmada ayrıca kırsal turizmin kalkındırılmasında önemli bir işlevi olan ev pansiyonculuğunun bölgeye kazandırılması için neler yapılabilir sorusunun cevapları ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Bu amaçla, bölgede bulunan yerel halk ve kamu kurumu çalışanları ile görüşmeler yapılmıştır. Araştırmaya 16 görüşmeci katılmış olup araştırma amacına uygun olarak 5 adet açık uçlu soru sorulmuştur. Araştırma sonucunda Eğirdir’in doğal ve kültürel bağlamda önemli çekiciliklere sahip olduğu ancak konaklama bağlamında hâlihazırda yeterli kapasiteye sahip olmadığı tespit edilmiştir. Bu bağlamda, bölgede ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından ev pansiyonculuğu kurslarının düzenlenmesinin katılımcılar tarafından talep edilen bir durum olduğu belirtilmektedir.

Etik Beyan

Yürütülen bu araştırmanın bütün süreçlerinde etik kurallara uyulmuştur.

Destekleyen Kurum

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu

Proje Numarası

1919B012304939

Teşekkür

TUBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında hazırlanan bu çalışmaya TUBİTAK'ın desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Kaynakça

  • Akyol, C. (2012). Kırsal turizmde ev pansiyonculuğu modeli ve Karadeniz örneklemesi: Artvin. International Journal of Social and Economic Sciences, 2(2), 79-83.
  • Akyüz, M., & Batman, O. (2017). Ev pansiyonculuğu tanım denemesi. TURAN-SAM, 9(36), 203-207.
  • Alagöz, M. (2018). Sürdürülebilir kent bağlamında cittaslow yaklaşımı: Eğirdir ilçesinin cittaslow kriterleri açısından incelenmesi. Asia Minor Studies, 7(3), 138-149.
  • Alamineh, G. A., Hussein, J. W., Endaweke, Y., & Taddesse, B. (2023). The local communities’ perceptions on the social impact of tourism and its implication for sustainable development in Amhara regional state. Heliyon, 9(6). https://doi.org/10.1016/j.heliyon.2023.e17088
  • Aşan, H. & Yılmazdoğan, C. O., (2012). Yerel halkın ev pansiyonculuğuna yönelik girişimcilik eğilimleri (ss. 703-717). 13.Ulusal Turizm Kongresi (6.12.2012 -09.12.2012), Antalya. Bartın Valiliği. (2008). İl Çevre ve Orman Müdürlüğü. 2007 Yılı Bartın İli Çevre Durum Raporu, Bartın.
  • Baysal, K., Alkan, Ö., & Serap, O. K. (2019). Ev pansiyonculuğunun kırsal turizme katkısı: Datça örneği. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi (IRTAD). 3(2), 60-68.
  • Beyhan, Ş. G. (2005). Tarihi Burdur Evlerinin Ev Pansiyonculuğu Kapsamında Değerlendirilmesi ve Burdur Turizmine Katkıları (ss.1398-1403). 1. Burdur Sempozyumu (16-19 Kasım 2005), Burdur.
  • Bi, G., & Yang, Q. (2023). The spatial production of rural settlements as rural homestays in the context of rural revitalization: Evidence from a rural tourism experiment in a Chinese village. Land Use Policy, 128, 106600. https://doi.org/10.1016/j.landusepol.2023.106600
  • Chen, P. J. (2010). Differences between male and female sport event tourists: A qualitative study. International Journal of Hospitality Management, 29, 277– 290
  • Creswell, J. W. (2018). Nitel araştırma yöntemleri. (4. basım), (Çeviri Editörü: Mesut BÜTÜN ve Selçuk Beşir DEMİR). Siyasal Kitabevi.
  • Çeken, H., Karadağ, L., & Dalgın, T. (2007). Kırsal kalkınmada yeni bir yaklaşım kırsal turizm ve Türkiye’ye yönelik teorik bir çalışma. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 8(1), 1-14.
  • Çelik, H., Başer Baykal, N. & Kılıç Memur, H. N. (2020). Nitel veri analizi ve temel ilkeleri. Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisi, 8(1), 379-406.
  • Di Domenico, M. R., & Lynch, P. A., (2007). Host-Guest encounters in the commercial home. Leisure Studies, 26(3), 321-338.
  • Dudziak, A., Stoma, M., & Osmólska, E. (2023). Analysis of consumer behaviour in the context of the place of purchasing food products with particular emphasis on local products. International Journal of Environmental Research and Public Health, 20(3), 2413.
  • Eğirdir Kaymakamlığı, (t.y.). Turizm ve Konaklama. [URL: http://www.egirdir.gov.tr/turizm-ve-konaklama adresinden 25.12.2022] (Erişim tarihi: 18.11.2023).
  • Eğirdir Belediyesi, (t.y.). Eğirdir fotoğrafları. [URL: https://egirdir.bel.tr/galeri.php?egirdir-fotograflari&galeriId=2] (Erişim tarihi: 06.11.2024).
  • Emir, G. (2018). Amasra'da ev pansiyonculuğu algısı ve uygulama sorunları. (Yayımlanmamış Doktora Tezi). Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Emir, G., & Kurgun, O. A. (2019). Ev pansiyonculuğunda yaşanan uygulama sorunları: Amasra örneği. Journal of Tourism & Gastronomy Studies, 7(2), 991-1011.
  • Gkartzios, M., & Lowe, P. (2019). Revisiting neo-endogenous rural development (pp. 159-169). İçinde: The Routledge companion to rural planning (Edt. Mark Scott, Nick Gallent, Menelaos Gkartzios). Routledge.
  • Harris, C., Mcintosh, A., & Lewis, K., (2007). The commercial home entreprise: Labour with love. An International Interdisciplinary Journal, 55(4), 391-402.
  • Hoggart, K., & Paniagua, A. (2001). The restructuring of rural Spain?. Journal of Rural Studies, 17(1), 63-80.
  • Ivona, A. (2021). Sustainability of rural tourism and promotion of local development. Sustainability, 13(16), 8854.
  • İnanır, A., Uslu, A., & Çaprak, D. (2019). Sakin şehir ve kırsal turizm: Eğirdir İlçesi’nde bir araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(3), 1711, 1726.
  • Kahn, R. L., & Cannell, C. F. (1957). The dynamics of interviewing: Theory, technique, and cases. John Wiley.
  • Karataş, Z. (2015). Sosyal bilimlerde nitel araştırma yöntemleri. Manevi Temelli Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi, 1(1), 62-80.
  • Korkmaz, M., & Başkalkan, S. (2011). Eğirdir Gölü ve çevresinde turizm gelişiminin sürdürülebilirliği üzerine değerlendirmeler. Turkish Journal of Forestry, 12(1), 62-69.
  • Korzilius, H. (2010). Quantitative analysis in case studies. (A. J. Mills, G. Eurepos, & E. Wie). İçinde: Encyclopedia of case study research. (ss. 760-764). SAGE Publications, Inc.
  • Lowe, P., Phillipson, J., Proctor, A., & Gkartzios, M. (2019). Expertise in rural development: A conceptual and empirical analysis. World Development, 116, 28-37
  • Ma, Y., Qiao, J., & Han, D. (2022). Interpreting the humanistic space of urban-rural interface using consumption behaviors. Journal of Rural Studies, 93, 513-521.
  • Marsden, T., Lamine, C., & Schneider, S., (2020). A research agenda for global rural development. Edward Elgar.
  • Martínez, J. M. G., Martín, J. M. M., Fernández, J. A. S., & Mogorrón-Guerrero, H. (2019). An analysis of the stability of rural tourism as a desired condition for sustainable tourism. Journal of Business Research, 100, 165-174.
  • McAreavey, R., & McDonagh, J. (2011). Sustainable rural tourism: Lessons for rural development. Sociologia Ruralis, 51(2), 175-194.
  • Meyer, D. F., & Meyer, N. (2015). The role and impact of tourism on local economic development: A comparative study and leisure. African Journal for Physical Health Education, Recreation and Dance, 21(11), 197-214.
  • Mohd Salleh, N. H., Othman, R., Nordin, N., Mohd Idris, S. H., & Shukor, M. S. (2014). The homestay program in Malaysia: Motivation for participation and development impact. An International Interdisciplinary Journal, 62(4), 407-421.
  • Ongun, U., Gövdere, B., Kilinç, U., & Yeşiltaş, M. (2017). Sürdürülebilir kırsal turizmle bütünleşen Eğirdir ilçesinin sakin şehir (cittaslow) kapsamında kırsal kalkınmaya etkisi. Journal of Current Researches on Social Sciences, 7(2), 147-162.
  • Örücü, Ö. K., & Gül, A., (2021). Eğirdir ve yakın çevresinin turizm ve rekreasyonel potansiyel açısından irdelenmesi. Journal of Spatial Planning and Design, 1(1), 1-14.
  • Özel, Ç. H. (2014). Turizmin sosyo-kültürel boyutta ortaya çıkardığı etkilerin incelenmesi: Marmaris örneği. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 42, 57-68.
  • Pratama, I. G. S., & Mandaasari, I. C. S. (2020). The impact of tourism development on the economic, cultural and environmental aspects of local communities. International Research Journal of Management, IT and Social Sciences, 7(1), 31-36.
  • Ruslin, R., Mashuri, S., Rasak, M. S. A., Alhabsyi, F., & Syam, H. (2022). Semi-structured Interview: A methodological reflection on the development of a qualitative research instrument in educational studies. IOSR Journal of Research & Method in Education (IOSR-JRME), 12(1), 22-29.
  • Sharpley, R. (2002). Rural tourism and the challenge of tourism diversification: The case of Cyprus. Tourism Management, 23(3), 233-244.
  • Soykan, F. (2003). Kırsal turizm ve Türkiye turizmi için önemi. Ege Coğrafya Dergisi, 12(1). 1-11.
  • Stylidis, D. (2022). Exploring resident–tourist interaction and its impact on tourists’ destination image. Journal of Travel Research, 61(1), 186-201.
  • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, (t.y.). Ev pansiyonculuğu eğitimi kursu yönergesi. [URL: https://teftis.ktb.gov.tr/TR-14896/ev-pansiyonculugu-egitimi-kursu-yonergesi.html] (Erişim tarihi: 12.18.2024). Uçar, N. (2010), Turizmin kırsal alana etkisi: Gökçeada örneği. (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi). İstanbul Üniversitesi.
  • Ünal, A., & Demirkol, S. (2022). Yeni nesil ev pansiyonculuğu sistemi Airbnb’nin değerlendirilmesi: Swot analizi. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 6(2), 77-93.
  • Wang, Y. & Krakover, S. (2008). Destination marketing: Competition, cooperation or coopetition? International Journal of Contemporary Hospitality Management, 20(2), 126 –141
  • Yıldırım, A., & Şimşek, H. (2016). Sosyal bilimlerde nitel araştırma yöntemleri (10. Basım). Seçkin Yayıncılık.
  • Zhang, T., Yin, P., & Peng, Y. (2021). Effect of commercialization on tourists’ perceived authenticity and satisfaction in the cultural heritage tourism context: Case study of Langzhong ancient city. Sustainability, 13(12), 6847.

Researching the Potential of Guest House in Eğirdir within the Scope of Developing Rural Tourism

Yıl 2024, Cilt: 6 Sayı: 2, 165 - 178
https://doi.org/10.51525/johti.1563995

Öz

As a part of rural tourism, guest house is considered as an important factor in diversifying the economic activities of local people and accelerating regional development. This tourism model aims to open the houses owned by local people in rural areas to tourists, to generate direct income and to support local products/productions. In the current study, it is aimed to investigate the suitability of Eğirdir region for guest house accommodation. In the study, it was also tried to reveal the answers to the question of what can be done to bring guest house, which has an important function in the development of rural tourism, to the region. For this purpose, interviews were conducted with local people and public institution employees in the region. 16 interviewees participated in the research and 5 open-ended questions were asked in accordance with the research purpose. As a result of the research, it was determined that Eğirdir has important natural and cultural attractions, but does not currently have sufficient capacity in terms of accommodation. In this context, it is stated that the organization of guest house courses by the relevant institutions and organizations in the region is a situation demanded by the participants.

Proje Numarası

1919B012304939

Kaynakça

  • Akyol, C. (2012). Kırsal turizmde ev pansiyonculuğu modeli ve Karadeniz örneklemesi: Artvin. International Journal of Social and Economic Sciences, 2(2), 79-83.
  • Akyüz, M., & Batman, O. (2017). Ev pansiyonculuğu tanım denemesi. TURAN-SAM, 9(36), 203-207.
  • Alagöz, M. (2018). Sürdürülebilir kent bağlamında cittaslow yaklaşımı: Eğirdir ilçesinin cittaslow kriterleri açısından incelenmesi. Asia Minor Studies, 7(3), 138-149.
  • Alamineh, G. A., Hussein, J. W., Endaweke, Y., & Taddesse, B. (2023). The local communities’ perceptions on the social impact of tourism and its implication for sustainable development in Amhara regional state. Heliyon, 9(6). https://doi.org/10.1016/j.heliyon.2023.e17088
  • Aşan, H. & Yılmazdoğan, C. O., (2012). Yerel halkın ev pansiyonculuğuna yönelik girişimcilik eğilimleri (ss. 703-717). 13.Ulusal Turizm Kongresi (6.12.2012 -09.12.2012), Antalya. Bartın Valiliği. (2008). İl Çevre ve Orman Müdürlüğü. 2007 Yılı Bartın İli Çevre Durum Raporu, Bartın.
  • Baysal, K., Alkan, Ö., & Serap, O. K. (2019). Ev pansiyonculuğunun kırsal turizme katkısı: Datça örneği. Uluslararası Kırsal Turizm ve Kalkınma Dergisi (IRTAD). 3(2), 60-68.
  • Beyhan, Ş. G. (2005). Tarihi Burdur Evlerinin Ev Pansiyonculuğu Kapsamında Değerlendirilmesi ve Burdur Turizmine Katkıları (ss.1398-1403). 1. Burdur Sempozyumu (16-19 Kasım 2005), Burdur.
  • Bi, G., & Yang, Q. (2023). The spatial production of rural settlements as rural homestays in the context of rural revitalization: Evidence from a rural tourism experiment in a Chinese village. Land Use Policy, 128, 106600. https://doi.org/10.1016/j.landusepol.2023.106600
  • Chen, P. J. (2010). Differences between male and female sport event tourists: A qualitative study. International Journal of Hospitality Management, 29, 277– 290
  • Creswell, J. W. (2018). Nitel araştırma yöntemleri. (4. basım), (Çeviri Editörü: Mesut BÜTÜN ve Selçuk Beşir DEMİR). Siyasal Kitabevi.
  • Çeken, H., Karadağ, L., & Dalgın, T. (2007). Kırsal kalkınmada yeni bir yaklaşım kırsal turizm ve Türkiye’ye yönelik teorik bir çalışma. Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 8(1), 1-14.
  • Çelik, H., Başer Baykal, N. & Kılıç Memur, H. N. (2020). Nitel veri analizi ve temel ilkeleri. Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisi, 8(1), 379-406.
  • Di Domenico, M. R., & Lynch, P. A., (2007). Host-Guest encounters in the commercial home. Leisure Studies, 26(3), 321-338.
  • Dudziak, A., Stoma, M., & Osmólska, E. (2023). Analysis of consumer behaviour in the context of the place of purchasing food products with particular emphasis on local products. International Journal of Environmental Research and Public Health, 20(3), 2413.
  • Eğirdir Kaymakamlığı, (t.y.). Turizm ve Konaklama. [URL: http://www.egirdir.gov.tr/turizm-ve-konaklama adresinden 25.12.2022] (Erişim tarihi: 18.11.2023).
  • Eğirdir Belediyesi, (t.y.). Eğirdir fotoğrafları. [URL: https://egirdir.bel.tr/galeri.php?egirdir-fotograflari&galeriId=2] (Erişim tarihi: 06.11.2024).
  • Emir, G. (2018). Amasra'da ev pansiyonculuğu algısı ve uygulama sorunları. (Yayımlanmamış Doktora Tezi). Dokuz Eylül Üniversitesi.
  • Emir, G., & Kurgun, O. A. (2019). Ev pansiyonculuğunda yaşanan uygulama sorunları: Amasra örneği. Journal of Tourism & Gastronomy Studies, 7(2), 991-1011.
  • Gkartzios, M., & Lowe, P. (2019). Revisiting neo-endogenous rural development (pp. 159-169). İçinde: The Routledge companion to rural planning (Edt. Mark Scott, Nick Gallent, Menelaos Gkartzios). Routledge.
  • Harris, C., Mcintosh, A., & Lewis, K., (2007). The commercial home entreprise: Labour with love. An International Interdisciplinary Journal, 55(4), 391-402.
  • Hoggart, K., & Paniagua, A. (2001). The restructuring of rural Spain?. Journal of Rural Studies, 17(1), 63-80.
  • Ivona, A. (2021). Sustainability of rural tourism and promotion of local development. Sustainability, 13(16), 8854.
  • İnanır, A., Uslu, A., & Çaprak, D. (2019). Sakin şehir ve kırsal turizm: Eğirdir İlçesi’nde bir araştırma. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(3), 1711, 1726.
  • Kahn, R. L., & Cannell, C. F. (1957). The dynamics of interviewing: Theory, technique, and cases. John Wiley.
  • Karataş, Z. (2015). Sosyal bilimlerde nitel araştırma yöntemleri. Manevi Temelli Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi, 1(1), 62-80.
  • Korkmaz, M., & Başkalkan, S. (2011). Eğirdir Gölü ve çevresinde turizm gelişiminin sürdürülebilirliği üzerine değerlendirmeler. Turkish Journal of Forestry, 12(1), 62-69.
  • Korzilius, H. (2010). Quantitative analysis in case studies. (A. J. Mills, G. Eurepos, & E. Wie). İçinde: Encyclopedia of case study research. (ss. 760-764). SAGE Publications, Inc.
  • Lowe, P., Phillipson, J., Proctor, A., & Gkartzios, M. (2019). Expertise in rural development: A conceptual and empirical analysis. World Development, 116, 28-37
  • Ma, Y., Qiao, J., & Han, D. (2022). Interpreting the humanistic space of urban-rural interface using consumption behaviors. Journal of Rural Studies, 93, 513-521.
  • Marsden, T., Lamine, C., & Schneider, S., (2020). A research agenda for global rural development. Edward Elgar.
  • Martínez, J. M. G., Martín, J. M. M., Fernández, J. A. S., & Mogorrón-Guerrero, H. (2019). An analysis of the stability of rural tourism as a desired condition for sustainable tourism. Journal of Business Research, 100, 165-174.
  • McAreavey, R., & McDonagh, J. (2011). Sustainable rural tourism: Lessons for rural development. Sociologia Ruralis, 51(2), 175-194.
  • Meyer, D. F., & Meyer, N. (2015). The role and impact of tourism on local economic development: A comparative study and leisure. African Journal for Physical Health Education, Recreation and Dance, 21(11), 197-214.
  • Mohd Salleh, N. H., Othman, R., Nordin, N., Mohd Idris, S. H., & Shukor, M. S. (2014). The homestay program in Malaysia: Motivation for participation and development impact. An International Interdisciplinary Journal, 62(4), 407-421.
  • Ongun, U., Gövdere, B., Kilinç, U., & Yeşiltaş, M. (2017). Sürdürülebilir kırsal turizmle bütünleşen Eğirdir ilçesinin sakin şehir (cittaslow) kapsamında kırsal kalkınmaya etkisi. Journal of Current Researches on Social Sciences, 7(2), 147-162.
  • Örücü, Ö. K., & Gül, A., (2021). Eğirdir ve yakın çevresinin turizm ve rekreasyonel potansiyel açısından irdelenmesi. Journal of Spatial Planning and Design, 1(1), 1-14.
  • Özel, Ç. H. (2014). Turizmin sosyo-kültürel boyutta ortaya çıkardığı etkilerin incelenmesi: Marmaris örneği. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 42, 57-68.
  • Pratama, I. G. S., & Mandaasari, I. C. S. (2020). The impact of tourism development on the economic, cultural and environmental aspects of local communities. International Research Journal of Management, IT and Social Sciences, 7(1), 31-36.
  • Ruslin, R., Mashuri, S., Rasak, M. S. A., Alhabsyi, F., & Syam, H. (2022). Semi-structured Interview: A methodological reflection on the development of a qualitative research instrument in educational studies. IOSR Journal of Research & Method in Education (IOSR-JRME), 12(1), 22-29.
  • Sharpley, R. (2002). Rural tourism and the challenge of tourism diversification: The case of Cyprus. Tourism Management, 23(3), 233-244.
  • Soykan, F. (2003). Kırsal turizm ve Türkiye turizmi için önemi. Ege Coğrafya Dergisi, 12(1). 1-11.
  • Stylidis, D. (2022). Exploring resident–tourist interaction and its impact on tourists’ destination image. Journal of Travel Research, 61(1), 186-201.
  • T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, (t.y.). Ev pansiyonculuğu eğitimi kursu yönergesi. [URL: https://teftis.ktb.gov.tr/TR-14896/ev-pansiyonculugu-egitimi-kursu-yonergesi.html] (Erişim tarihi: 12.18.2024). Uçar, N. (2010), Turizmin kırsal alana etkisi: Gökçeada örneği. (Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi). İstanbul Üniversitesi.
  • Ünal, A., & Demirkol, S. (2022). Yeni nesil ev pansiyonculuğu sistemi Airbnb’nin değerlendirilmesi: Swot analizi. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 6(2), 77-93.
  • Wang, Y. & Krakover, S. (2008). Destination marketing: Competition, cooperation or coopetition? International Journal of Contemporary Hospitality Management, 20(2), 126 –141
  • Yıldırım, A., & Şimşek, H. (2016). Sosyal bilimlerde nitel araştırma yöntemleri (10. Basım). Seçkin Yayıncılık.
  • Zhang, T., Yin, P., & Peng, Y. (2021). Effect of commercialization on tourists’ perceived authenticity and satisfaction in the cultural heritage tourism context: Case study of Langzhong ancient city. Sustainability, 13(12), 6847.
Toplam 47 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Turizm Kaynak Değerlendirmesi
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Fadime Nur Kemer Bu kişi benim 0009-0001-4393-2049

Derya Toksöz 0000-0003-3170-6076

Proje Numarası 1919B012304939
Erken Görünüm Tarihi 30 Kasım 2024
Yayımlanma Tarihi
Gönderilme Tarihi 9 Ekim 2024
Kabul Tarihi 19 Kasım 2024
Yayımlandığı Sayı Yıl 2024 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kemer, F. N., & Toksöz, D. (2024). Kırsal Turizmin Geliştirilmesi Kapsamında Eğirdir’in Ev Pansiyonculuğu Potansiyelinin Araştırılması. Journal of Hospitality and Tourism Issues, 6(2), 165-178. https://doi.org/10.51525/johti.1563995