Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Kültür Turizmi ve Sürdürülebilir Kalkınma Politikaları Bağlamında Kars

Yıl 2024, Cilt: 14 Sayı: 2, 124 - 145, 30.06.2024

Öz

Çalışma, kültür turizmi alanındaki sürdürülebilir kalkınma politikaları bağlamında tarihsel kentin izleri ve mekansal projeleriyle Kars şehrini ele almaktadır. Bölgesel kalkınma açısından somut ve soyut kültürel miras değerlerinin Kars'taki önemi bazı saha örnekleri ile vurgulanmaktadır. Türkiye’deki kültür turizmine yönelik mevcut çalışmaların çoğu ise ancak sürdürülebilir kalkınma yolunda izlenen politikalar eşliğinde hız kazanmaktadır. Ülkemizin doğusundaki ve Güney Kafkasya’daki şehirsel bağlantıların yanı sıra Hazar Denizi coğrafyasını birbirine bağlayan ortak doğal ve kültürel zenginlikleri öne çıkaracak şekilde özenli yaklaşımlara gerek duyulmaktadır, bu çalışmaların her boyutta sürdürülmesi ortak geleceğimizin de sağlam bir teminatı olacaktır. Kars şehri son yıllarda mekansal projeleriyle de öne çıkmaktadır. Bu projeler içinde küçük çaplı restorasyonlardan, müzeler oluşturmaya kadar varan farklı uygulamalar bulunmaktadır. Bunların dışında uluslararası ulaşım koridorlarına kadar pek çok konu turizmi ve kalkınma politikalarını da belirleyerek araştırma konumuza dahil edilmektedir. Kars, her anlamda Türkiye’nin doğusunda dışa açılan önemli bir lojistik üs olma yolundadır. Ancak bu amaçla çok daha planlı çalışmalara gerek vardır.

Kaynakça

  • Akyol, C. (2022). Doğal ve Kültürel Kaynaklara Dayalı Turizm: Kars Destinasyonu. Journal of Applied Tourism Research, 3(1), 81-94.
  • Aslan, F. (2014). Şehir Pazarlaması: Kars İli Örneği. İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Bilim Dalı, Malatya.
  • Arslan, M. (2020). Kars’ın ahşap destekli köy camileri. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (26), 577-614.
  • Boğra, P. ve Çakar, K. (2024). Şehir markalaşması: Diyarbakır örneği. Journal of Humanities and Tourism Research, 14(1), 1-15
  • Boy, A., Yılmaz, S.S., & Durmuş, G. (2020). Liselerde Kars’ın Tarihi ve Edebi Yönünün Ele Alınması. Ceylan, A., Bingöl, A. ve Karageçi, M. (2018). Eskiçağ’da Kars Kaleleri. Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum.
Toplam 5 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Turizm (Diğer)
Bölüm MAKALELER
Yazarlar

Aziz Cumhur Kocalar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2024
Gönderilme Tarihi 8 Aralık 2023
Kabul Tarihi 26 Mayıs 2024
Yayımlandığı Sayı Yıl 2024 Cilt: 14 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kocalar, A. C. (2024). Kültür Turizmi ve Sürdürülebilir Kalkınma Politikaları Bağlamında Kars. Journal of Humanities and Tourism Research, 14(2), 124-145.