Derleme

Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama

Cilt: 2 Sayı: 1 30 Haziran 2017
PDF İndir
EN TR

Collaborative Marketing As a Market Expansion Strategy For Halal Hotel Businesses

Öz

In recent years, one of the markets that emerged from customer demands and needs in the tourism sector and can be considered new for tourism businesses is halal tourism market.Many hotel businesses that are aware of the growth of the Halal tourism market and want to get a share from this market conduct actions on the halal tourism market.Halal hotel businesses can get a share in the tourism market as much as they want, but only through effective marketing activities.In this context, collaborative marketing is one of the applications that should be take advantage by halal hotel business.The aim of this study is to discuss the functionality of collaborative marketing as a market expansion strategy between halal hotel businesses.In this conceptualresearch, tried to put forward practical areas that marketing collaboration among halal hotel businesses could create.As a result of the research, it has been determined that marketing collaborations among halal hotel businesses may be functional in terms of creating a common marketing program, creating a joint marketing budget, reducing marketing costs, implementing learning programs, establishing a halal control mechanism and establishing a common reservation system.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Arpacı, Ö. ve Batman, O. (2015). Helal Konseptli Otel İşletmelerinin Yüksek ve Düşük Sezonda Algılanan Hizmet Kalitesinin Müşteri Sadakati ve Müşteri Değeri Üzerine Etkisi, Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi, 12 (3), ss. 73-86.
  2. Arpacı, Ö., Uğurlu, K. ve Batman, O. (2015). Helal Konseptli Otel İşletmelerine Yönelik Yapılan Müşteri Şikâyetleri Üzerine Bir Araştırma, Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 6 (11), ss. 181-198.
  3. Arpacı, Ö. ve Batman, O. (2016). Helal Otel Müşterisi Hizmet Kalitesini Nasıl Algılıyor?, 3rd International Congress of Tourism & Management Researches, ss. 1505-1529. Antalya-Türkiye.
  4. Augustyn, M. ve Knowles, T. (2000). Performance of Tourism Partnerships: A Focus on York, Tourism Management, 21, pp. 341-351.
  5. Batman, O. ve Soybalı, H. H. (2009). Otel İşletmeleri. 2. Baskı. İçinde: Turizm İşletmeleri (Edit: Şehnaz Demirkol ve Burhanettin Zengin), Değişim Yayınları. İstanbul.
  6. Bilgin, Y. (2015). İşbirlikçi Pazarlama Yaklaşımının Otel İşletmelerinin Pazarlama Anlayışları Çerçevesinde İrdelenmesi. Yayınlanmamış Doktora Tezi. Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı. Düzce.
  7. Bilgin, Y. ve Çetinkaya, A. (2016). Collaborative Approach in Destination Marketing and an Application Example. IOSR Journal of Business and Management, 18 (11), pp. 87-94.
  8. Bilgin, Y. ve Karakaş, A. (2017). Otel İşletmelerinin Helal Niteliğinin Müşteri Değerlendirmelerine Yansımaları: İstanbul’da Faaliyet Gösteren Helal Otellerden Bulgular. 1. Uluslararası Helal Turizm Kongresi. 7-9 Nisan 2017 Antalya-Alanya

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

İşletme

Bölüm

Derleme

Yazarlar

Yusuf Bilgin
BARTIN ÜNİVERSİTESİ, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ, TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

30 Haziran 2017

Gönderilme Tarihi

12 Nisan 2017

Kabul Tarihi

6 Haziran 2017

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2017 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Bilgin, Y. (2017). Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama. Yönetim Ekonomi Edebiyat İslami ve Politik Bilimler Dergisi, 2(1), 18-31. https://doi.org/10.24013/jomelips.305744
AMA
1.Bilgin Y. Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama. JOMELIPS. 2017;2(1):18-31. doi:10.24013/jomelips.305744
Chicago
Bilgin, Yusuf. 2017. “Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama”. Yönetim Ekonomi Edebiyat İslami ve Politik Bilimler Dergisi 2 (1): 18-31. https://doi.org/10.24013/jomelips.305744.
EndNote
Bilgin Y (01 Haziran 2017) Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama. Yönetim Ekonomi Edebiyat İslami ve Politik Bilimler Dergisi 2 1 18–31.
IEEE
[1]Y. Bilgin, “Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama”, JOMELIPS, c. 2, sy 1, ss. 18–31, Haz. 2017, doi: 10.24013/jomelips.305744.
ISNAD
Bilgin, Yusuf. “Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama”. Yönetim Ekonomi Edebiyat İslami ve Politik Bilimler Dergisi 2/1 (01 Haziran 2017): 18-31. https://doi.org/10.24013/jomelips.305744.
JAMA
1.Bilgin Y. Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama. JOMELIPS. 2017;2:18–31.
MLA
Bilgin, Yusuf. “Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama”. Yönetim Ekonomi Edebiyat İslami ve Politik Bilimler Dergisi, c. 2, sy 1, Haziran 2017, ss. 18-31, doi:10.24013/jomelips.305744.
Vancouver
1.Yusuf Bilgin. Helal Otel İşletmeleri İçin Bir Pazar Genişletme Stratejisi Olarak İşbirlikçi Pazarlama. JOMELIPS. 01 Haziran 2017;2(1):18-31. doi:10.24013/jomelips.305744

Cited By

 Dergiye gönderilen tüm makaleler, değerlendirme sürecinden önce intihal programıyla kontrol edilmektedir.

 Yayınlanan tüm makalelere DOI numarası verilmektedir.

            
          cc by nc sa 4.0 ile ilgili görsel sonucu  


            JOMELIPS Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International (CC BY-NC- SA 4.0) altında çalışmaktadır.     

             https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/

22687

21102

21101

21103