Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi

Cilt: 11 Sayı: 1 1 Mart 2014
  • S. Akdemir
  • E. Bal
PDF İndir
EN TR

Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi

Öz

Bu araştırmanın amacı; soğuk depo sıcaklık ve bağıl nemindeki farklılıkların kasa içinde ortam özellikleri üzerindeki etkisini saptamaktır. Araştırmada deneysel bir soğuk depoda elma depolanmıştır. Sıcaklık ve bağıl nem, farklı seviyelerdeki kasalar içinde ölçülmüştür. Ayrıca kasa içindeki ortam özelliklerinin konuma göre değişimi hesaplamalı akışkanlar dinamiği ile modellenmiştir. Modellerin geçerliliği ölçüm sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Ürün kalitesindeki değişimler belirlenmiştir. Soğutma sistemi +2oC’ye ve 90 bağıl neme ayarlanmıştır. Model 5.68 hata ile sıcaklık ölçüm sonuçlarını ve 3.23 hata ile bağıl nem ölçüm sonuçlarını tahmin etmiştir. Depo içinde alt, orta ve üst seviyelerin kalite kriterleri üzerindeki etkisi istatistiksel açıdan farklı bulunmamıştır. Ölçüm sonuçlarından da görüleceği gibi, sıcaklık ve bağıl nem açısından alt, orta ve üst seviyelerde farklılıklar olmasına rağmen, bu durum kalite kriterleri üzerinde olumsuz etki yaratmamıştır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

S. Akdemir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Mart 2014

Gönderilme Tarihi

2 Kasım 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2014 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Akdemir, S., & Bal, E. (2014). Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 53-62. https://izlik.org/JA79ZE64CK
AMA
1.Akdemir S, Bal E. Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi. JOTAF. 2014;11(1):53-62. https://izlik.org/JA79ZE64CK
Chicago
Akdemir, S., ve E. Bal. 2014. “Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11 (1): 53-62. https://izlik.org/JA79ZE64CK.
EndNote
Akdemir S, Bal E (01 Mart 2014) Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11 1 53–62.
IEEE
[1]S. Akdemir ve E. Bal, “Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi”, JOTAF, c. 11, sy 1, ss. 53–62, Mar. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79ZE64CK
ISNAD
Akdemir, S. - Bal, E. “Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11/1 (01 Mart 2014): 53-62. https://izlik.org/JA79ZE64CK.
JAMA
1.Akdemir S, Bal E. Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi. JOTAF. 2014;11:53–62.
MLA
Akdemir, S., ve E. Bal. “Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 11, sy 1, Mart 2014, ss. 53-62, https://izlik.org/JA79ZE64CK.
Vancouver
1.S. Akdemir, E. Bal. Elma Depolamada Kasa İçi Ortam Koşullarının Hesaplamalı Akışkanlar Dinamiği ile Modellenmesi. JOTAF [Internet]. 01 Mart 2014;11(1):53-62. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79ZE64CK