BibTex RIS Kaynak Göster

Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 37 - 43, 01.03.2014

Öz

Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 37 - 43, 01.03.2014

Öz

Bu çalışma ile Kırşehir il ve ilçelerinin kentsel alanında kanatlı eti tüketimini etkileyen faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç için tüketicilerin kanatlı eti tüketim düzeyleri ve tüketim davranışları incelenmiştir. Örnek sayısı oransal yaklaşım kullanılarak belirlenmiştir. Bu çalışmada, 756 kişi ile anket yapılmıştır. Bu araştırma, 2013 yılında nisan ve haziran aylarında yürütülmüştür. Araştırma sonuçlarına göre, kişi başı yıllık kanatlı eti tüketimi 15,2 kg olarak belirlenmiştir. Bu tüketimin, sırasıyla, tavuk, hindi ve kaz etleri olduğu belirlenmiştir. Sonuç olarak, kanatlı eti tüketimi Kırşehir il ve ilçelerinin kentsel alanında tüketicilerin eğitim düzeyine göre yükselmiştir. Fakat tüketicilerin gelirlerindeki artış ile kanatlı eti tüketiminden kırmızı et doğru bir eğilim belirlenmiştir. Diğer taraftan, kanatlı eti tüketimi, ailede bireylerin sayısının artırılması ile artmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

U. Karadavut Bu kişi benim

A. Taşkın Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2014
Gönderilme Tarihi 2 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Karadavut, U., & Taşkın, A. (2014). Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 37-43.
AMA Karadavut U, Taşkın A. Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi. JOTAF. Mart 2014;11(1):37-43.
Chicago Karadavut, U., ve A. Taşkın. “Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11, sy. 1 (Mart 2014): 37-43.
EndNote Karadavut U, Taşkın A (01 Mart 2014) Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11 1 37–43.
IEEE U. Karadavut ve A. Taşkın, “Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi”, JOTAF, c. 11, sy. 1, ss. 37–43, 2014.
ISNAD Karadavut, U. - Taşkın, A. “Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11/1 (Mart 2014), 37-43.
JAMA Karadavut U, Taşkın A. Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi. JOTAF. 2014;11:37–43.
MLA Karadavut, U. ve A. Taşkın. “Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 11, sy. 1, 2014, ss. 37-43.
Vancouver Karadavut U, Taşkın A. Kırşehir İlinde Kanatlı Eti Tüketimini Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi. JOTAF. 2014;11(1):37-43.