Yıl 2014, Cilt 11 , Sayı 1, Sayfalar 106 - 113 2014-03-01

Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri
Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

S. Kiracı [1] , E. Gönülal [2] , H. Padem [3]


Bu araştırma; farklı içerikli mikrobiyal gübrelerin, farklı doz uygulamalarının havucun kalite özellikleri üzerine etkisini araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Denemede toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, β karoten, toplam şeker, kuru madde, suda çözünebilir kuru madde ve pH içerikleri incelenmiştir. Araştırma sonucunda toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, β karoten, toplam şeker, kuru madde, suda çözünebilir kuru madde ve pH içerikleri mikrobiyal gübre dozlarından önemli derecede etkilenmiştir. En yüksek toplam fenolik madde (85.02 mg GAE/100 g), antioksidan aktivite (%42.33), toplam şeker (7.38 g/100 g) ve suda çözünebilir kuru madde %12.54 içeriği Vitormone 150 ml uygulamasında tespit edilmiştir. β karoten içeriği 130.94-207.34 µg/gr arasında değişmiştir. Kuru madde içeriği %10.07-14.50 arasında ve pH değeri ise 6.20-6.68 arasında değişim gösterdiği belirlenmiştir. Farklı dozda mikrobiyal gübre uygulamalarının havucun kalite özellikleri üzerine pozitif yönde etki ettiği tespit edilmiştir.
Havuç, kalite özellikleri, mikrobiyal gübre, organik tarım
Birincil Dil tr
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yazar: S. Kiracı

Yazar: E. Gönülal

Yazar: H. Padem

Tarihler

Başvuru Tarihi : 2 Kasım 2014
Kabul Tarihi : 6 Aralık 2019
Yayımlanma Tarihi : 1 Mart 2014

Bibtex @ { jotaf201307, journal = {Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi}, issn = {1302-7050}, eissn = {2146-5894}, address = {}, publisher = {Namık Kemal Üniversitesi}, year = {2014}, volume = {11}, pages = {106 - 113}, doi = {}, title = {Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri}, key = {cite}, author = {Kiracı, S. and Gönülal, E. and Padem, H.} }
APA Kiracı, S , Gönülal, E , Padem, H . (2014). Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi , 11 (1) , 106-113 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/jotaf/issue/19034/201307
MLA Kiracı, S , Gönülal, E , Padem, H . "Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri". Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11 (2014 ): 106-113 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/jotaf/issue/19034/201307>
Chicago Kiracı, S , Gönülal, E , Padem, H . "Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri". Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11 (2014 ): 106-113
RIS TY - JOUR T1 - Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri AU - S. Kiracı , E. Gönülal , H. Padem Y1 - 2014 PY - 2014 N1 - DO - T2 - Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 106 EP - 113 VL - 11 IS - 1 SN - 1302-7050-2146-5894 M3 - UR - Y2 - 2019 ER -
EndNote %0 Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri %A S. Kiracı , E. Gönülal , H. Padem %T Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri %D 2014 %J Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi %P 1302-7050-2146-5894 %V 11 %N 1 %R %U
ISNAD Kiracı, S. , Gönülal, E. , Padem, H. . "Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri". Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11 / 1 (Mart 2014): 106-113 .
AMA Kiracı S , Gönülal E , Padem H . Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi. 2014; 11(1): 106-113.
Vancouver Kiracı S , Gönülal E , Padem H . Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi. 2014; 11(1): 113-106.