BibTex RIS Kaynak Göster

Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 106 - 113, 01.03.2014

Öz

Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 1, 106 - 113, 01.03.2014

Öz

Bu araştırma; farklı içerikli mikrobiyal gübrelerin, farklı doz uygulamalarının havucun kalite özellikleri üzerine etkisini araştırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir. Denemede toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, β karoten, toplam şeker, kuru madde, suda çözünebilir kuru madde ve pH içerikleri incelenmiştir. Araştırma sonucunda toplam fenolik madde, antioksidan aktivite, β karoten, toplam şeker, kuru madde, suda çözünebilir kuru madde ve pH içerikleri mikrobiyal gübre dozlarından önemli derecede etkilenmiştir. En yüksek toplam fenolik madde (85.02 mg GAE/100 g), antioksidan aktivite (%42.33), toplam şeker (7.38 g/100 g) ve suda çözünebilir kuru madde %12.54 içeriği Vitormone 150 ml uygulamasında tespit edilmiştir. β karoten içeriği 130.94-207.34 µg/gr arasında değişmiştir. Kuru madde içeriği %10.07-14.50 arasında ve pH değeri ise 6.20-6.68 arasında değişim gösterdiği belirlenmiştir. Farklı dozda mikrobiyal gübre uygulamalarının havucun kalite özellikleri üzerine pozitif yönde etki ettiği tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

S. Kiracı Bu kişi benim

E. Gönülal Bu kişi benim

H. Padem Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2014
Gönderilme Tarihi 2 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 11 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kiracı, S., Gönülal, E., & Padem, H. (2014). Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 11(1), 106-113.
AMA Kiracı S, Gönülal E, Padem H. Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri. JOTAF. Mart 2014;11(1):106-113.
Chicago Kiracı, S., E. Gönülal, ve H. Padem. “Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11, sy. 1 (Mart 2014): 106-13.
EndNote Kiracı S, Gönülal E, Padem H (01 Mart 2014) Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11 1 106–113.
IEEE S. Kiracı, E. Gönülal, ve H. Padem, “Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri”, JOTAF, c. 11, sy. 1, ss. 106–113, 2014.
ISNAD Kiracı, S. vd. “Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 11/1 (Mart 2014), 106-113.
JAMA Kiracı S, Gönülal E, Padem H. Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri. JOTAF. 2014;11:106–113.
MLA Kiracı, S. vd. “Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 11, sy. 1, 2014, ss. 106-13.
Vancouver Kiracı S, Gönülal E, Padem H. Farklı Mikoriza Türlerinin Organik Havuç Yetiştiriciliğinde Kalite Özellikleri Üzerine Etkileri. JOTAF. 2014;11(1):106-13.