BibTex RIS Kaynak Göster

Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi

Yıl 2011, Cilt: 8 Sayı: 3, 40 - 45, 01.09.2011

Öz

Kaynakça

  • Basmacıoğlu, H., M. Ergül. 2003. Yemlerde Bulunan Toksinler ve Kontrol Yolları. Hayvansal Üretim 44 (1): 9–17.
  • Ergül, M. 2005. Karma Yemler ve Karma Yem Teknolojisi. Ege Üniversitesi Yayınları Ziraat Fakültesi Yayın No: 384 169–188.
  • Khajarern, J., S. Khajarern. 2008. Yem Mikroskopisi ve Kalite Kontrol El Kitabı. Üçüncü basım, Çeviri: Çoşkun, B. ve S. Ü. Çizmeci.
  • Karahocagil, P., H. Ege. 2004. Karma Yem Sanayi. Tarımsal Ekonomi Araştırma Enstitüsü, Bakış. Sayı: 5 (9): 1–4.
  • Laohabanjong, R., C. Tantikitti, S. Benjakul. 2007. Lipid oxidation of fish meal stored under different storage conditions. Songklanakarin J. Sci. Technol., 29(2): 501-514.
  • Maciorowski, K.G., P. Herrera, F.T. Jones, S.D. Pillai, S.C. Ricke. 2007. Effects on poultry and livestock of feed contamination with bacteria and fungi. Animal Feed Science and Technology. 133. p.109–136.
  • Seale D.R, G. Pahlow, S.F. Spoelstra, S. Lindgren, F. Dellaglio, J.F. Lowe. 1990. Methods for the Microbiological Analysis of Silage. Proceeding of the Eurobac Conference, 147, Uppsala.
  • Soysal, M.İ . 1998. Biyometrinin Prensipleri (istatistik I ve II Ders Notları ). Yayın No:95, Ders Kitabı No: 64, T.U. Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Tekirdağ.

Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi

Yıl 2011, Cilt: 8 Sayı: 3, 40 - 45, 01.09.2011

Öz

Yürütülen bu çalışmada, farklı depolama süresi ve sıcaklıklarının hayvan beslemede kullanılan soya küspesi ve balık ununun bazı özellikleri üzerindeki etkileri mikrobiyolojik ve mikroskopik yöntemlerle belirlenmiştir. Mikrobiyolojik ve mikroskopik değişiklikler 2x2x2 faktöryel deneme deseni kullanılarak iki farklı hammaddede incelenmiştir. Yem hammaddeleri; soya fasulyesi küspesi ve balık unu, depolama şartları; 26oC ve 37oC, depolama süresi; 30 ve 60 gün olarak belirlenmiştir. Saklama süresinin 30 gün olması maya sayılarında herhangi bir fark yaratmamıştır. Ancak, artan depolama sıcaklığı ve süresiyle maya sayıları artmıştır. Küf sayıları incelendiğinde yemlerin depolama öncesinde veya sonrasında küf tespit edilmemiştir. Yem hammaddelerinin stereo mikroskop ile incelenmesinde herhangi bir değişiklik gözlenmemiştir

Kaynakça

  • Basmacıoğlu, H., M. Ergül. 2003. Yemlerde Bulunan Toksinler ve Kontrol Yolları. Hayvansal Üretim 44 (1): 9–17.
  • Ergül, M. 2005. Karma Yemler ve Karma Yem Teknolojisi. Ege Üniversitesi Yayınları Ziraat Fakültesi Yayın No: 384 169–188.
  • Khajarern, J., S. Khajarern. 2008. Yem Mikroskopisi ve Kalite Kontrol El Kitabı. Üçüncü basım, Çeviri: Çoşkun, B. ve S. Ü. Çizmeci.
  • Karahocagil, P., H. Ege. 2004. Karma Yem Sanayi. Tarımsal Ekonomi Araştırma Enstitüsü, Bakış. Sayı: 5 (9): 1–4.
  • Laohabanjong, R., C. Tantikitti, S. Benjakul. 2007. Lipid oxidation of fish meal stored under different storage conditions. Songklanakarin J. Sci. Technol., 29(2): 501-514.
  • Maciorowski, K.G., P. Herrera, F.T. Jones, S.D. Pillai, S.C. Ricke. 2007. Effects on poultry and livestock of feed contamination with bacteria and fungi. Animal Feed Science and Technology. 133. p.109–136.
  • Seale D.R, G. Pahlow, S.F. Spoelstra, S. Lindgren, F. Dellaglio, J.F. Lowe. 1990. Methods for the Microbiological Analysis of Silage. Proceeding of the Eurobac Conference, 147, Uppsala.
  • Soysal, M.İ . 1998. Biyometrinin Prensipleri (istatistik I ve II Ders Notları ). Yayın No:95, Ders Kitabı No: 64, T.U. Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Tekirdağ.
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

H. E. Şamlı Bu kişi benim

O.n. Onarbay Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2011
Gönderilme Tarihi 2 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 8 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Şamlı, H. E., & Onarbay, O. (2011). Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(3), 40-45.
AMA Şamlı HE, Onarbay O. Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi. JOTAF. Eylül 2011;8(3):40-45.
Chicago Şamlı, H. E., ve O.n. Onarbay. “Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 8, sy. 3 (Eylül 2011): 40-45.
EndNote Şamlı HE, Onarbay O (01 Eylül 2011) Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 8 3 40–45.
IEEE H. E. Şamlı ve O. Onarbay, “Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi”, JOTAF, c. 8, sy. 3, ss. 40–45, 2011.
ISNAD Şamlı, H. E. - Onarbay, O.n. “Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 8/3 (Eylül 2011), 40-45.
JAMA Şamlı HE, Onarbay O. Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi. JOTAF. 2011;8:40–45.
MLA Şamlı, H. E. ve O.n. Onarbay. “Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 3, 2011, ss. 40-45.
Vancouver Şamlı HE, Onarbay O. Farklı Depolama Şartlarının Bazı Protein Kaynaklı Yem Hammaddelerinin Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Belirlenmesi. JOTAF. 2011;8(3):40-5.