BibTex RIS Kaynak Göster

Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region

Yıl 2011, Cilt: 8 Sayı: 1, 75 - 80, 01.03.2011

Öz

Kaynakça

  • Anonim, 2006. Oilworld Annual 2006. ISTA Mielke GmbH, OILWORLD publications and global research, Hamburg/Germany.
  • Anonim, 2007. T.C.Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü, Tekirdağ Tarım Raporu, Tekirdağ, 168 s.
  • Anonim, 2008. Türkiye İstatistik Kurumu, Tarsımsal Üretim İstatistikleri, www.tuik.gov.tr, (erişim tarihi: 25.04.2008).
  • İnan, İ.H. ve O. Gaytancıoğlu, 1996. Türkiye’de Ayçiçeği Tarımı ve Bitkisel Yağ Sanayiinin Ekonomik Yapısı, Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 4: 9-15
  • Mülayim, Z.G. 2001. Tarımsal Değer Biçme ve Bilirkişilik, II. Baskı, Yetkin Yayınları, Ankara, 367s.
  • Newbold, P., 1994. Statistics for business and economics, Prentice-Hall, Inc., 983 p.
  • Unakıtan, G. ve D. Unakıtan, 2006. Türkiye’nin Bitkisel Sıvı Yağ Açığını Gidermede Kanola’nın Rolü, VII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, 13-15 Eylül, Antalya, Cilt II, s. 588-595.
  • Unakıtan, G. ve N. Kumbar, 2009. Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi, NKÜBAP Proje No: NKÜBA800.24.Yl.08.01, 57 s.
  • Unakıtan, G., 2003. Türkiye’de Ayçiçeğinin Arz, Talep ve Dış Ticaretinin Ekonometrik Analizi. (Doktora Tezi), Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 107 s.

Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region

Yıl 2011, Cilt: 8 Sayı: 1, 75 - 80, 01.03.2011

Öz

yapılmaktadır. Bu çalışmada, yüksek verimli ve kaliteli bir yağlı tohum olan kanolanın Trakya Bölgesindeki gelişimini incelemek ve üretim ekonomisi açısından karlılığını ortaya koyabilmek amaçlanmıştır. Bu nedenle brüt kar analizinden faydalanılmıştır. Çalışmada, Trakya bölgesinde faaliyet gösteren 100 kanola üreticisi ile yapılan anket çalışması yoluyla girdi kullanımı ve üretim ile ilgili veriler elde edilmiştir. Trakya Bölgesinde üretimi yapılan üç önemli ürünün (buğday, ayçiçeği, kanola) karşılaştırmalı birim maliyet unsurları ayrıntılı olarak verilmiş ve brüt kar analizi yapılmıştır. En yüksek getirili ürünün dekara 137,50 TL ortalama net kar ile kanola olduğu görülmektedir

Kaynakça

  • Anonim, 2006. Oilworld Annual 2006. ISTA Mielke GmbH, OILWORLD publications and global research, Hamburg/Germany.
  • Anonim, 2007. T.C.Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü, Tekirdağ Tarım Raporu, Tekirdağ, 168 s.
  • Anonim, 2008. Türkiye İstatistik Kurumu, Tarsımsal Üretim İstatistikleri, www.tuik.gov.tr, (erişim tarihi: 25.04.2008).
  • İnan, İ.H. ve O. Gaytancıoğlu, 1996. Türkiye’de Ayçiçeği Tarımı ve Bitkisel Yağ Sanayiinin Ekonomik Yapısı, Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 4: 9-15
  • Mülayim, Z.G. 2001. Tarımsal Değer Biçme ve Bilirkişilik, II. Baskı, Yetkin Yayınları, Ankara, 367s.
  • Newbold, P., 1994. Statistics for business and economics, Prentice-Hall, Inc., 983 p.
  • Unakıtan, G. ve D. Unakıtan, 2006. Türkiye’nin Bitkisel Sıvı Yağ Açığını Gidermede Kanola’nın Rolü, VII. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi, 13-15 Eylül, Antalya, Cilt II, s. 588-595.
  • Unakıtan, G. ve N. Kumbar, 2009. Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi, NKÜBAP Proje No: NKÜBA800.24.Yl.08.01, 57 s.
  • Unakıtan, G., 2003. Türkiye’de Ayçiçeğinin Arz, Talep ve Dış Ticaretinin Ekonometrik Analizi. (Doktora Tezi), Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, 107 s.
Toplam 9 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

N. Kumbar Bu kişi benim

G. Unakıtan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2011
Gönderilme Tarihi 2 Kasım 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kumbar, N., & Unakıtan, G. (2011). Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(1), 75-80.
AMA Kumbar N, Unakıtan G. Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region. JOTAF. Mart 2011;8(1):75-80.
Chicago Kumbar, N., ve G. Unakıtan. “Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Mart 2011): 75-80.
EndNote Kumbar N, Unakıtan G (01 Mart 2011) Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 8 1 75–80.
IEEE N. Kumbar ve G. Unakıtan, “Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region”, JOTAF, c. 8, sy. 1, ss. 75–80, 2011.
ISNAD Kumbar, N. - Unakıtan, G. “Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 8/1 (Mart 2011), 75-80.
JAMA Kumbar N, Unakıtan G. Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region. JOTAF. 2011;8:75–80.
MLA Kumbar, N. ve G. Unakıtan. “Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region”. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2011, ss. 75-80.
Vancouver Kumbar N, Unakıtan G. Trakya Bölgesinde Kanola Üretiminin Ekonomik Analizi An Economic Analysis of Canola Production in Trakya Region. JOTAF. 2011;8(1):75-80.