Mikroalgler
antibiyotik, antiviral, antitumor ve antioksidan gibi biyolojik olarak aktif
bileşiklerle doğal olarak zengin kaynaklardır. Buna ek olarak, bu
mikroorganizmaların sağlığı teşvik ve dejeneratif hastalıkların gelişme riskini
azaltmak için yeteneği vardır. Yeni farmasötik maddeler geliştirmek, kimyasal
ve farmakolojik yenilik ve çeşitlilik sağlamak için bu biyolojik olarak aktif
bileşiklerin araştırılması büyük önem taşımaktadır. Çeşitli alg ekstraktlarının
mikroorganizmalara karşı in vitro antibakteriyel ve antifungal aktiviteye sahip
olduğu bilinmektedir. Bu çalışmanın amacı, dimetil sülfoksit (DMSO), etanol ve metanol
çözücüleri kullanılarak %5 ve %10 oranında çözülen Chlorella protothecoides mikroalg
yağının, Botrytis cinereal ve Aspergillus niger gibi gıda kaynaklı fungal
mikroorganizmalara karşı, disk difüzyon yöntemi kullanılarak antifungal
etkilerini araştırmaktır. Çalışmanın sonucunda, mikroalg yağının farklı çözücülerde ve farklı oranlarda
hazırlanmış ekstraktlarının denenen tüm patojenlere karşı antifungal aktiviteye
sahip olduğu görülmüştür. Bu sonuçlar, alg türlerinde antimikrobiyal
bileşiklerin varlığının ve alglerin ilaç endüstrisi için özellikle araştırılması
gerektiğinin önemli bir göstergesidir.
Konular | Fen |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar |
|
Tarihler |
Başvuru Tarihi
: 11 Aralık 2017
|
Bibtex | @araştırma makalesi { jotaf364481,
journal = {Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi},
issn = {1302-7050},
eissn = {2146-5894},
address = {},
publisher = {Namık Kemal Üniversitesi},
year = {2018},
volume = {15},
pages = {45 - 52},
doi = {},
title = {Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi},
key = {cite},
author = {Özçimen, Didem}
} |
APA | Özçimen, D . (2018). Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi , 15 (2) , 45-52 . Retrieved from https://dergipark.org.tr/tr/pub/jotaf/issue/37314/364481 |
MLA | Özçimen, D . "Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi". Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 15 (2018 ): 45-52 <https://dergipark.org.tr/tr/pub/jotaf/issue/37314/364481> |
Chicago | Özçimen, D . "Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi". Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 15 (2018 ): 45-52 |
RIS | TY - JOUR T1 - Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi AU - Didem Özçimen Y1 - 2018 PY - 2018 N1 - DO - T2 - Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 45 EP - 52 VL - 15 IS - 2 SN - 1302-7050-2146-5894 M3 - UR - Y2 - 2018 ER - |
EndNote | %0 Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi %A Didem Özçimen %T Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi %D 2018 %J Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi %P 1302-7050-2146-5894 %V 15 %N 2 %R %U |
ISNAD | Özçimen, Didem . "Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi". Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi 15 / 2 (Mayıs 2018): 45-52 . |
AMA | Özçimen D . Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi. 2018; 15(2): 45-52. |
Vancouver | Özçimen D . Chlorella protothecoides Mikroalg Yağının Gıda Kaynaklı Fungal Mikroorganizmalara Karşı Antifungal Etkisinin İncelenmesi. Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi. 2018; 15(2): 52-45. |