BibTex RIS Kaynak Göster

Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets

Yıl 2009, Cilt: 8 Sayı: 1, 34 - 41, 01.05.2009

Öz

Public concern on the development of antibiotic resistance issue over the using of dietary antibiotics in animal feeds has let to the demand for the alternatives to antibiotics. One of the alternatives to feed antibiotics is herbal extracts or their essential oils (EOs). EOs are volatile components of plants that have been used in food preparation and supplementary treatments of human disease since antiquity. Some Eos such as Carvacrol, Thymol, Cineole, Linalol, Anethole, Sabinen, Cuminaldehyde and Cinnamaldhyde have been demonstrated strong stimulating effects for digestion and antimicrobial activity. Herbal extracts such as thyme, cinnamon, sage and rosemary showed greatest microbial inhibitory effects. Limited research results have demonstrated that herbal extracts could be used a promising feed additive for their antioxidant and hypocholesterolemic effects in laying hen diets.

Bitkisel Yem Katkı Maddelerinin Yumurta Tavuğu Yemlerinde Kullanımı

Yıl 2009, Cilt: 8 Sayı: 1, 34 - 41, 01.05.2009

Öz

Hayvan yemlerinde antibiyotik kullanımının antibiyotiklere direnç geliştirdiği konusu üzerindeki tüketici baskısı, antibiyotiklerin alternatiflerine olan talebin artmasına yol açmıştır. Yemlik antibiyotiklerin alternatiflerinden birisi bitkisel ekstraktlar ve bunların eterik yağlarıdır. Eterik yağlar eski çağlardan beri gıdaların hazırlanması ve insan hastalıklarının tamamlayıcı tedavilerinde kullanılan bitkilerin uçucu bileşikleridir. Carvacrol, Thylmol, Cineole, Linalol, Anethole, Sabinen, Cuminaldehyde ve Cinnamaldhyde gibi bazı eterik yağların kuvvetli antimikrobiyal aktiviteleri ve sindirim uyarıcı etkileri ortaya konulmuştur. Kekik, tarcın, adaçayı ve biberiye gibi bitkisel ekstraktlar en geniş mikrobiyal sınırlayıcı etkiler göstermiştir. Sınırlı sayıda yürülen araştırma sonuçları bitkisel ekstraktların yumurta tavuğu yemlerinde antioksidan ve kolesterol düşürücü etkileriyle umut verici yem katkıları olarak kullanılabileceğini göstermiştir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA83SC99TD
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Züleyha Kahraman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kahraman, Z. (2009). Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets. Journal of Poultry Research, 8(1), 34-41.
AMA Kahraman Z. Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets. JPS. Mayıs 2009;8(1):34-41.
Chicago Kahraman, Züleyha. “Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets”. Journal of Poultry Research 8, sy. 1 (Mayıs 2009): 34-41.
EndNote Kahraman Z (01 Mayıs 2009) Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets. Journal of Poultry Research 8 1 34–41.
IEEE Z. Kahraman, “Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets”, JPS, c. 8, sy. 1, ss. 34–41, 2009.
ISNAD Kahraman, Züleyha. “Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets”. Journal of Poultry Research 8/1 (Mayıs 2009), 34-41.
JAMA Kahraman Z. Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets. JPS. 2009;8:34–41.
MLA Kahraman, Züleyha. “Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets”. Journal of Poultry Research, c. 8, sy. 1, 2009, ss. 34-41.
Vancouver Kahraman Z. Herbal Extracts and Their Usage in Laying Hen Diets. JPS. 2009;8(1):34-41.

Creative Commons License
Bu ürün Creative Commons Attribution 4.0 tarafından lisanslanmıştır.


Basılı ISSN:1302-3209 - Çevrimiçi ISSN:2147-9003

Tavukçuluk Araştırma Dergisi, aşağıda verilen Alan Endeksleri tarafından taranmaktadır

14964166171665216684166851668616687


166881668916692


1669016691