Editoryal
BibTex RIS Kaynak Göster

Alan Editöründen

Yıl 2023, Cilt: 3 Sayı: 1, 7 - 7, 30.03.2023

Öz

Dünya eşi benzeri görülmemiş sosyal ve çevresel krizlerle karşı karşıya bulunuyor. Bu krizlerden etkilenen başlıca ülkeler arasında Türkiye yer alıyor. Yakın tarihte COVID-19 salgınıyla başlayıp, orman yangınları ve akabinde yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen depremlerle sarsılan Türkiye’ de çevresel krizlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Öte yandan ayrımcılık, yoksulluk, göç gibi sosyal sorunların ortaya çıkardığı olumsuzluklar da tüm dünyada artarak devam ediyor. Bütün bu sorunlar sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşılmasında insanlığın önündeki en büyük engellerden olmaktadır.
Birleşmiş Milletler (BM)’ in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları; yoksulluğun sona erdirilmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin sağlanması, ayrımcılığın ve eşitsizliğin ortadan kaldırılması, ekolojik değişimleri karşı önlemlerin alınması, refahın adil paylaşımı gibi birbiriyle bağlantılı 17 amaç ile dünyada karşı karşıya kalınan sorunların çözülmesini hedeflemektedir.
Sosyal hizmet mesleği, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda söz konusu engellerin ortadan kaldırılmasında kritik bir konumda bulunmaktadır. Bu alanda yapılan araştırmalar, sosyal hizmet mesleğinin ne kadar önemli olduğunu ve toplum için ne kadar yararlı olduğunu göstermektedir. Bu sebeple, sosyal hizmet mesleği ile ilgili bilimsel makaleleri yayınlamak amacıyla bu dergiyi hayata geçirdik. Yaklaşık üç yıldır aralıksız bir şekilde bilimsel çalışmaları dergide yayınlamaktayız. Amacımız, sosyal hizmet mesleğiyle ilgili yapılan araştırmaları, okurlarımızla paylaşmak ve mesleğin gelişimine katkıda bulunmaktır. Dergimizde, sosyal hizmet mesleğiyle ilgili birçok konuya yer verilmektedir. Ayrıca, meslekte çalışanların deneyimlerini, mesleğe ilişkin gelişmeleri ve yenilikleri de okurlarımızla paylaşmaktayız. Dergimiz, sosyal hizmet mesleği ile ilgilenen herkesin ilgisini çekecek konuları ele almakta ve bu konularda yapılan araştırmaların sonuçlarını sunmaktadır. Uzman yazarların kaleme aldığı makaleler, sosyal hizmet mesleği hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için bir kaynak niteliği taşımaktadır.
Dergimizin son sayısı, yoksulluk, ayrımcılık, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve sosyal hizmet uzmanlarının iş yaşamlarına ilişkin konulara odaklanmakta ve bu alanda yapılan araştırmalara katkı sağlamaktadır. Sosyal hizmet mesleğinin uygulama alanlarının genişliği, makalelerin de çeşitliliğini yansıtmaktadır.
Siz değerli okurlarımıza bu dergiyi ve derginin son sayısını sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Dergimizin son sayısında yer alan makaleleri okuyarak, sosyal hizmet mesleği alanındaki gelişmeleri takip etmenin yanı sıra bu alanda yapılacak çalışmalara katkıda bulunabileceğinizi umuyoruz. Bu süreçte, her zaman sizlerin desteğini ve katkısını bekliyoruz.

From Section Editors

Yıl 2023, Cilt: 3 Sayı: 1, 7 - 7, 30.03.2023

Öz

The world is facing unprecedented social and environmental crises, with Turkey being among the countries primarily affected by these crises. Recently, Turkey has been shaken by environmental crises such as the COVID-19 pandemic, forest fires, and earthquakes that were referred to as the disaster of the century, and efforts are being made to heal the wounds caused by these crises. In addition, negative effects arising from social issues such as discrimination, poverty, and migration are increasing worldwide. All of these problems pose significant barriers to achieving sustainable development goals.
The United Nations' Sustainable Development Goals aim to solve the problems facing the world by connecting 17 interrelated goals, including ending poverty, achieving gender equality, eliminating discrimination and inequality, taking measures against ecological changes, and ensuring fair distribution of prosperity.
The social work profession plays a critical role in eliminating these obstacles in line with the Sustainable Development Goals. Research conducted in this field demonstrates how important and beneficial social work is for society. For this reason, we have launched this journal with the aim of publishing scientific articles on the social work profession. For the past three years, we have continuously published scientific studies in this journal. Our goal is to share research on the social work profession with our readers and contribute to its development. Our journal covers a wide range of topics related to the social work profession. We also share the experiences of professionals working in this field and the latest developments and innovations related to the profession. Our journal covers topics that will interest anyone interested in the social work profession and presents the results of research conducted in these areas. The articles written by expert authors are a source of information for those who want to learn more about the social work profession.
The latest issue of our journal focuses on poverty, discrimination, gender inequality, and the working lives of social work professionals, contributing to the research conducted in this field. The diversity of the articles in this issue reflects the broad range of practice areas within the social work profession.
We are pleased to present this journal and the latest issue to our valued readers. By reading the articles in our latest issue, we hope that you will be able to keep up with developments in the social work profession and contribute to the work being done in this area. During this process, we always welcome your support and contributions.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sosyoloji (Diğer)
Bölüm Editörün Notu
Yazarlar

İslam Akçe 0000-0003-2020-5436

Yayımlanma Tarihi 30 Mart 2023
Gönderilme Tarihi 30 Mart 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Akçe, İ. (2023). Alan Editöründen. Uluslararası Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi, 3(1), 7-7.

25359

Bu dergide yer alan içerikler Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.