Günümüzde etkinlik düzenleyenler açısından, düzenli gelir elde edilmesi, katılımcı sayılarındaki artış nedeniyle kongre ve sempozyum düzenlemeye olan ilgi artmıştır. Bu durum etkinlik düzenleyicilerini, yüksek katılımcı sayılarına ulaşmak için başarılı organizasyonlar yapmaya ve etkinlikleri çeşitlendirmeye yönlendirmiştir. Uygulamalı Gastronomi Kongresi’nin yapılan diğer aşçılık, gastronomi ve mutfak sanatları kongre, sempozyum ve benzerlerinden hedefi ve farkı, alandaki akademisyenlerin yaptıkları çalışmaları kendilerinin uygulama yaparak katılımcılara anlatmaları olacaktır. Yapılan çalışmalar fotoğraflanarak renkli bir bildiri kitabı veya dosyası hazırlanabilecektir. Amacına uygun olarak uygulamacı akademisyenler yetilerini ve çalışmalarını uygulamalı olarak sunum yapabileceklerdir. Böylelikle öncelikle akademisyenler teorik ve pratik bilgilerini artırabileceklerdir. Artırılmış olan bilgi birikimleriyle öğrencilerine ve bilim dünyasına daha fazla katkıda bulunabileceklerdir. Çalışmada, üniversite ile özel sektör (sanayi) işbirliği kapsamında yapılabilecek inovatif bir çalışma olabilecek Uygulamalı Gastronomi Kongresi kavramının önemi üzerinde durulmuş, inovasyon, gastronomi, kongre, konferans, aşçılık ve yemek kültürü üzerinde detaylı bir literatür taraması yapılarak, üniversite ile özel sektör işbirliği açısından son derece önemli olan kongre, konferansların ve sempozyum turizmdeki önemi incelenmiştir. Yapılan bu çalışmayla beraber patent başvurusu yapılarak yeni bir inovatif kongre tarzının doğuşuna yardımcı olarak bundan ekonomik beklentileri hayata geçirmek amaçlanmıştır.
Uygulamalı Gastronomi Kongresi Uygulamalı Aşçılık Kongresi Uygulamalı Mutfak Sanatları Kongresi Uygulamalı Aşçılık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Kongresi
Nowadays, the interest in organizing congresses and symposiums has increased due to regular income generation and increase in the number of participants in terms of organizers. This situation has directed the event organizers to make successful organizations and to diversify the events to reach high number of participants. The aim and difference of the Applied Gastronomy Congress from other cookery, gastronomy and culinary arts congresses, symposiums and the like will be that the academicians in the field will explain their work to the participants. A colorful paper book or file can be prepared by photographing the studies. Practitioner academics will be able to present their skills and studies in a practical way, in line with their goals. Thus, academicians will be able to increase their theoretical and practical knowledge. With their increased knowledge, they will be able to contribute to their students and the scientific world. In this study, the importance of the concept of Applied Gastronomy Congress, which can be an innovative study that can be carried out within the scope of private sector (industry) collaboration with the university, was emphasized, and a detailed literature review on innovation, gastronomy, congress, conference, cookery and food culture was carried out in terms of cooperation with the university. The importance of congresses, conferences and symposium in tourism are examined. With this study, it was aimed to realize the economic expectations by helping the birth of a new innovative congress style by making a patent application.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Derlemeler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Temmuz 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 1 Sayı: 1 |