Yazım Kuralları

Makale Gönderimi Bilgileri:
1. Yazılar yayına uygun olarak hazırlanmış figür ve tablolar ile birlikte Times News Roman 12 fontunda iki satır aralığıyla yazılmış olarak, elektronik olarak gönderilmelidir.

2. Makale uzunluğu dipnotlar ve kaynakça da dahil olmak üzere 7000 sözcüğü geçmemelidir. Araştırma makalesi dışındaki yazılarda ise (notlar, konferans duyuru, rapor ve değerlendirmeleri, kitap tanıtım ve eleştirileri) 3000 sözcüğü geçmemelidir.
3. Türkçe yazılarda Türk Dil Kurumu Sözlüğü (https://sozluk.gov.tr/) esas alınmalıdır. Türkçede pek alışılmamış sözcükler yazıda kullanılırken ilk geçtiği yerde yabancı dildeki karşılığı parantez içinde Türkçe ve İngilizce olarak verilmelidir. İngilizce yazılarda yazım kuralları için ise Oxford English Dictionary veya ekleri örnek alınmalıdır.
Makale gönderilirken şu bilgilerin yer alması gereklidir:
• Kapak Sayfası (EK’te yer almaktadır) (Makale başlığı, yazarın/yazarların ad ve soyadı, ünvan, çalıştığı kurumu ve iletişim bilgisi; sorumlu yazar; varsa editöre not benzeri bilgiler).
• Makale Metni (Türkçe ve İngilizce özet, en az 3 en fazla 5 anahtar kelime)
Atıf Kuralları
4. Şekillere başlık ve numara verilmeli, başlıklar tablo ve figürlerin üzerinde yer almalı, kaynaklar ve figürlerle ilgili notlar ise alta yazılmalıdır.
5. Makalede yer alması istenen resimler veya çizimler yayıma hazır şekilde gönderilmelidir. Resimler/Tablolar/Figürler vb. makalede yer alış sıralarına göre numaralandırılmalı ve alt yazı ile verilmelidir. Örn. Resim 1, Resim 2 şeklinde parantez içinde gösterilmelidir.
6. Yazıyı numaralandırılmamış alt bölümlere ayırınız. Küçük harflerle ve koyu ile yazınız. İkincil alt başlıkları ise koyu ve italik olarak yazınız.
6. Denklemlere sıra numarası verilmelidir. Sıra numarası parantez içinde ve sayfanın sağ tarafında yer almalıdır. Denklemlerin türetilişi kısa olarak gösteriliyorsa, hakemlere verilmek üzere türetme işlemi bütün basamaklarıyla ayrı bir sayfada gösterilmelidir.
Telif Hakkı Sözleşmesi Formu

Kaynak Gösterme ve Kaynakça
Metinde yararlanılan tüm kaynaklar ayrı bir sayfadan başlayarak alfabetik sırada Kaynaklar başlığı altında şu sıraya göre verilmelidir:
Yazar Soyadı Adı (Yayın yılı). Kitap ismi (italik harflerle) veya makale ismi, Dergi adı (italik harflerle) Basım yeri: Basımevi, dergide yer aldığı sayfa numaraları.
Kitap isimleri Italik harflerle, makale isimleri normal harflerle, dergi adı İtalik olarak yazılmalıdır. Ayrıca yayımlanmamış kaynaklardan yapılan alıntılar da tam olarak anlaşılacak şekilde kullanılmalıdır.

Örnekler:
Oakley, A. (1972). Sex, Gender & Society. New york: Harper Colophon Books.
Millet, K. (1973). Cinsel Politika. (çev. S. Selvi). İstanbul: Payel.
Kandiyoti, D. A. (1987). Emancipated but Unliberated? Reflections on the Turkish Case. Feminist Studies, 13(2): 317-338.

Burada değinilmeyen konular için APA yazım şartlarına başvurulabilir. Bu ilkelere uymayan yazılar, gerekli düzeltmelerin yapılması için yazarlarına geri gönderilir. Yayın Kurulu tarafından yayımı uygun bulunmayan yazılar bir nüsha olarak varsa orijinal tablo ve figürleriyle birlikte yazara iade edilir.

KAPAK SAYFASI
Yazar Bilgileri – Her bir yazar için ayrı ayrı doldurulacaktır. (Ad-soyad, unvan, çalışılan kurum, ORCID No, e-posta, vb. bilgiler)

Birden fazla yazar varsa sorumlu yazar ve iletişim bilgileri (e-posta ve telefon numarası)

Makalenin Türkçe başlığı:

Makalenin İngilizce başlığı:

Makale türü (Araştırma Makalesi, Derleme):

Lütfen Aşağıdaki soruları yanıtlayınız:
1. Çıkar çatışması var mı?

2. Finansal destek var mı? Varsa, lütfen kaynağı yazınız.

MAKALE GÖNDERİMİNDE YAZARLAR İÇİN KONTROL LİSTESİ
• Makale Kapak Sayfası [ ]
• Yazar iletişim bilgileri [ ]
• ORCID Numarası [ ]
• Makale Türü (araştırma makalesi, kitap İncelemesi, çeviri vb.)
• Makalenin Türkçe ve İngilizce başlığı [ ]
• Türkçe ve İngilizce özet [ ]
• En az 3 en fazla 5 anahtar kelime [ ]
• Başka bir dergiye gönderilmemiş olduğuna dair taahhüt [ ]
• Lisansüstü ya da Doktora tezinden türetilen yayın ise bunun bildirilmesi [ ]
• Makalenin gerekli kıldığı durumlarda etik raporu [ ]
• Telif ya da izin gerektiren türden bir materyal (resim-tablo) kullanılmış ise izin belgesi [ ]
• İzin gerektiren çevirilerde gerekli izinlerin alındığına dair belge [ ]

Son Güncelleme Zamanı: 15.04.2024 15:50:30