The culinary culture of a country's plays an important role in foreign tourists, who visited the country, holiday experiences. Therefore, to keep abreast of foreign tourists views about Turkish cuisine will make a significant contribution to the tourism industry. This study conducted in order to determine the opinions of foreign tourists about Turkısh cuisine and providing advice to accommodation and food and beverage establishments according to result involves 436 foreigners volunteers. The study was carried out between the months of September to December in Istanbul. In gathering data, questionnaire form have been used and results have been analyzed through SPSS 15.0 statistic programme. In spite of included foreign tourists in the study find Turkısh meals absolutely delicious, fragrant, savory, square, good-looking, different from other cuisine, healthy, safety, quality and wide range at the same time they find Turkish meals absolutely too much oily, fatty and spicy in general.
Bir ülkenin mutfak kültürü o ülkeyi ziyaret eden yabancı turistlerin tatil deneyimleri içerisinde önemli yer tutmaktadır. Bu nedenle farklı milletlerden ülkemize gelen turistlerin Türk mutfağına ilişkin görüşleri hakkında bilgi sahibi olmak turizm endüstrisine önemli katkı sağlayacaktır. Yabancı turistlerin Türk mutfağı hakkındaki görüşlerini ortaya koymak ve elde edilen sonuçlara ışığında yiyecek içecek işletmeleri ile konaklama işletmelerine öneride bulunmak amacıyla yapılan bu çalışma 436 yabancı turist ile İstanbul ilinde Eylül-Aralık ayları arasında gerçekleştirilmiştir. Verilerin toplanmasında anket formu kullanılmış ve elde edilen veriler SPSS 15.0 programı ile değerlendirilmiştir. Çalışma kapsamına alınan turistler genel olarak Türk yemeklerini kesinlikle lezzetli, güzel kokulu, iştah kabartıcı, doyurucu, güzel görünümlü, diğer mutfaklardan farklı, sağlıklı, güvenli, kaliteli ve çok çeşitli bulmalarına rağmen aynı zamanda kesinlikle fazla salçalı, baharatlı, yağlı ve kalorili buldukları saptanmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2013 Cilt: 8 Sayı: 30 |