Editoryal
BibTex RIS Kaynak Göster

MTCON Special Issue Editorial

Yıl 2021, Cilt: 16 , 0 - 0, 28.02.2021

Öz

Kaynakça

  • -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MTCON Özel Sayısı Editoryal

Yıl 2021, Cilt: 16 , 0 - 0, 28.02.2021

Öz

Türkiye Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) öncülüğünde ve aralarında Yaşar Üniversitesinin de yer aldığı 41 adet ulusal ve uluslararası üniversitenin desteği ile gerçekleştirilen Birinci “Kıtalararası Turizm Yöne-timi Konferansı - MTCON’20”, 02 Eylül - 05 Eylül 2020 tarihleri arasında çevrimiçi (online) olarak gerçekleşti-rilmiştir.
MTCON’20 konferansı ilk kez düzenlenmesine karşın, ülke içinden ve ülke dışından oldukça fazla ilgi görmüş olup, toplam 340 adet bildiri sunum için gönderilmiş ve hakem değerlendirme süreçleri sonucunda bunlar ara-sından 65’i İngilizce, 145’i Türkçe olmak üzere toplam 210 adet bildiri sunuma uygun bulunmuştur.
Konferans bildirileri; Turizm Ekonomisi, Turizm İşletmeciliği ve Yönetimi, Turizm Mimarisi, Turizm Rehberliği, Turizm Sosyolojisi, Turizm ve Antropoloji, Turizm ve Arkeoloji, Turizm ve Coğrafya, Turizm ve Çevre, Turizm ve Kültürel Miras, Turizm ve Teknoloji (e-Turizm), Turizm ve Ulaştırma, Ağırlama Endüstrisi, Destinasyon Yönetimi, Gastronomi Turizmi ve Sağlık Turizmi alanlarında çalışmalardan oluşmaktadır.
Konferansa dünyanın 4 farklı ülkesindeki önemli üniversitelerinde görev yapmakta olan ve turizm alanında yaptıkları araştırma ve yayınlar ile bu alana dünya çapında çok önemli katkılar yapmış olan 5 değerli akademisyen davetli uzman konuşmacı (keynote) olarak katılarak sanal ortamda aşağıda konu başlıkları belirtilen konuşmalarını yapmışlardır;
Prof.Dr. Nina Katrine Prebensen, The Arctic University of Norway, Norveç “Turizme Hızlı Yansıyan Yenilikler”; Prof.Dr. Serena Volo, University of Bozen - Bolzano – Brunico, İtalya. “Büyük Veri İçin Araştırma Yöntemleri: Turizm İçin Fırsatlar ve Zorluklar”; Prof.Dr. Tanja Mihalič, University of Ljubljana, Slovenya “Nereye?, Sür-dürülebilir ve Sorumlu Turizm Paradigması”; Prof.Dr. Joseph Sirgy, Virginia Polytechnic Institute & State University (Virginia Tech), ABD. “Öz Uyum ve Tüketici Davranışı”; Prof.Dr. Cihan Cobanoglu, University of South Florida Sarasota-Manatee, ABD. “Akıllı Turizm: Fırsatlar ve Zorluklar”.
MTCON’20 konferansında sunulan bildirilerden hakem değerlendirmeleri sonucunda en yüksek değerlendirme puanlarına sahip olan 12 adet bildirinin Yaşar Üniversitesi Dergisi (JOY)’un bu özel sayısında yayınlanması uygun görülmüştür. Bu bildirilerden dördünün hakem değerlendirme süreçlerinin sonuçlanmamış ve yazarlar tarafından öngörülen sürede geri dönüşlerin sağlanamamış olması nedeni ile bu bildiriler yayın dışında kalmış olup, diğer sekiz bildiri hakem süreçlerinden geçerek yayına uygun bulunmuştur. Yayına uygun görülen tüm bildiriler İngilizce dilinde hazırlanıp sunulmuştur.
JOY Dergisinin özel sayısının tüm akademik dünyaya yararlı olması dileğiyle.

Kaynakça

  • -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Bölüm Editoryal
Yazarlar

Yaşar Üniversitesi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 28 Şubat 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 16

Kaynak Göster

APA Üniversitesi, Y. (2021). MTCON Special Issue Editorial. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi, 16.
AMA Üniversitesi Y. MTCON Special Issue Editorial. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi. Şubat 2021;16.
Chicago Üniversitesi, Yaşar. “MTCON Special Issue Editorial”. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi 16, Şubat (Şubat 2021).
EndNote Üniversitesi Y (01 Şubat 2021) MTCON Special Issue Editorial. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi 16
IEEE Y. Üniversitesi, “MTCON Special Issue Editorial”, Yaşar Üniversitesi E-Dergisi, c. 16, 2021.
ISNAD Üniversitesi, Yaşar. “MTCON Special Issue Editorial”. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi 16 (Şubat 2021).
JAMA Üniversitesi Y. MTCON Special Issue Editorial. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi. 2021;16.
MLA Üniversitesi, Yaşar. “MTCON Special Issue Editorial”. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi, c. 16, 2021.
Vancouver Üniversitesi Y. MTCON Special Issue Editorial. Yaşar Üniversitesi E-Dergisi. 2021;16.