Çeviri
BibTex RIS Kaynak Göster

Chichester Projesi: Hristiyanlık Öğretimi: Dünya Dinleri Yaklaşımı

Yıl 2020, Cilt: 5 Sayı: 9, 258 - 276, 30.06.2020

Öz

Bu makale Mıchael Grımmıtt editörlüğünde hazırlanan "Pedagogies of Religious Education" adlı çalışmada Alan Brown tarafında kaleme alına, "Chichester Project: Teaching Christianity: A World Religions Approach" adlı makalenin tercüme edilmiş halidir.
Bugün gelinen dünya düzeninde dinlerin konumu ve öğretimi önemli bir araştırma ve tartışma konusu olmuştur. Dinler ve eğitim şekilleri insanlığa ait bütünün içinde konumlanma ve işlevsel olma sorunu yaşamaktadır. Bu makale Hristiyanlık dininin eğitim ve öğretimini bir dünya dini yaklaşımıyla ele alan Chichester projesini konu edinmektedir. Hristiyanlık eğitim ve öğretimi perspektifinde dünya dinleri yaklaşımına ait süreçleri tartışmaktadır. Bu tartışmalar bu projenin ortaya çıkış süreci, kadrosu, içeriği, araştırma ve geliştirme süreci, amaçları, öğretim stratejileri, ders kitapları gibi konuları içermektedir.

The Chichester Project: Teaching Christianity: A World Religions Approach

Yıl 2020, Cilt: 5 Sayı: 9, 258 - 276, 30.06.2020

Öz

This article is the translation of the work "Chichester Project: Teaching Christianity: A World Religions Approach" written by Alan Brown and published in the issue " Pedagogies of Religious Education" which is prepared by the editor Michael Grimmitt.
In today's world order the status and teaching of religions has become an important subject of research and discussion. Religions and forms of education go through the problem of positioning and being functional within the wholeness regarding humanity. This article is about the Chichester Project addressing the education and teaching of the Christian religion as a world religious approach. This article discusses the processes of the world religions approach in the perspective of Christian education and teaching. These discussions include topics such as the occurence process, staff, content, research and development process, objectives, teaching strategies, textbooks of this project.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Çeviri / Translation
Yazarlar

Alan Brown Bu kişi benim

Çevirmenler

Hacer Çetin

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2020
Gönderilme Tarihi 6 Haziran 2020
Kabul Tarihi 29 Haziran 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 5 Sayı: 9

Kaynak Göster

ISNAD Brown, Alan. “Chichester Projesi: Hristiyanlık Öğretimi: Dünya Dinleri Yaklaşımı”. Kalemname. Hacer ÇetinTrc 5/9 (Haziran 2020), 258-276.

Ulusal ve Uluslararası Alan İndeksleri

Img.aspx?img=Sis-Logo.png      logo.png       logo.png   ici2.png  EBSCO HOST

Kırıkkale Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi Kampüs, 71450 Yahşihan/Kırıkkale
E-posta: kalemnamedergi@gmail.com | e-ISSN: 2651-3595

Sosyal Medya Hesapları:
Twitter: @kalemnamedergi • Instagram: @kalemnamedergi