Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Healing in Christian, Islam and This Religion Health Views

Yıl 2020, Cilt: 5 Sayı: 10, 387 - 443, 23.12.2020

Öz

Christianity and Islam are the most affiliated religions in the world. Mankind has always prioritized the issue of health and recovery. Therefore, in every period of history, this subject has been mentioned in various ways and different studies have been done to obtain it. The subject has been evaluated in terms of both material and physical diseases, and treatment methods have been developed for the causes of diseases.
There are certain parts of the Bibles about health and healing and verses in the Quran. In the Gospels, Jesus' miracles are included, and many examples are given, from healing leprosy to resurrecting the dead. There are verses about health and the word healing in the Quran. However, there are common examples given by both scriptures. Hz. In Muhammad's life, there are many orders, prohibitions and recommendations regarding quarantine practice and treatment methods of diseases. In addition, the sensitivity of every religion to the issue of healing has affected the perceptions of the members of the religion. Therefore, members of both religions have contributed to medical science.
Keywords: Islam, Christianity, Bible, Quran, Healing.

Kaynakça

  • Acıduman, Ahmet, “Darüşşifalar Bağlamında Kitabeler, Vakıf Kayıtları ve Tıp Tarihi Açısından Önemleri- Anadolu Selçuklu Darüşşifaları Özelinde”, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası, 63-1, 2010, 9-15. Akyol, Etkem, Baran, Yavuz, “Arı Sütünün Yapısı, İnsanlar ve Arılar İçin Önemi”, Uludağ Arıcılık Dergisi, 15 (1): 10-15, 2015, 16-21.

Hıristiyanlık’ta, İslamiyet’te Şifa ve Bu Dine İnananların Sağlık Konusuna Bakışları

Yıl 2020, Cilt: 5 Sayı: 10, 387 - 443, 23.12.2020

Öz

Hıristiyanlık ve İslamiyet yeryüzünde var olan dinler içerisinde en fazla mensubu olanlarıdır. İnsanoğlu, sağlık ve şifaya kavuşma konusunu da her zaman ön palanda tutmuştur. Bu yüzden tarihin her döneminde bu konu üzerine çeşitli şekillerde değinilmiş ve onu elde etmeye yönelik farklı çalışmalar yapılmıştır. Konu hem maddi hem de fiziki hastalıklar açısından değerlendirilmiş olup hastalıkların ortaya çıkış sebeplerine yönelik tedavi yöntemleri geliştirilmiştir.
Sağlık ve şifa ile ilgili İncillerde belli bölümler Kur’ân-ı Kerim’de de ayetler bulunmaktadır. İncillerde İsa’nın mucizelerine yer verilmekte cüzzam hastalığını iyileştirmesinden ölüyü diriltmesine kadar pek çok örnek verilmektedir. Kur’ân-ı Kerim’de şifa kelimesinin geçtiği ve sağlıkla ilgili ayetler bulunmaktadır. Bununla beraber her iki kutsal kitabın verdiği ortak örnekler de vardır. Hz. Muhammed’in hayatında da karantina uygulaması ve hastalıkların tedavi yöntemlerine dair pek çok emir, yasak ve tavsiyeler bulunmaktadır. Ayrıca şifa konusuna her dinin hassasiyetle eğilmesi din mensuplarının konu algılama biçimlerini etkilemiştir. Bu yüzden tıp bilimine her iki dinin mensuplarınca katkı sağlanmıştır.

Kaynakça

  • Acıduman, Ahmet, “Darüşşifalar Bağlamında Kitabeler, Vakıf Kayıtları ve Tıp Tarihi Açısından Önemleri- Anadolu Selçuklu Darüşşifaları Özelinde”, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Mecmuası, 63-1, 2010, 9-15. Akyol, Etkem, Baran, Yavuz, “Arı Sütünün Yapısı, İnsanlar ve Arılar İçin Önemi”, Uludağ Arıcılık Dergisi, 15 (1): 10-15, 2015, 16-21.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Din Araştırmaları
Bölüm Araştırma Makalesi / Research Article
Yazarlar

Rifai Erten

Yayımlanma Tarihi 23 Aralık 2020
Gönderilme Tarihi 24 Eylül 2020
Kabul Tarihi 17 Kasım 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 5 Sayı: 10

Kaynak Göster

ISNAD Erten, Rifai. “Hıristiyanlık’ta, İslamiyet’te Şifa Ve Bu Dine İnananların Sağlık Konusuna Bakışları”. Kalemname 5/10 (Aralık 2020), 387-443.

Ulusal ve Uluslararası Alan İndeksleri

Img.aspx?img=Sis-Logo.png      logo.png       logo.png   ici2.png  EBSCO HOST

Kırıkkale Üniversitesi İslami ilimler Fakültesi Kampüs, 71450 Yahşihan/Kırıkkale
E-posta: kalemnamedergi@gmail.com | e-ISSN: 2651-3595

Sosyal Medya Hesapları:
Twitter: @kalemnamedergi • Instagram: @kalemnamedergi