BibTex RIS Kaynak Göster

WAR AND REGION OBSERVATIONS OF THE AUTHORS WHO VISITED KASTAMONU IN THE WAR OF INDEPENDENCE

Yıl 2014, Cilt: 3 Sayı: 3, 49 - 58, 01.06.2014

Öz

With the occupation of Istanbul, there is an increase in the number of people moving to Anatolia. There are also authors among them. Each of these authors have supported the national struggle with their writings. Their journey started at Inebolu Port. Firstly, these authors arrived Kastamonu and then they moved to Ankara through Çankırı. Either immediately or after the War of Independence, they have written what they saw and heard in the form of memories or novel. One of the major authers of them is Yakup Kadri Karaosmanoğlu. Yakup Kadri has written his observations in his memories and novels. This paper will focus on the observations of Yakup Kadri Karaosmonoğlu, Ruşen Eşref and Aka Gündüz. They have written their observations about the war, nature and society in their memory and novels.

İSTİKLAL SAVAŞINDA KASTAMONU'DAN GEÇEN YAZARLARIN SAVAŞ VE BÖLGE İZLENİMLERİ

Yıl 2014, Cilt: 3 Sayı: 3, 49 - 58, 01.06.2014

Öz

İstanbul'un işgaliyle birlikte Anadolu'ya geçen insanların sayısında artış görülmektedir. Bunların arasında yazarlar da bulunmaktadır. Bu yazarların her biri kalemleriyle milli mücadeleye destek vermişlerdir. Bu yazarlar İnebolu limanından Kastamonu'ya oradan Çankırı üzerinden Ankara'ya ulaşmışlardır. Bunlar ya hemen ya da savaş bittikten sonra istiklal yolunda gördüklerini, duyduklarını anılar veya roman şeklinde yazmışlardır. Bu yazarların başında Yakup Kadri Karaosmanoğlu gelmektedir. Yakup Kadri bu yol izlenimlerini hem anı hem de romanlarında anlatmıştır. Bu bildirimizde başta Yakup Kadri olmak üzere Ruşen Eşref, Aka Gündüz gibi yazarların anı ve romanlarında Kastamonu, Çankırı yollarındaki savaş, tabiat ve toplum izlenimleri üzerinde durulacaktır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Eyüp Akman Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2014
Gönderilme Tarihi 13 Şubat 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 3 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akman, E. (2014). İSTİKLAL SAVAŞINDA KASTAMONU’DAN GEÇEN YAZARLARIN SAVAŞ VE BÖLGE İZLENİMLERİ. Çankırı Karatekin Üniversitesi Karatekin Edebiyat Fakültesi Dergisi, 3(3), 49-58.