ÖZET
Günümüz dünyası bilgi ve iletişim çağı olmakla beraber, açlığa gerçek manada çare üretememiştir. İnsanların yeterli beslenmesinin tek ölçüsü günlük enerji ve protein tüketimi değildir. Bu çalışma'da Kastamonu sığır yetiştiriciliğinin durumu, sorunları ve çözüm önerileri ele alınmıştır. Kastamonu sığır yetiştiricilerinin, hayvansal üretimin her aşamasında bilgi ve desteğe ihtiyacı bulunmaktadır. Kastamonu ve yöresinde sığır yetiştiricilerinin yalnızca % 2.28 ‘i soy kütüğüne kayıtlıdır. Sığır yetiştiricileri, teknik ve sağlık hizmetlerini yeterince alamamaktadır. Et ve sütün birçok ürüne işlenmesi ve uygun ambalajla tüketiciye ulaştırılması ve iyi bir pazarlama stratejisinin oluşturulması bir diğer önemli problemdir. Problemlerin çözümü için, Kastamonu'ya damızlık ve besilik hayvan üretim merkezlerinin kurulmalıdır. Sığır yetiştiricilerinin, birlik veya kooperatif gibi bir organizasyona girmeleri daha güçlü bir şekilde desteklenmelidir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Genetik ve Biyomühendislik |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 13 Ocak 2016 |
Gönderilme Tarihi | 30 Kasım 2015 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 2 |