Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi

Cilt: 16 Sayı: 1 2 Haziran 2016
Aslıhan Erdoğan
PDF İndir
TR

Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi

Öz

Yaya bölgesi, kentlerde yoğun motorlu araç ve yaya trafiğinin karmaşıklığının azaltılması amacıyla; yalnız yaya trafiğine açılan, yaya dolaşım ve alış-veriş merkezi güzergâhı olarak oluşturulan yol veya mekânlardır. Özellikle tarihi kent dokusunun yeniden canlandırılması amacıyla yaya bölgelerini planlama ve tasarlama sürecine halk katılımının sağlanması önemlidir. Bu çalışmada Cumhuriyet Mahallesi yaya bölgesi düzenlemesi için kent halkı ve işyeri sahiplerinin yapılan düzenleme ile ilgili görüşleri, istekleri saptanmış ve mevcut durumun yeterliliği ortaya konulmaya çalışılmıştır. Kent halkına ve iş yeri sahiplerine yapılan iki farklı anket ile yaya bölgesi hakkındaki görüşleri değerlendirilmiştir.Kent merkezinde yaya bölgeleri oluşturulmasıile ilgili soruya kent halkının % 79,8’i, işyeri sahiplerinin ise %55’i evet cevabınıvermiştir. Sonuç olarakkentsel açık-yeşil alan sisteminin bir parçası olan yaya bölgelerine kent halkının ihtiyacı olduğu ortaya çıkmıştır.

Kaynakça

  1. Kaynakça Bulunmuyor

Kaynak Göster

APA
Erdoğan, A. (2016). Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, 16(1). https://doi.org/10.17475/kujff.16793
AMA
1.Erdoğan A. Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty. 2016;16(1). doi:10.17475/kujff.16793
Chicago
Erdoğan, Aslıhan. 2016. “Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi”. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty 16 (1). https://doi.org/10.17475/kujff.16793.
EndNote
Erdoğan A (01 Haziran 2016) Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty 16 1
IEEE
[1]A. Erdoğan, “Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi”, Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, c. 16, sy 1, Haz. 2016, doi: 10.17475/kujff.16793.
ISNAD
Erdoğan, Aslıhan. “Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi”. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty 16/1 (01 Haziran 2016). https://doi.org/10.17475/kujff.16793.
JAMA
1.Erdoğan A. Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty. 2016;16. doi:10.17475/kujff.16793.
MLA
Erdoğan, Aslıhan. “Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi”. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, c. 16, sy 1, Haziran 2016, doi:10.17475/kujff.16793.
Vancouver
1.Aslıhan Erdoğan. Kayseri Cumhuriyet Mahallesi Yaya Bölgesi Tasarımının İrdelenmesi Ve Kullanıcı Tercihlerinin Belirlenmesi. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty. 01 Haziran 2016;16(1). doi:10.17475/kujff.16793