BibTex RIS Kaynak Göster

Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed with Planer

Yıl 2013, Cilt: 13 Sayı: 1, 84 - 99, 01.03.2013

Öz

In this study, Turkey has a strategic importance in terms of economy and national development of the furniture industry, how to do production planning, the effects on the determination of the furniture industry and furniture production planning tried to investigate the effectiveness of enterprises. Within the scope of the study, all business establishments, such as furniture, which is one of the most important steps in respect of the objectives to identify the importance of knowledge production planning and a high level of interest in the furniture industry has an important place to keep the large industrial cities of Ankara, Kayseri, Bursa and Istanbul provinces administered questionnaire from 107. Statistical methods used in the evaluation of the data obtained from the survey.Empirical findings, provinces and area businesses in stock measures in the event of trouble with the cities to live among the provinces and product distribution methods, show that no significant relationship between the provinces and price of the product

Kaynakça

  • Acar, N., 1996. Üretim Planlaması Yöntem ve Uygulamaları, M.P.M Yayınları, Ankara, 215s.
  • Barutçugil, İ., 1988. Üretim Sistemi ve Yönetim Teknikleri, Genişletilmiş 2.Baskı, Bursa
  • Uludağ Üniversitesi Yayınları, Yayın No:3-054- 0163, 308s.
  • Brockhoff, G. C., Emnuels, J. A., Vermeij, B., (2006). New Business Planining, Nederlandse boeken, p.11.
  • Çelikçapa, O. F., (1999). Üretim Planlaması, Alfa Basım, 216s.
  • Kobu, Bülent, Üretim Yönetimi, 10.Baskı, İstanbul: İ.Ü. İşletme Fakültesi Yayınları, 663s. Kişoğlu, S., Çakır, G., Bayraktar, B., ve Pamuk, B., (2004). Üretim Planlaması, İstanbul:
  • YA-PA Yayın Pazarlama San. ve Tic. A.Ş., 318 s. Maynar, H. B., 1971. Industrial Engineering
  • Handbook, Third Edition, New York: McGraw- Hill, 1971, p.8-35.
  • Tatar, T. ve Üner, M., (1992). İşletmecilik
  • İlkeleri, Gazi Büro Yayınları, Ankara, 269s. Tekin, 200 Cilt:1,5.Baskı., Konya, 317s. Toroman, A. ve Gözlü, S., 1984. Üretim ve Kontrol, İ.T.Ü. Matbaası, s.106.
  • TÜİK, (2003). Türkiye İstatistik Yıllığı, Ankara, s.23-26. Oakland,
  • Managment text with cases Butterworth – Heinemann Oxford third edition, 496p. Vollmann, T., Berry, E., Whybark, L. ve Clay, D., 1992. Manufacturing Planing and Control Systems, Third Edition. Richard D. Irwin, Inc ., p. 276. Üretim Yönetimi, J. S., 19 Total Quality

Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed with Planer

Yıl 2013, Cilt: 13 Sayı: 1, 84 - 99, 01.03.2013

Öz

Bu çalışmada, Türkiye ekonomisi ve ulusal kalkınma açısından stratejik öneme sahip olan mobilya endüstrisinde; üretim planlamasının nasıl yapıldığı, üretim planlamasının mobilya sektörü üzerindeki etkileri ve mobilya işletmelerinin etkinliğinin araştırılmasına çalışılmıştır. Çalışma kapsamında, bütün işletmeler gibi mobilya işletmelerinde de hedeflerini belirlemeleri hususundaki en önemli adımlardan biri olan üretim planlaması ile ilgili bilginin önemini üst düzeyde tutmak için mobilya sektöründe önemli yere sahip olan büyük sanayi şehirlerinden; Ankara, Kayseri, Bursa ve İstanbul illerinde 107 işletmeye anket çalışması uygulanmıştır. Anketten elde edilen verilerin değerlendirilmesinde istatistiksel yöntemler kullanılmıştır. Ampirik bulgular iller ile stok durumunda yaşanacak sıkıntıda önlem alan işletmeler ile iller arasında, iller ile ürün dağıtım yöntemleri arasında, iller ile ürünün fiyatı arasındaki ilişkinin anlamlı olduğunu göstermektedir

Kaynakça

  • Acar, N., 1996. Üretim Planlaması Yöntem ve Uygulamaları, M.P.M Yayınları, Ankara, 215s.
  • Barutçugil, İ., 1988. Üretim Sistemi ve Yönetim Teknikleri, Genişletilmiş 2.Baskı, Bursa
  • Uludağ Üniversitesi Yayınları, Yayın No:3-054- 0163, 308s.
  • Brockhoff, G. C., Emnuels, J. A., Vermeij, B., (2006). New Business Planining, Nederlandse boeken, p.11.
  • Çelikçapa, O. F., (1999). Üretim Planlaması, Alfa Basım, 216s.
  • Kobu, Bülent, Üretim Yönetimi, 10.Baskı, İstanbul: İ.Ü. İşletme Fakültesi Yayınları, 663s. Kişoğlu, S., Çakır, G., Bayraktar, B., ve Pamuk, B., (2004). Üretim Planlaması, İstanbul:
  • YA-PA Yayın Pazarlama San. ve Tic. A.Ş., 318 s. Maynar, H. B., 1971. Industrial Engineering
  • Handbook, Third Edition, New York: McGraw- Hill, 1971, p.8-35.
  • Tatar, T. ve Üner, M., (1992). İşletmecilik
  • İlkeleri, Gazi Büro Yayınları, Ankara, 269s. Tekin, 200 Cilt:1,5.Baskı., Konya, 317s. Toroman, A. ve Gözlü, S., 1984. Üretim ve Kontrol, İ.T.Ü. Matbaası, s.106.
  • TÜİK, (2003). Türkiye İstatistik Yıllığı, Ankara, s.23-26. Oakland,
  • Managment text with cases Butterworth – Heinemann Oxford third edition, 496p. Vollmann, T., Berry, E., Whybark, L. ve Clay, D., 1992. Manufacturing Planing and Control Systems, Third Edition. Richard D. Irwin, Inc ., p. 276. Üretim Yönetimi, J. S., 19 Total Quality
Toplam 12 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selçuk Demirci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 Cilt: 13 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Demirci, S. (2013). Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed with Planer. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, 13(1), 84-99.
AMA Demirci S. Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed with Planer. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty. Mart 2013;13(1):84-99.
Chicago Demirci, Selçuk. “Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed With Planer”. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty 13, sy. 1 (Mart 2013): 84-99.
EndNote Demirci S (01 Mart 2013) Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed with Planer. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty 13 1 84–99.
IEEE S. Demirci, “Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed with Planer”, Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, c. 13, sy. 1, ss. 84–99, 2013.
ISNAD Demirci, Selçuk. “Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed With Planer”. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty 13/1 (Mart 2013), 84-99.
JAMA Demirci S. Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed with Planer. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty. 2013;13:84–99.
MLA Demirci, Selçuk. “Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed With Planer”. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, c. 13, sy. 1, 2013, ss. 84-99.
Vancouver Demirci S. Effect of the Number of Knives, Feed Rate and Cutting Depth on Surface Roughness of Some Wood Species Processed with Planer. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty. 2013;13(1):84-99.

14178  14179       14165           14166           14167            14168