Bu çalışmada Morchella elata, Morchella conica, Terfezia claveryi mantarlarının aseton özütlerinin antimikrobiyal etkilerinin gözlenmesi amaçlanmıştır. Özütler, antimikrobiyal etkileri için, bazı gram pozitif (Bacillus cereus ATCC 11778, Staphylococcus aereus ATCC 29213), gram negatif bakteriler (Escherichia coli ATCC 25922, Escherichia coli ATCC 35218, Pseudomonas aeruginosa ATCC 27853, Salmonella enteritidis ATCC 13076) ve maya kültürleri (Candida glabrata RSKK 04019, Candida albicans ATCC 90028) üzerine disk difüzyon metodu kullanılarak denenmiştir. Disk difüzyon metodu ile elde edilen sonuçlarda; en yüksek inhibisyon etkiye E.coli ATCC 25922 üzerine M.conica özütünün, en düşük inhibisyon etkiye ise C. glabrata RSKK 04019 üzerine M. elata özütünün sahip olduğu gözlenmiştir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2011 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2011 Cilt: 11 Sayı: 2 |