BibTex RIS Kaynak Göster

Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.)

Yıl 2006, Cilt: 6 Sayı: 1, 135 - 140, 01.03.2006

Öz

Kaynakça

  • Davis, P.H., Hedge, I.C., 1984 “The Flora of Turkey. Past, Present and Future”, Condollea, Vol.8. Sf.381-449
  • Fakhrai, F., Evans, P.K., 1990. Morphogenic Potential of Cultured Floral Explants of Crocus sativus L. for the In Vitro Production of Saffron. J Exp Bot.41 (222):47-52
  • Vurdu, H. Güney K. and Çiçek F.F., 2003. Biology of Crocus oliveri subsp. oliveri. Proceedings of the First International Symposium on Saffron and Biotechnology, Acta Horticultura, Number 650, pp.71-83
  • Vurdu, H. and Güney K., 2004. Safran Kırmızı Altın. ISBN:975-92006-0-0.
  • Vurdu, H. and Çiçek F.F., 1992. Biyolojik zenginliklerimiz: Çiğdem (Crocus spp.) Fidan. Sayı 57. sf.2-5.
  • Vurdu, H. 1993. Soğanlı bitkiler ve yasaklı koruma. Fidan. Sayı 60. Sf.2-4.
  • Vurdu, H., 2004. Room Table: Agronomical and biotechnological approaches for saffron improvement. Proceedings of the First on Saffron Biology and Biotechnology Acta Horticultura, Number 650, pp. 285-290
  • Yücel, E., 2002. Çiçekler ve Yerörtücüler. ISNB 975- 93746- 1- 7 Sf.116, Eskişehir.

Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.)

Yıl 2006, Cilt: 6 Sayı: 1, 135 - 140, 01.03.2006

Öz

İlkbahar ve Sonbahar aylarında sarı, kırmızı, mavi, beyaz ve mor renklerde kırlarda görülen Çiğdemler (Crocus spp.), otsu bitkileri içerisine alan Iridaceae familyasındandır. Bu familyanın dünyada 60 cins ve bunlara bağlı 1500 türü bulunmaktadır. Türler rizom, korm yada soğanlı olmasına rağmen genel olarak “Soğanlı Bitkiler” olarak bilinmektedir. Türkiye’de, Çiğdemin 36 türü ve 36 da alt türü olmak üzere toplam 72 taksonu tabii olarak yetişmektedir. Bunların da 19 tür ve 21 alt türü olmak üzere 40 taksonu Türkiye için endemiktir. Çiğdem türlerinden Safran (Crocus sativus L.) hariç diğer tür ve alt türleri ticari olarak henüz kültüre alınmamıştır

Kaynakça

  • Davis, P.H., Hedge, I.C., 1984 “The Flora of Turkey. Past, Present and Future”, Condollea, Vol.8. Sf.381-449
  • Fakhrai, F., Evans, P.K., 1990. Morphogenic Potential of Cultured Floral Explants of Crocus sativus L. for the In Vitro Production of Saffron. J Exp Bot.41 (222):47-52
  • Vurdu, H. Güney K. and Çiçek F.F., 2003. Biology of Crocus oliveri subsp. oliveri. Proceedings of the First International Symposium on Saffron and Biotechnology, Acta Horticultura, Number 650, pp.71-83
  • Vurdu, H. and Güney K., 2004. Safran Kırmızı Altın. ISBN:975-92006-0-0.
  • Vurdu, H. and Çiçek F.F., 1992. Biyolojik zenginliklerimiz: Çiğdem (Crocus spp.) Fidan. Sayı 57. sf.2-5.
  • Vurdu, H. 1993. Soğanlı bitkiler ve yasaklı koruma. Fidan. Sayı 60. Sf.2-4.
  • Vurdu, H., 2004. Room Table: Agronomical and biotechnological approaches for saffron improvement. Proceedings of the First on Saffron Biology and Biotechnology Acta Horticultura, Number 650, pp. 285-290
  • Yücel, E., 2002. Çiçekler ve Yerörtücüler. ISNB 975- 93746- 1- 7 Sf.116, Eskişehir.
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Arş. Gör. İnci Sevinç Kravkaz Bu kişi benim

Prof. Dr. Hasan Vurdu Bu kişi benim

Arş. Gör. Esra Türkyılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 6 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Kravkaz, A. G. İ. S., Vurdu, P. D. H., & Türkyılmaz, A. G. E. (2006). Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.). Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, 6(1), 135-140.
AMA Kravkaz AGİS, Vurdu PDH, Türkyılmaz AGE. Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.). Kastamonu University Journal of Forestry Faculty. Mart 2006;6(1):135-140.
Chicago Kravkaz, Arş. Gör. İnci Sevinç, Prof. Dr. Hasan Vurdu, ve Arş. Gör. Esra Türkyılmaz. “Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.)”. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty 6, sy. 1 (Mart 2006): 135-40.
EndNote Kravkaz AGİS, Vurdu PDH, Türkyılmaz AGE (01 Mart 2006) Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.). Kastamonu University Journal of Forestry Faculty 6 1 135–140.
IEEE A. G. İ. S. Kravkaz, P. D. H. Vurdu, ve A. G. E. Türkyılmaz, “Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.)”, Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, c. 6, sy. 1, ss. 135–140, 2006.
ISNAD Kravkaz, Arş. Gör. İnci Sevinç vd. “Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.)”. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty 6/1 (Mart 2006), 135-140.
JAMA Kravkaz AGİS, Vurdu PDH, Türkyılmaz AGE. Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.). Kastamonu University Journal of Forestry Faculty. 2006;6:135–140.
MLA Kravkaz, Arş. Gör. İnci Sevinç vd. “Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.)”. Kastamonu University Journal of Forestry Faculty, c. 6, sy. 1, 2006, ss. 135-40.
Vancouver Kravkaz AGİS, Vurdu PDH, Türkyılmaz AGE. Potansiyel Süs Bitkisi Olarak Çiğdemler (Crocus spp.). Kastamonu University Journal of Forestry Faculty. 2006;6(1):135-40.

14178  14179       14165           14166           14167            14168