Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A Meeting : The Relation between Religion, Science, and Philosophy : The Perspective of the Risale-i Nur

Yıl 2016, Sayı: 1, 207 - 210, 01.03.2016

Öz

Bir Toplantı Sempozyum Raporu Din, Bilim ve Felsefe İlişkisi: Risale-i Nur Yaklaşımı Sempozyumu

Yıl 2016, Sayı: 1, 207 - 210, 01.03.2016

Öz

üzere Prof. Dr. Yunus Çengel Fen-Felsefe-İnanç Üçgeninde Risale-i Nur konulu açılış tebliğini sundu. Tebliğinde, öncelikle terimler arasındaki kargaşanın gide- rilmesi gerektiği vurgusunu yaparak zaman kavramının da artık bireyselleştiğini belirtti. Çengel konuşmasında şu sözlere yer verdi: “fen-felsefe ve inanç birbirini etkiler, Said Nursi inanç meselelerini mantık ve muhakeme bakış açısıyla değer- lendirir. Felsefeyi reddetmez. Fen, felsefe ve inanç meselelerini Risale-i Nur bakış açısıyla harmanlanıp hazmedilmeye uygun bir hâle getirir. Said Nursi her yönüyle çağdaş bir mütefekkirdir. Said Nursi ve Steven Paul Jobs birbirine benzer. Jobs nasıl teknolojiyi kolay erişilebilir hâle getirdi ise Said Nursi de imani mevzuları kolay anlaşılır bir hâle getirdi. Nursi fenleri reddetmek yerine inanç meselelerinin anlaşılmasında onları basamak yapıp bir merdiven gibi kullandı.”

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Diğer Çalışmalar
Yazarlar

İhsan Altıntaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2016
Gönderilme Tarihi 1 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Altıntaş, İ. (2016). Bir Toplantı Sempozyum Raporu Din, Bilim ve Felsefe İlişkisi: Risale-i Nur Yaklaşımı Sempozyumu. Katre International Human Studies Journal(1), 207-210.

88x31.png

Katre Uluslararası İnsan Araştırmaları Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.

https://dergipark.org.tr/tr/pub/katre

E-mail: katre@iikv.org