Yazım Kuralları

YAZARLAR İÇİN NOTLAR

1.  KAYTEK hakemli ve uluslararası endekslerde taranan bir dergidir ve Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanır. KAYTEK Dergisinde yayınlanacak çalışmalar “Kamu Yönetimi ve Teknoloji” temalı olmalıdır.

2.      Derginin yayım dili Türkçe ve İngilizcedir. İngilizce gönderilen çalışmalar Dil Editörünün onayına tabidir.

3.      KAYTEK Dergisinde yayınlanan tüm yazıların yayın hakları Kamu Bilişimcileri Derneğine devredilmiş olur.

4.      Gönderilen yazılar özgün olmalı, başka bir yerde yayımlanmamış ya da yayımlanmak üzere başka bir yere gönderilmemiş olmalıdır.

5.      Yayımlanmak üzere dergiye gönderilen yazılar, yayın kurulu tarafından ilk değerlendirmesi yapıldıktan sonra hakemlere gönderilir. Hakemlerden gelecek rapor doğrultusunda yazının basılmasına, yazardan makalesinde düzeltme istenmesine ya da basılmamasına yayın kurulu karar verir. Yayım kararı yazar(lar)a bildirilir.

6.      Yazarlar makalelerinin başlığını, ad, soyadı, unvan, ORCID NO, bağlı bulundukları kurum adı, posta adresi, telefon ve e-posta adreslerini ayrı bir kâğıda yazarak bir kapak sayfası hazırlayıp makaleleri ile birlikte göndermelidir. Hakemlere gönderilecek metinde makalenin başlığı, makale metni, Türkçe ve İngilizce özetler bulunmalı, kimlik bilgileri yer almamalıdır.

7.  Dergide yayımlanması istenilen metinler Microsoft Office Word ya da Open Office dokümanı olarak elektronik ortamda dogan_leblebici@hotmail.com e-posta adresine gönderilmelidir. 

8.      Yazım ve biçim kurallarına uygun olmayan makaleler hakeme gönderilmez ve basılmaz.

9.      Her makalede, ana başlığın hemen altında, makalenin amacı ve önemini içeren biri Türkçe biri İngilizce olmak üzere 150-200 kelimeyi aşmayan öz/abstract yer almalıdır. “Öz”lerin altında, beş kelimeyi aşmayan anahtar sözcükler/keywords bulunmalıdır. Kısacası makaleler, Ana Başlık, Öz, Anahtar Sözcükler, Abstract, Keywords, Makale Metni, Notlar ve Kaynakça sırası ile kaleme alınmış olmalıdırlar.

10.  Makaleler 8.000 kelimeyi geçmemeli, A4 ebadındaki Microsoft Office Word dosyasına 1.5 aralıklı, soldan 3.5 cm, sağdan 3 cm, üstten 3.5 cm ve alttan 3 cm olacak şekilde düzenlenmelidir.

11.  Metin 12 punto büyüklükte Times New Roman yazı tipi ile yazılmalıdır. Makale başlığı 14 punto, Times New Roman yazı tipi, kalın ve ana metinden ayrı olmalıdır. Alt başlıklar 12 punto, Times New Roman, kalın ve metinden ayrı olmalıdır. İkincil alt başlıkların altındaki alt başlıklar 12 punto, Times New Roman, kalın ve italik olmalı ve paragrafın ilk cümlesinin başında yer almalı ve bir nokta ile sonlanmalıdır.

12.  Bütün çizelge, grafik ve diyagramlara şekil denilmeli ve birbirini izleyen numaralar verilmelidir. Her şekil ve tabloya bir numara verilmeli ve numaradan sonra başlığı yazılmalıdır.

13.  Kaynaklara gönderiler dipnot biçiminde olmamalı, ilgili kaynak(lar) metinde ayraç içine alınarak (yazar soyadı, yayım yılı: sayfa numarası) biçiminde gösterilmelidir.

14.  Kaynaklara göndermeler, metin içinde açılacak ayraçlarla yapılmalıdır. Ayraç içindeki sıra şöyle olmalıdır:

.......şeklinde özetlenmiştir (Ergun, 2004). .......belirtilmiştir (Leblebici, 2004: 210-215). .......Babaoğlu (2017a: 15-20) ileri sürmektedir. .......(Yıldız vd., 2012: 126-153). ......(Babaoglu ve Demircioğlu, 2011: 399-432). 15. Metin içindeki gönderiler ve metne ilişkin ek açıklamalar dipnotlarda gösterilebilir. 16. Dergimize yazı gönderen yazarlar Dergipark tarafından sağlanan intihal.net benzerlik oranı programını ücretsiz kullanabilirler.

 


.......şeklinde özetlenmiştir (Ergun, 2004).



.......belirtilmiştir (Leblebici, 2004: 210-215).



.......Babaoğlu (2017a: 15-20) ileri sürmektedir.



.......(Yıldız vd., 2012: 126-153).



......(Babaoglu ve Demircioğlu, 2011: 399-432).



15.  Metin içindeki gönderiler ve metne ilişkin ek açıklamalar dipnotlarda gösterilebilir.


16. Dergimize yazı gönderen yazarlar Dergipark tarafından sağlanan intihal.net benzerlik oranı hizmetini ücretsiz kullanabilirler.


17. Son notlardan sonra gelen kaynakça listesi (kaynakça) alfabetik sıraya göre verilmelidir. Kaynakçada yalnızca metinde alıntı yapılan eserlere yer verilmelidir.


18.  Metinde gönderme yapılan bütün kaynaklar, kaynakçada belirtilmeli; gönderme yapılmayan kaynaklar, kaynakçaya konmamalıdır. Kaynaklar, ayrı bir sayfada alfabetik sırayla yazılmalıdır. Dergi ve derlemelerdeki makalelerin sayfa numaraları kesinlikle belirtilmelidir. Kaynakçada, aşağıdaki örneklenen biçim kurallarına uyulmalıdır:


 

Kitaplar: 

Mıhçıoğlu, C. (1988) Türkiye’de Çağdaş Kamu Yönetimi Öğretiminin Başlangıç Yılları, Ankara: Ankara Üniversitesi SBF.

 

Dergiler:

Yıldız, M.; Babaoğlu, C. & Şahin, B. (2016) “Kamu Politikasını Türk İdare Tarihi Üzerinden Çalışmak”, Hacettepe Üniversitesi IIBF Dergisi, 34(2), s. 133-158.

 

Derlemeler: 

Allison, G. (2006) “Emergence of Schools of Public Policy: Reflections by a Founding Dean”, iç. The Oxford Handbook of Public Policy, (Ed.) Robert E. Goodin, Michael Moran, and Martin Rein, Oxford: OUP Oxford. s. 58-79.

 

Elektronik Kaynaklar: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (2014), Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları, http://www.tcmb.gov.tr/, Erişim Tarihi/Access Date: 15.09.2014.

                      TELİF HAKKI FORMU: https://dergipark.org.tr/tr/download/journal-file/25917