TÜKETİCİ KREDİLERİNDE KREDİ VERENİN SÖZLEŞMENİN KURULMASINDAN ÖNCEKİ BİLGİLENDİRME YÜKÜMLÜLÜĞÜ
Öz
Anahtar Kelimeler
Tüketici,, Kredi veren,, Kredi sözleşmesi,, Sözleşme öncesi bilgilendirme yükümlülüğü,, Tüketicinin korunması,
Kaynakça
- Akipek Ş, ‘m. 23 Şerhi’ iç Hakan Tokbaş ve Özlem Tüzüner (edr), Milli Şerh (Aristo Yayınları 2016).
- Arıkan M, ‘Culpa In Contahendo Sorumluluğu’ (2009) 17 (1), Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi 69, 89.
- Aslan İY, Tüketici Hukuku (6. Bası, Ekin Yayınevi 2022).
- Atamer Y ve Sanlı KC, ‘Kredi Kartı Faizleri ve Yıllık Ücretleri Örneğinde Fiyat Denetimi ve Sınırları’, (2010) 26 (4) Banka ve Ticaret Hukuku Dergisi 17, 60.
- Atamer Y, Kredi ve Diğer Finansman Sözleşmelerinde Tüketicinin Korunması (On İki Levha Yayınevi 2016).
- Aydoğdu M ve Kahveci N, Tüketici Hukuku Dersleri (Adalet Yayınevi 2021).
- Baygın C, ‘Culpa In Contrahendo Sorumluluğu ve Amerikan Hukukundaki Uygulaması’ (2000) 4 (1-2) Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi 345, 377.
- Baysal B, ‘Tüketici Kredisi (md. 22-31)’ iç M. Murat İnceoğlu (ed), Yeni Tüketici Hukuku Konferansı (On İki Levha 2015).
- Bellican C, ‘6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Bilgilendirme Yükümlülüğünün Değerlendirilmesi’, (2017) 16 (2) İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi 305, 340.
- Çabri S, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Şerhi (2. Baskı, Adalet Yayınevi 2021).