Yazım Kuralları


1.     Makalenin Gönderilme Usûlü

Hazırlanan çalışmalar, DERGİPARK üzerinden sisteme yüklenmek suretiyle dergi editörlüğüne iletilmelidir. Hakem incelemesi dahil tüm aşamalar DergiPark sistemi üzerinden yürütülecektir.

2.     Makalede Bulunması Gereken Alanlar

Her makalede ÖZ kısmı yer almalıdır. Gönderilen makalelerin başına, makalenin Türkçe ve yabancı dildeki adı, en fazla 150 kelimelik Türkçe ve yabancı dilde özeti ve beş adet anahtar kelime (Keywords) eklenmelidir. Öz kısmında çalışmanın amacı, önemi, bulguları ve sonucu mutlaka yer almalıdır. Aynı kurallar İngilizce özet (ABSTRACT) için de geçerlidir. Çalışmanın sonunda mutlaka yararlanılan kaynaklara yer verilmelidir.

"Öz" kısmından sonra makalede "GİRİŞ", "KURAMSAL ÇERÇEVE" (bu isimle olmak zorunda değil), "YÖNTEM", "BULGULAR", "SONUÇ ve TARTIŞMA" ve "KAYNAKÇA" başlıklarına mutlaka yer verilmelidir.  Kelime sayısı 4000-6000 arası olmalıdır. 

3.     Metin Yazım Kuralları

Makalenin tamamı ( sayfa yapısı, başlıklandırmaları, tabloları ve kaynakçası) Times New Roman ile APA'nn son sürüm kurallarına uygun yazılmalıdır. 


Yazar adı,  akademik unvan ve diğer  gerekli açıklamalar (yazarın çalıştığı kurumun adı, e-posta adresi ve ORCID numarası) Kapak Sayfası dokümanı olarak sisteme ayrıca yüklenmeli metnin hiçbir yerinde yazara ait bilgi yer almamalı. 


Yazarlarımız makale göderirken Telif Devir Fromunu doldurmakla yükümlüdür. Bu form makale ile birlikte sisteme yüklenmelidir. TELİF DEVİR FORMU

4.     Başlıklar, Tablolar ve Kaynakça

Tüm ana başlıklar - alt başlıklar, Tablolar  ve Kaynakça APA’ya uygun şekilde biçimlendirilmeli ve numaralandırılmalıdır.

5.     İntihal

Yazar tarafından makalenin sisteme yüklenmesinin ardından makale, intihal tespit programına (Turnitin ve iThenticate) konularak makalenin orijinalite kontrolü sağlanmaktadır. Rapor doğrultusunda tüm çalışmadaki alıntı oranı %15'i geçemez.