Kronotop İletişim Dergisi’ne gönderilecek olan çalışmaların dergi tarafından belirlenen yazım kurallarına uygun bir şekilde hazırlanmış olması gerekmektedir. İlgili kurallara uygun olarak gönderilmeyen çalışmalar değerlendirme sürecine alınmayacaktır.
Dergi Türkçe ve İngilizce dillerinde çalışmaları kabul etmektedir.
Kronotop İletişim Dergisi’ne gönderilmiş olan araştırma ve derleme makalesi çalışmalarında kelime sınırı Türkçe ve İngilizce özet, anahtar kelimeler, dipnotlar, tablolar ve kaynakça dâhil olmak üzere toplam 6.000 ile 9.000 sözcük olarak belirlenmiştir. Kitap değerlendirmesi, görüş yazısı, söyleşi ve derginin editoryal politikaları gereğince kabul edilen diğer tür çalışmalarda ise bu sınır 1.500 ile 4.000 kelime arasındadır.
Makale Yazım Kuralları
1. Kronotop İletişim Dergisi’ne gönderilecek olan tüm çalışmalar APA 7.0 metin için referans gösterme sistemi esas alınarak düzenlenmelidir. Bu kapsamda “The Publication Manual of the American Psychological Association Seventh Edition” başlıklı eser referans kaynaktır.
2. Yazılar MS Word programının 2007 veya sonraki sürümleri ile hazırlanmalıdır.
3. Makalenin giriş bölümünde yer alması gereken Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanacak olan özetler (öz ve abstract) toplamda 250 kelimeyi geçmemelidir.
4. Her çalışma toplam beş adet anahtar kelime (keywords) içermelidir. Anahtar kelimeler çalışma konusunu doğrudan ifade edecek biçimde belirlenmelidir.
5. Gönderilecek makale çalışmaları en az 750 kelimeden oluşan genişletilmiş İngilizce özet (Extended Abstract) içermelidir.
6. Yazarların isim ve kurum bilgileri makale çalışması içerisinde yer almamalıdır. Kişisel bilgiler Word belge özellikleri içerisinden de kaldırılmalıdır. Yazar bilgileri (isim, unvan, kurum, ORCİD ve mail) "başlık sayfası" adıyla farklı bir Word dosyasında hazırlanıp yüklenmelidir.
7. Makalelerde giriş bölümüne kadar sırasıyla Türkçe başlık, özet, anahtar kelimeler, İngilizce başlık, abstract, keywords bölümleri yer almalıdır. Devamında giriş başlığı, çalışmanın ana ve alt başlıkları, sonuç ve kaynakça bölümü olmalıdır.
8. Sayfa kenar boşlukları üst ve alt 4 cm, sağ ve sol 3 cm olacak şekilde düzenlenmelidir.
9. Türkçe ve İngilizce başlıklar Book Antiqua yazı stilinde 14 punto, her kelimenin ilk harfi büyük olacak şekilde, kalın ve iki yana yaslı biçimde yazılmalıdır.
10. “Öz”, “Abstract”, “Anahtar Kelimeler” ve “Keywords” ifadeleri Book Antiqua yazı stilinde 10 punto olarak kalın ve sola yaslı biçimde yazılmalıdır.
11. Türkçe ve İngilizce özet metinleri Book Antiqua yazı stilinde, her iki yana yaslı biçimde 10 punto olarak hazırlanmalıdır.
12. Metinler A4 sayfa boyutunda, iki yana yaslı, Book Antiqua yazı stilinde 11 punto, 1.15 cm satır aralığı, paragraf öncesi 6nk boşluk ile hazırlanmalıdır.
13. Makalede yer verilecek tablo ve şekiller metnin ortasına her iki yana yaslanmış biçimde yerleştirilmelidir. Tablo içindeki bilgiler Book Antiqua yazı stilinde 9 punto olarak hazırlanmalıdır. Tablo içi başlıklar Book Antiqua yazı stilinde 10 punto olarak kalın olarak yazılmalıdır. Tablo ve şekiller sayfa kenar boşluğu ölçüleri içerisinde yer almalıdır.
14. Başlık sonrası ilk paragrafta satır başında boşluk verilmemelidir. Sonraki paragraflarda ise paragraf başı ölçüsü 1,25 cm olmalıdır.
15. Makalelerde sayfa numaralandırması yapılmamalıdır.
16. Yazarlar makalelerinde başlıklandırma sistemi olarak APA 7.0 kılavuzunu takip etmelidir.