Prof. Dr. Ömer Alanka, 1981 yılında Erzurum’da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden 2005 yılında mezun oldu. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinde 2005 yılında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2008 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2009 tarihinde Ege Üniversitesi İletişim Fakültesine Araştırma Görevlisi olarak atandı. 2012 yılında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Anabilim Dalında “Görüntünün Ontolojisi ve Kavramsal Fotoğraf” başlıklı tezi ile Dr. unvanını aldı. 2012 yılında Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinde Arş. Gör. Dr. Unvanı ile çalışmaya devam etti. 2014 yılında Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinde Yrd. Doç. Dr. Unvanını aldı. 2018 yılında Gazetecilik ve Medya Çalışmaları alanında Doçentlik unvanını aldı. 2022 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesine Doç. Dr. olarak görev aldı. 2023 yılında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesinde Prof. Dr. olarak atandı. 2023 tarihinden bu yana Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı olarak görev yapmaktadır. Alanka, akademik görevlerinin yanı sıra Bilişim Anabilim Dalı Başkanlığı, Gazetecilik Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı ve Dekanlık gibi idari görevleri de yerine getirdi. Alanka, Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesinde Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünü kurup koordinatörlüğünü yürüttü. Ayrıca Alanka, Atatürk Üniversitesi Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisinde Yürütme Kurulu Üyeliğinde de görev almıştır. Alanka, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde Senatörlük ve Rektörlük Yönetim Kurul Üyeliği ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Vakfı Üyeliği görevlerini de yerine getirmektedir. Çok sayıda yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştiren Alanka’nın çalışma alanları arasında sinema çalışmaları, dijital dönüşüm, sayısallaşma, medya çalışmaları, kitle iletişim sistemleri vb. yer almaktadır. Alanka'nın ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda kitap, makale, sempozyum ve proje çalışmaları bulunmaktadır. Alanka evli ve iki çocuk babasıdır.
Prof. Dr. Sedat Cereci İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında başladığı gazetecilik yaşamında, çok sayıda gazete, dergi ve yayınevinde muhabir, redaktör ve editör olarak çalıştı. Radyo ve Televizyon Anabilim dalında yükseklisans ve doktora yaptı. Klasik Türk Müziği eğitimi aldı. TRT İstanbul Radyosu’nda müzik programları, özel kanallar için kültür programları hazırladı. Sahneye çıktı, konser verdi, tiyatro oyunlarında rol aldı. Doktora eğitiminde belgesel film konusunu çalıştı ve 1992 yılından itibaren belgesel film çekmeye başladı. Belgesellerinde çoğunlukla kültürel ve etnik konuları ele aldı. 30 civarında belgesel çekti ve 80den fazla ülkede film festivallerine katıldı, ödüller aldı. Dünyanın değişik coğrafyalarında fotoğraflar çekti, sergiler açtı, ödüller aldı. 37 kitabı, 100den fazla makalesi yayımlandı. Doğu Anadolu’da ilk kez belgesel film yarışması düzenledi, Türkiye’de ilk defa Doğu Anadolu’da bir köyde film galası düzenledi. 100den fazla ülkede konferanslar verdi, bilimsel etkinliklere katıldı. Türkçenin yanı sıra İngilizce, Almanca, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.
1979 yılında İstanbul, Türkiye'de doğdum. İlk eğitimimi tamamladıktan sonra, lisans eğitimimi 2002 yılında İstanbul Üniversitesi'nden Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde tamamladım. Daha sonra, biri 2014 yılında Felsefe ve Din Bilimleri, diğeri 2016 yılında Radyo, Televizyon ve Sinema Anabilim Dalı'nda olmak üzere iki yüksek lisans derecesi aldım. 2022'de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, Andrey Tarkovski'nin filmlerinde biçim ve gerçeklik arasındaki etkileşime odaklandığı doktora tezimi başarıyla savundum. Halen, Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi'nde yardımcı doçent olarak görev yapıyorum ve sinema ile felsefe arasındaki ilişkiyi inceleyen akademik araştırmalar yapıyorum.
Dr & Dr Tülây ATAY currently teaches at Hatay Mustafa Kemal University (HMKU), Antakya, Hatay, Faculty of Communication, Department of Journalism as a faculty member (Assistant Professor) and a researcher. She is a Turkish Citizen. She was born and bred in Istanbul, Turkey and graduated from Istanbul University. She holds a BA degree in Mass-Media Communication & Journalism & PR. She has a Master’s degree in Cultural Anthropology and Gender & Women’s Studies. She is a co-author of the book called “Gender & Sex and Taboo in the Contemporary Primitive & Traditional Societies” in the Turkish Language based on her MA thesis. The book is written from the perspective of women’s and gender studies. She was one of the co-founders of the Centre for Women’s Studies of Mustafa Kemal University. She served and was in charge as one of the deputy directors of the Centre for Women’s Studies of Mustafa Kemal University, Antakya, Hatay, Turkey. She previously worked as a “business developer” for many SMEs in the various fields such as automotive, textile etc. She worked as an Assistant Producer for Turkish Radio Television State Company (TRT) between 1995-1996. She earned her PhD from the Department of Agriculture Economics and Extensions at Çukurova University, Adana, Turkey in October 2013. She produced her Ph.D. thesis on the division of labour amongst ethnically different two villages near Hatay province in the context of changing social life and Women’s & Gender Studies. Tülay’s areas of interests are women empowerment and women’s studies using other disciplines. She is holding a sociology BA degree obtained from Open Faculty, Anadolu University, Eskişehir, Turkey. She is a PhD candidate at Journalism, İstanbul University, İstanbul, Turkey. She was a temporary National Gender Consultant for Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO). She lived in the UK and USA for a while. She has been in Portugal, Slovenia, Ukraine, Scotland, Romania, Holland, Italy, Spain, Estonia, UAE, Malaysia, Poland, Czeck Republic and France for academic purposes. She is a single mom and, has an adorable daughter, Dafne (Daphne, the nymph) who has been an exchange student and 11th grader at Halifax West High School, Halifax, Nova Scotia, Canada. They have been living happily in Antakya, Hatay, Turkey since 1998. She was a scientist-in-residence at Paris Lodron University of Salzburg financially supported by GendUp and Salzburg Stadt (Municipality), Salzburg, Austria. She is also currently engaging with the FoTRRIS-H2020 project (women and immigration) run by Complutense University of Madrid. She recently chaired the MEDCOM 2017, KL, Malaysia.
Hasip Pektaş, 20 Mart 1953'de Ermenek-Karaman'da doğdu. 1971'de Akşehir İlköğretmen Okulu'ndan, 1974'de Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümü'nden mezun oldu. 1982 yılına kadar Öğretmen Okullarında ve Orta Öğretimde resim öğretmenliği yaptı. 1982-1987 yıllarında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Resim Bölümü Grafik Anasanat Dalı'nda çalıştı. 1987-2007 yıllarında Hacettepe Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1995'de Doçent, 2001'de Profesör oldu. 2003-2006 yıllarında HÜ GSF Dekanlığı yaptı. 2005-2007 yıllarında Hacettepe Sanat Müzesi Kurucu Müdürlüğü görevini yürüttü. 2008-2017 yıllarında Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Halen İstinye Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Başkanı'dır. İstanbul Ekslibris Derneği Kurucu Başkanı ve İstanbul Ekslibris Müzesi Müdürü'dür.
Türkiye’de Ekslibris’in tanınması ve yaygınlaşması için yoğun çaba harçamaktadır. 1996'da "Ekslibris" hakkında bir kitap yazdı. Çalışmaları Danimarka, Belçika, Çin ve İtalya Ekslibris Müzelerine kabul edildi. Otuz üç kişisel sergi açtı, yurtiçi ve yurtdışı çeşitli yarışmalı ve karma sergilere katıldı. Ekslibris konusunda çok sayıda seminer verdi, workshop yaptı. ERASMUS programı çerçevesinde Belçika Gent Güzel Sanatlar Akademisi'nde dersler verdi. 5 Uluslararası Ekslibris Yarışması, Uluslararası Baskıresim Bienali, 33. FISAE Uluslararası Ekslibris Kongresi, Ulusal Öğrenci Ekslibrisleri Yarışması, 2 Ulusal Ekslibris Kongresi organize etti.
Ödüller: 2022 Voyvodina Ekslibris Derneği, Emir Kusturica Uluslararası Ekslibris Yarışması “Hersek Müzesi Ödülü”. Sırbistan. 2021 Trakai 700 Uluslararası Ekslibris Yarışması “Özel Ödülü / Diploma”. Trakai - Litvanya 2009 Yaroslavl Uluslararası Ekslibris Yarışması, "İkincilik Ödülü". Yaroslavl – Rusya. 2008 XXXII. Uluslararası Ekslibris Bienali "Mansiyon". Pekin - Çin. 2006 IV. Uluslararası Grafik Bienali, “Mansiyon”. Francavilla al Mare - İtalya. 2006 Hacettepe Üniversitesi 40. Yıl Logosu "Birincilik". Ankara. 2003 Güney Rotary Kulübü "Meslek Hizmet Ödülü". Adana. 1996 III. İtalya-Türkiye Ekslibris Bienali, “Birincilik Ödülü”. Ortona - İtalya. 1989 AFSAD 7. Ulusal Fotograf Yarışması, "Kültür Bakanlığı Özel Ödülü”. 1988 Fotograf Dernekleri 1. Ulusal Yarışması, Saydam “Başarı Ödülü”. 1974 Ressam Şeref Akdik Resim Yarışması, Baskıresim “Özel Ödülü”.
1999 yılında İstanbulÜniversitesi İletişimFakültesiGazetecilikBölümü'ndenmezunoldu.Çeşitliulusalhaber ajansları ile
gazetelerdemuhabir/editör olarakçalıştı.AtatürkÜniversitesiSosyalBilimler EnstitüsüRadyo Televizyonve SinemaAna
BilimDalı'nda yükseklisans, İstanbulÜniversitesiSosyalBilimler EnstitüsüRadyo Televizyonve SinemaAnaBilim
Dalı'nda doktora eğitimini tamamladı.SırasıylaAtatürkÜniversitesi İletişimFakültesive İstanbulÜniversitesi İletişim
Fakültesi'nde araştırma görevlisiolarakçalıştı.2014 yılındaMarmaraÜniversitesi İletişimFakültesiGazetecilikBölümü
BilişimAnaBilimDalı'na öğretimüyesiolarakatandı.2023 yılındaTÜBİTAK-3005 kapsamında "Suriyeligöçmenlerin
entegrasyonu bağlamında dijitalokuryazarlıkve dijitalvatandaşlıkseviyelerininaraştırılması"başlıklıaraştırma projesini
tamamladı.2024 yılında İtalya'daMoliseÜniversitesi İnsan,ToplumBilimleriveEğitimFakültesi'ndemisafir öğretim
üyesiolarak"dijitalvatandaşlık"dersiverdi.2016 yılındanberiMil iSavunmaÜniversitesi'nde İletişimveAlgıYönetimi
dersiniyürütmektedir.