BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 2, 245 - 262, 03.04.2015

Öz

In recent years, the rapid development of internationalmarkets,diversification of financial instrumentsandmany factors suchas the phenomenon of globalization have increased the importance of riskmanagement. In particular,reachinga negative development,whichbegins on a national basis to international heights in a shorttime, has increased the need for more precise regulations in riskmeasurement. Basel III Accord has intended to ensure financialstability in the international arena and prevent the possible global crisis.This study is designed to examine the scope of the Basel III Accord whichis an additional set of regulations and its macro-economic effects

Basel III e Makro Ekonomik Boyutu

Yıl 2014, Cilt: 11 Sayı: 2, 245 - 262, 03.04.2015

Öz

Son yıllarda uluslararası piyasaların hızlı gelişimi, finansal araçların çeşitlenmesi, küreselleşme olgusu vb. gibi birçok etken risk yönetiminin önemini daha da arttırmıştır. Özellikle, ulusal bazda başlayan olumsuz bir gelişmenin kısa sürede uluslararası boyutlara ulaşması risk ölçümünde daha hassas düzenlemelere olan ihtiyacı arttırmıştır. Basel III Uzlaşısı ile uluslararası alanda finansal istikrarın sağlanması ve olası küresel krizlerin önlenmesi amaçlanmıştır.Bu çalışma ek düzenlemeler seti olan Basel III Uzlaşısının kapsamını ve makro ekonomik etkilerini incelemek amacıyla yapılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ömer Faruk Demirkol Bu kişi benim

Emel Aba Şenbayram

Yayımlanma Tarihi 3 Nisan 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Demirkol, Ö. F., & Aba Şenbayram, E. (2015). Basel III e Makro Ekonomik Boyutu. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 11(2), 245-262.

.